Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallástalan áldozhat az...

Vallástalan áldozhat az ünnepekkor a misén?

Figyelt kérdés

Én szoktam, mert tök jó hangulata van. Számomra a mise nem vallási, hanem világi, családi dolog. Ettől függetlenül rühellem a vallásokat és károsnak tartom mindet.

Karácsonykor az éjféli misén vagy húsvétkor a vigílián is elmegyek misére, pedig tagadom az összes vallást, mert nagyon jó hangulata van a családdal, este elmenni.

Szoktam áldozni is.

Jogom van hozzá?

2022. jan. 9. 14:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

,,Az őskeresztény időkben a hívő, de kereszteletlen emberek se mehettek teljesen be, nemhogy Isten ellenségei.,,

Ezt kéne most is bevezetni. Csak a román ortodox egyház is protenstánsodott már mert ott se működik a katehumen liturgián se az hogy nem mehet be bárki. Egész nLuturghiacajatt nyitva az ajtó és bárki bemehet. Olyan hülyeséget csinálnak hogy a gyerekeket eldoztassak.a felnőttek helyett vasárnap.es azokat nem tartják ott a 2 órás liturgián hanem később jönnek. Ilyen 7 év alatti gyerekek. Nagyobbak nem áldoznak mert ugye ahhoz gyonni is kéne. Akkora baromság hogy 7 év alatt nem bűnös egy gyerek. Pedig de szívesen lennék ajtóőr az ortodox templomban nálunk.

2022. jan. 9. 23:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elvileg az ortodox szertartásnál az Eukharisztia liturgiája úgy kezdődik, hogy a pap szól: "az ajtókat! Az ajtókat!" ami ugye onnan ered, hogy a kereszteletlenek hallgathatták az igét, de a szentáldozásból ki vannak zárva.
2022. jan. 10. 00:33
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
De mi a franciák mondják ha egyszer úgy sem tartják be? Semmi értelme mondani az ajtókat.
2022. jan. 10. 01:53
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem normálisak ezek az ortodox papok. Mondják az ajtókat és lehet azt se tudják miért mondják csak mondják hogy el ne aludjanak. Pedig úgy kéne tényleg hogy a keteszteketleneket, az egyházból kiközösítetteket és a vezekloket ki kéne zárni a Luturgiabol. Református létemre Luturgiankent 25 lejért szívesen lennék ajtóőr az ortodox templomban. Vannak unnekek hétköznap is, megkeresnek 100 lej zsebpénzt az ortodox egyháztól. És garantáltan nem engedném be aki későn jön.
2022. jan. 10. 01:56
 15/25 A kérdező kommentje:
Voltam templomban és elhatároztam, hogy szakítani szeretnék az eddigi életvitelemmel. Nem misén. Csak beültem és hallgattam a csendet. Szakítani szeretnék azokkal az elvekkel, amik eddig meghatározták az életem. Igazából nem ismertem eddig sem az ábrahámi, sem a keleti vallásokat, a gyűlöletem csak volt. Ok nélkül. Ezt tartottam "menőnek". Éreztem is belül, mert valahányszor meglátogattam egy templomot vagy más vallás szent helyét (pl.: mecsetet vagy sztúpát), hogy ez nemcsak egy ugyanolyan épület, mint a többi, hanem annál valamivel több. Biztos, hogy rengeteg idő fog kelleni számomra, hogy átgondoljam az élet értelmét.
2022. jan. 10. 15:19
 16/25 anonim ***** válasza:
Mindenkinek hosszú út ez, de az első és legfontosabb lépést megtetted 🙂 és örülök neki!
2022. jan. 10. 17:17
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Elvileg az ehet ostyát, aki első áldozott, addig tilos és nem szabad. Nem tudom Isten hogy ítél meg, ha csak odajársz kajálni ;))
2022. jan. 10. 17:34
 18/25 anonim ***** válasza:
60%

Aquinoi Szent Tamás által írt egyik szekvenciának részlete (Lauda Sion Salvatorem - Dicsérd, Sion megváltódat) a magyar fordításban:

“Veszik jók és veszik rosszak,

csakhogy különféle sorsnak

részesei ők vele.

Rossznak halál, jónak élet

ilyen az egyforma étek

különböző ereje.

Íme, étke angyaloknak,

kenyere lett vándoroknak,

eledele jó fiaknak,

ebnek adni nem való.”

2022. jan. 10. 19:08
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
#8 Az idézett rész az egyik legálszentebb, legigazságtalanabb tanítás a Bibliában.
2022. jan. 10. 21:49
 20/25 anonim válasza:
100%

10 válaszoló

Igen az őskeresztény időben a Diakónus ezt mondta a mise közepén Ite missa catecumenorom est! M:A katekumenek miséje véget ért!

Az áldozássak kapcsolatban nem megkeresztelt és nem volt elsőáldozó nem veheti magához KRISZTUS TESTÉT!

2022. jan. 15. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!