A vallásosok miért tekintik egyedüli megcáfolhatatlan igazságnak a bibliát, és hisznek feltétel nélkül a vallási vezetőknek?
Leírnád, kérlek, hol van olyan rész a Bibliában a reinkarnációról, amit később kivettek belőle?
És egyébként vannak vallások és vannak gyülekezetek meg szekták, teljesen más a kettő, és ezt nem is hasonlítom össze.
Szia!
Én azért tartom a Bibliát egyedüli és megcáfolhatatlan igazságnak, mert nem találkoztam olyan emberrel, vagy annak írásával, aki elmagyarázta volna nekem, akár többféle megközelítésből, hogy logikus észérvekkel alátámasztva, hogy ez és ez a rész a Bibliában ellentmondásos és nem állja meg a helyét. Aki ugyanis veszi a fáradságot, és utánanéz annyira a Bibliának, hogy ilyet találjon benne, az tapasztalni fogja, hogy ez nem megy, sőt, éppen ellenkező hatást fog elérni nála. Csak azért vagyok ennyire biztos ebben, mert én is megpróbáltam...
Akik pedig feltétel nélkül hisznek a vallási vezetőknek, azokat én is csak sajnálni tudom. A Biblia ugyanis arra biztat, hogy csak Istenbe vessük a bizalmunkat, mert ő egyedül igaz.
Üdv. Péter
Nem erről szól ez a kérdés, de lehet egyes részeket úgy értelmezni, ahogy az egy-két embernek tetszik és az adott témájú könyvéhez hasznos. Én nem fogok vitatkozni, sőt, nagyon sokáig véltem én is úgy, hogy a Bibliában sok utalás van a reinkarnációra, a mostani válatozatában is. Aztán beszélgettem egy teológussal (aki a Bibliát nagyon komolyan kutatja) és sok mindent más fényben is megláttam. Attól függ, milyen szemszögből nézzük.
Én nagyon sok irodalmat elolvastam, Blavatskytől kezdve Oshoig bezárólag, és el kell mondjam, hogy, amit a könyvesboltok polcain látunk ezotéria felirat alatt, annak a 99,99%% bizony sajnos szemét. Ugyanezt el kell mondanom a sok Bibliát másképp értelmező könyvről, kösz nem. Vannak jó könyvek, de azok ritkaságok, és nagyon sok van, ami nincs lefordítva magyarra.
Ha a kereszténységről beszélünk, akkor én igenis különválasztom a két fő vallást és a többi magukat vallásnak nevező gyülekezetnek vagy bármi másnak. Van egy vallás, ami alakult több, mint 2 ezer éve, amiből később különvált a katolikus és a görögkeleti egyház.
A gyülekezetekről meg annyit, hogy ezzel az erővel bárki, akinek van ehhez tehetsége, alapíthat egy gyülekezetet és kaszálhatja a sok pénzt, ami történik is. A Bibliát bármikor fel lehet használni a saját hasznodra is, ezzel egycsomó mindenkit megtévesztve. És, sajnos, sokan el is hiszik az ilyen "vezetők" közül, hogy ők proféták.
Azt pedig, hogy most kivették-e a reinkarnációt és, hogy létezik-e vagy mindenkinek csak egy élete van, annyira részletkérdés a mostban. Attól, hogy az egyik tábor ezt hiszi, a másik meg azt, még nem derül ki az igazság, csak odaát:)
11:53 Lastone.
teljesen egyetértek veled.bevallom engem bosszantanak a fanatikus hívők,mert nem egy volt aki vitatkozott már velem,pedig egy szóval nem kértem tőle,hogy oktasson ki a bibliáról és térítsen meg.és kénytelen voltam visszavágni némelyiknek mert nem hagytak békén,csak hajtogatták a magukét,az én véleményem nem érdekelte őket.de ha nem viselkedtek volna így,én is békén hagytam volna őket.szóval úgy látszik a keményfejűséget ők mégis vmi pozitív dolognak fogják fel.na de akkor kérdezem ki az prédikál a szeretetről,és ki piszkálja a másikat mégis? igen,tudom,hogy türelmesnek kéne lennem,igazad van....
12:25
normális hívő nem,csakhát van jópár nem normális is:-)igen ez így van,nem minden hívő fanatikus.és kicsit pontatlan a kérdésem,mert én a fanatikus hívőkre gondoltam,kifejezetten tőlük várnám a választ.és azokkal a hívőkkel akik eljárnak templomba,gyülekezetekbe,de nem piszkálják az embereket,nem akarják őket áttéríteni,semmi bajom nincs,ezt komolyan mondom! szóval akinek nem inge ne vegye magára.
12:30 kérdező. :)
Van egy nagyon jó mondás arra, ha valaki "erőszakoskodik" velünk. "Okos enged, szamár szenved."
Egyébként nekem édesanyám azt tanította kicsinek, hogy soha ne jöjjek mással...és amit te leírsz, hogy de hát ha ők nem csinálják, akkor te sem tetted volna, ez pont olyan, hogy mással takarózol. Ne érts félre nem lenézlek és sértegetlek, csak a türelem mellett megértésre és elfogadásra is szükség van azért. :)
Szóval a keményfejűséget még mindig tévedésből hiszik jónak. És az igazat megvallva tényleg jó is...mert ebből tanulja majd meg az ember a valódi, igaz jóságot. :)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
"Persze nem ismerik el, hogy később az egyház jó pár részt pl. a reinkarnációról kiszedett belőle, mert veszélyes volr rájuk nézve."
Rengeteg cáfolat érkezett erre az állításra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!