Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok miért tekintik...

A vallásosok miért tekintik egyedüli megcáfolhatatlan igazságnak a bibliát, és hisznek feltétel nélkül a vallási vezetőknek?

Figyelt kérdés
pl.ha vki elmagyarázza nekik akár többféle megközelítésből,logikus észérvekkel alátámasztva,hogy ez és ez a rész a bibliában,ellentmondásos,nem állja meg a helyét az életben,a vallásos esetleg beismeri magának,hogy igaza van a másiknak,megis önfejűen viselkedik,kifelé tagadja,hogy elismerné.
2010. szept. 7. 10:48
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Legnagyobb részük ilyen... ilyen olyan erkölcsös szentek, de csak mindaddig amíg úgy nem alakul hogy például hazudniuk kell. Vagy összeveszni valakivel, olyankor sem a szent hívő énjüket adják.
2010. szept. 25. 20:38
 32/39 anonim ***** válasza:

"de olyan dolgokat tapasztaltam így, amik nem vetnek túl jó fényt a hívőkre"

Ez önmagában nem a hívőkre vet rossz fényt, hanem egyedül rá! De hangsúlyozom, hogy csak "önmagában", viszont ennek az oka sok dologra visszavezethető: ha a szóban forgó egyház arról ismert, hogy megtűri a soraikban az ilyeneket is, ha az erkölcsi tanítások már nem is a Krisztusi szellemben történnek és túl nagy a lazaság, akkor nem csupán a delikvens a bűnös a kérdésben!

2010. szept. 26. 01:53
 33/39 anonim ***** válasza:
jogos, kicsit általánosítottam. attól h 4-5 ember ien nem lesz az az összes vallásos ember. viszont ami tény, h ha vki egész életében rossz dolgokat tesz, lop, csal hazudik..., de halála előtt azt őszontén megbánja és hiszi h megbocsájtást nyer, akkor az úgy is lesz. nem tudom h volt e már, v lesz e erre példa, de az elv az ez, és sztem ez ijesztő, és értelmetlen. ezért mondják sokszor h a vallás ellentmondásos.
2010. szept. 26. 09:31
 34/39 anonim ***** válasza:

Mélyen vallásosnak tartom magam, de emellett gyakorlatilag nullára nyomom le a hittantanárokat a kérdéseimmel. Mindent kritizálok, csak egyedül Istenben hiszek, és soha nem követnék vakon egyetlen egy vallási vezetőt sem. Nem tekintem megcáfolhatatlan igazságnak a Bibliát, csak egy nagyon jó útmutatónak ahhoz, hogy hogyan éljünk. Keresek, mert aki keres az talál. Sok gondolkodás után jutottam arra a meggyőződésre hogy kell lennie valakinek az ember felett. Szeretek "hitről" vitatkozni úgy hogy egyaránt meghallgatom a vállasosak és nem vallásosak álláspontját is. A bibliában az áll hogy a legfontosabb parancs a szeretet parancsa, és ezen elgondolkozva arra jutottam hogy lehet abban a könyvben valami. Nem tudom konkrétan kikre vonatkozik a kérdésed de szerintem nem jó ha valaki vakon követi a hitét, és elfelejt kérdezni!

"Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést" /Albert Einstein/

Csaba

2010. okt. 16. 10:56
 35/39 anonim ***** válasza:

véleményem szerint azon kevés hívők közé tartozol, akiket nem az elvakultság vezet, és el is gondolkozol azon, amit belétek akarnak "dumálni", ezért be is tudsz látni dolgokat, amiket sok hívő nem. ez intelligenciára vall és sok (hívő) ember tanulhatna a példádból. isten létezésével kapcsolatban nem tudom mennyire értünk 1et.

létezik, annak aki akarja, és hisz benne. azt nem szeretem hogyha más, annyira bizonyos istenben, hogy őt felém is akarja helyezni, mint egyfajta urat/teremtőt...

és sztem csak aki gondolkodás útján jut döntésre, mint csaba, v én ( nem puszta elvből és taníttatásból) mérvadó a döntése, független attól h mi az álláspontunk.

2010. okt. 17. 12:39
 36/39 anonim ***** válasza:

Miért tekintik egyedüli igazságnak a bibliát? Miért talán akik a hindu marhaságokban hisznek nem ugyan olyanok?

Először is mert lusták gondolkodni, másodszor olyan kellemes illúziókba ringatni magukat, harmadszor mert ilyen a legtöbb ember sajnos, szemellenzős, na és majré láda, mert arra gondol mi van Ha, a bibliának van igaza, mi van ha, létezik a pokol és akkor a hitetlenségem miatt oda kerülnék?

Igy aztán a vallásosok egyik fele ostoba és szemellenzős, a másik fele képmutató amikor azt motyogja; hiszek, hiszek, s valójában semmiben nem hisz csak a pénzben a hatalomban, a saját kicsinyes céljaiban, mert még az életben se hisz, mert ha hinne akkor arra lenne kíváncsi hogy mi is az igazság; mi által keletkezett, mi által él és mi a végső OKA, CÉLJA az életnek.

2012. szept. 15. 08:54
 37/39 anonim ***** válasza:

Csaba tettszett a beírásod. Ezért a levelező részen elküldök neked két blog címet, hogy pöttyintésre bejöjjön.

Ide úgy nem írhatom.

Az egyik; A létezés fantasztikuma blog.hu

a másik;Tervszerüen-nyitottan-egyszerüen élni blog hu

Abban elmondom miért, miben nem igazak a vallások meséi.

Mit jelent valójában az Isten és lélek fogalom, mi volt a kezdő OKa az élet születésének, és mi a végső CÉLJA az életeknek. fejezetekben van írva a blog, a Létezés...t azt ajánlanám elejétől, mert a gondolat és magyarázat úgy építkezik.

2012. szept. 15. 09:04
 38/39 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, a mai korban amikor a szellemi tudás egyre magasabb, kétféle vallásos létezik egyik aki azért hisz mert hátha van valami "odaát" és fél a haláltól a másik azért hisz, mert egy szemellenzős, bigott fanatikus.

A normális hívő, szereti az ünnepeket, mert szépek családot összetartó a hatásuk, és inkább csak azokban a bibliai részletekben hisz, amelyek mint tanácsok bölcsek és jóra nevelnek. A többi elmesélésük végére oda teszi a kérdőjelt, és újra kérdez, mert már XXI. szdi ember

2012. szept. 16. 10:30
 39/39 anonim válasza:
Hívő vagyok és eredetileg katolikus de nem kategorizálom már sehová magam. Keresztény vagyok, de elfogadom a többi vallást.
2024. ápr. 27. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!