Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyire igaz az az állítás...

Mennyire igaz az az állítás hogy némelyik pap árva gyerekeket molesztál szexuálisan?

Figyelt kérdés
Világszerte mennek ezek a hírek hogy a legtöbb országban előfordult hogy a keresztény papok gyerekeket molesztálnak, főleg az árvaházakban.
2022. jan. 6. 14:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Biztos van olyan ahol megtörtént. Hogy mennyire jellemző nem tudom.
2022. jan. 6. 14:22
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Tizedannyira sem jellemző, mint amennyire jellemző a társadalom egészére.
2022. jan. 6. 14:26
 3/13 anonim ***** válasza:
30%

El tudom képzelni a katolikus papokrol. Olvastam itt a gyakorin hogy katolikus papok voltak suketnémák intézetében aztán jejekkel mutatták nekik hogy nyalják ki vagy ilyesmi....értitek. És azok a suketnémák nem tudták elmondani. Felnőttek és valahogy kiderült a dolog akkor a papokat áttették más suketnémák intézetbe. Ez nem Romániában meg nem is Magyarba történt. És tudom hogy a gyakorin sokan nem helyeseltem hogy áttették a papokat másfele. Pedig jól tették. Hagyták volna ott őket? De edző, tanár is lehet pedofil, sőt a családból is.

Unokahugom talpát nyalogatja az apai nagyapja pedig protenstans és nem pap, az unokatestvérem exbarátnője 6 évesen kettesben maradt a saját nagyapjának és azóta teljesen megnemult. Valamit csinált veje a nagyapja amitől sokk érte és semmit nem tud róla se leírni se mondani. Addig tudott folyékonyan.

2022. jan. 6. 14:35
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Családon belül a leggyakoribb sajnos a gyermekmolesztálás. És épp ezek az esetek vannak leginkább eltussolva.
2022. jan. 6. 15:05
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
Tekintve hogy a katolikus egyház a világ #1 globális pedofilhálózata, természetesen igaz.
2022. jan. 6. 15:07
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Annyira igaz, mint némelyik nem papra. Sajnos van ilyen. Szerintem is családban a leggyakoribb, vagy közeli ismerős által.
2022. jan. 6. 15:08
 7/13 anonim ***** válasza:
6%
A családban a leggyakoribb, a katolikus egyházban a második leggyakoribb.
2022. jan. 6. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

Igaz. De azért azt tudni kell, hogy a pápa zéró toleranciát hirdetett a gyermekbántalmazó papokkal szemben és minden egyházmegyébe felállítatott egy csoportot, akik csak ezeket az ügyeket vizsgálják. Minden bejelentést kivizsgálnak. Ferenc pápa pl. Theodore Edgar McCarrick amerikai érseket 2019-ben megfosztott minden papi hivatalától gyermekbántalmazás miatt. De 2021-ben lett épp bejelentve, hogy gyakorlatilag megint szigorított a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos szabályokon és vatikáni törvényeken, em csak a gyermekekre vonatkozóan, hanem úgy általában.

[link]

Igazából tanárok, intézeti dolgozók, még családon belül is stb., gyakorlatilag bárhol lehetnek olyan emberek, akik gyermekmolesztálók. A Katolikus Egyház esetében ez értelemszerűen nagy felháborodást kelt és nagy visszhangja van, mert nagy szégyen az egyházra nézve, hogy egyáltalán ilyen előfordul és korábban nem léptek fel szigorúbban ellene.

De tudni kell, hogy ez sajnos bárhol előfordulhat.

Én nem vagyok katolikus, de azért értékelem, hogy szerintem szemmel láthatóan a pápa komoly lépéseket tesz ez ügyben, miközben máshol is előfordul ilyesmi és ott nem történik semmi.

2022. jan. 7. 15:59
 9/13 anonim ***** válasza:
2022. jan. 9. 20:32
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

"

Molesztálási ügye volt a papnak, aki a kalocsai gyermekotthon növendékeivel foglalkozik

Úgy értesültünk, hogy a kalocsai növendékek lelkigondozását végző, velük rendszeresen négyszemközt találkozó katolikus papnak korábban molesztálási ügye volt.

Az atya a 444.hu tényfeltáró riportsorozata szerint 2010-ben egy papnövendéket zaklatott szexuálisan. Az áldozat, az akkor 18 éves Kőhegyi Dániel az idén állt nyilvánosság elé megrázó történetével és a pap által írt szerelmes levéllel, amiből kitűnik, hogy a lelkész vonzódik a fiatal fiúk iránt. „Tudod Dani, nekem ez az Achilles-sarkam” – írta levelében.

"

2022. jan. 9. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!