A környező népekhez viszonyitva népünk vallástalanabb, jobban hisz önmagában, mégis szegényebb minden tekintetben, betegebb fizikailag, mentálisan, és önzöbb, miért?
"környező népekhez viszonyitva népünk vallástalanabb, jobban hisz önmagában, mégis szegényebb minden tekintetben, betegebb fizikailag, mentálisan, és önzöbb"
Forrásmegjelölés?
Nem kellene azért egyből elvetni ezt a kérdést , mert lehetne rajta gondolkodni .
Valóban egyes természeti népek lelkileg sokkal gazdagabbak mint mi vagyunk , valóban nincsen nekik sok használati cikkuk, de eletmodjukbol adódóan nincs is szükségük rajuk.
Természeti népek alatt csak olyan törzseket lehetne érteni akik szinte semmilyen kapcsolatban sincsenek a civilizaltnak nevezett társadalommal. Valóban ők nagyobb összhangban élnek a természettel , hiszen abból élnek , tudatosabbak, nagyobb az egység érzetuk, család , a törzs mindennél fontosabb .
Ezekből tanulhatnank mi is , gondolva itt az egyéni onzosegre , karrierista felfogasunkra és profitorientált , foldrombolo társadalmi berendezkedésunkre.
Az viszont tény hogy egeszsegileg közel sincsenek olyan szinten mint mi , oke hogy nincs náluk rák meg ilyenek , de viszont olyan elemi betegségekben halnak bele amit mi meg se érzünk szinte.
Valahol a két világ között lenne az ideális lét.
Egyes vagyok
Kaptam egy privátot valakitől:
"Tele az internetb hasonló statisztikákal:
[link] "
Ez a Chicagó Egyetem kutatása, az origo.hu kb. hét évvel ezelőtti tálalásában. Ez csupán egy állítás forrásának megjelölése a hatból. És a többi állítás forrása?
Ezekre célzok:
"jobban hisz önmagában, mégis szegényebb minden tekintetben, betegebb fizikailag, mentálisan, és önzöbb,?
Várom a kutatásokat. Belinkelné valaki?
Egyes és ötös vagyok
Megint kaptam egy privit. Sajnos érdemi tartalma (hogyan mérhető az önzőség, mi a mértékegysége a hitnek önmagunkban stb) nincs. Illetve nem világít rá a fontos kérdésre, honnan veszi az adatait a kérdező? Vagy nem is adatokra támaszkodik a privi írója, csak benyomásaira, és a sztereotípiái foglya valamint alultájékozott? Kár lenne érte, a szíve nagynak tűnik az írása alapján.
Mindazonáltal ilyen súlyos állításokat, mint a kérdésben megfogalmazottak, illik alátámasztani adatokkal.
"jobban hisz önmagában"
Még ha így lenne!
Akkor nem egymást marnák az emberek.Nem a szomszéd tehén halálát kívánnák,hanem abba vetnék hitüket,hogy "Én,hogyan tudom elérni,hogy nekem is mind megmaradjon"
De én is kételkedem,hogy ezeket a dolgokat ennyire a magyarságra lehetne vonatkoztatni,mint ahogy azt kérdésed állítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!