Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért vádolja az embert...

Jézus miért vádolja az embert paráznasággal és varázslással?

Figyelt kérdés
Amúgy mit jelent az hogy varázslás?
2021. okt. 31. 15:04
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
#19 csomó olyan szavakat hallok amik nemreszei a szokincstáramnak es eletemben sem hallottam oket mashol. Szoval ezek nem a saját gondolataim hanem a ruach ha kodesh műve
2021. okt. 31. 17:30
 22/36 A kérdező kommentje:
Mt 3:11 és a Lk 3:16 előzményeként János azt állítja, hogy aki utána jön, az nála erőben és méltóságban is nagyobb, ő csak vízbe merít, de a Messiás szent Lélekkel és tűzzel [en pneumati hagió kai püri].
2021. okt. 31. 17:36
 23/36 munyamunya ***** válasza:
94%
"Biztos, hogy normális vagyok, megmondták a hangok is a fejemben!"
2021. okt. 31. 18:01
 24/36 A kérdező kommentje:
#23 Jó értem, szeretsz gúnyolódni de akiben nincs benne a Szent Lélek amit bemeritkezés folyamán kapsz meg az nem Jézusé. Ez szimpla tény. Mert aki hisz és bemeritkezik az üdvözül de aki nem hisz az elkárhozik.
2021. okt. 31. 18:07
 25/36 munyamunya ***** válasza:
52%

Ez egy hamis tanítás, egyáltalán nem kötődik a bemerítkezés eseményéhez a Szellem vétele. A legjelentősebb példák maguk a tanítványok, de pl. Kornélius esetében sem várta ki a sorát a Szentlélek, hanem szépen beelőzte a víztől való újjászületést.

A másik hamisság, hogy onnan lehetne valakiről megállapítani, hogy "benne van" a Szellem, ha a fejében megszólal egy idegen hang. Semmi ilyesmiről nem olvasunk az apostolok feljegyzéseiben. Ellenben azt olvassuk, hogy aki az igazságot cselekszi (!), az bizonyosan Istentől született, és arról ismerjük meg, hogy bennünk maradt a Szellem, ha a parancsolatokat megtartjuk. (János első levele végig erről tanít.)

2021. okt. 31. 18:35
 26/36 A kérdező kommentje:

#25 Igen megszólal, ő egy személy és nem egy tárgy.

Azért nem érted amit írok mert belőled hiányzik ez a lélek!!

Akiben benne van az hallani fogja a szentlélek szavát mert ő igerészeket is idéz neked a Bibliából ha kéred tőle.

Jézus sem véletlenül mondta hogy a juhai HALLJÁK a hangját, aki nem a juha az természetesen nem fogja hallani őt.

Aki szerint meg nincs semmi ilyesmi csak imádkozol a semmibe mert ezen a logika mentén akkor a Teremtő se létezik...

2021. okt. 31. 18:48
 27/36 A kérdező kommentje:
#25 Ti egyáltalán hívők vagytok vagy csak ateista trollok akik hívőnek adják ki magukat? Mert a valódi hívők Jézust is behivták a szivükbe és beszélgetnek vele.
2021. okt. 31. 18:49
 28/36 A kérdező kommentje:

Szentlélek elvezet minden igazságra, ha nem szól hozzád akkor hova vezet el téged? Akkor mész a saját fejed után és végén a veremben kötsz ki.

János 16.

2„Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni: 13amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. 14Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. 15Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.” 16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.”

2021. okt. 31. 18:51
 29/36 A kérdező kommentje:
#25 Apostolokban ott volt a Szent Lélek, amit Bibliába irtak nem saját kútfőből irták hanem a Lélek tolmácsolta nekik.
2021. okt. 31. 19:03
 30/36 munyamunya ***** válasza:
95%
Oké, sajnálom, hogy ennyire mélyen vagy ebben a spiritiszta-karizmatikus maszlagban. Megtévesztett és becsapott állapotban nehéz észrevenni a tévedéseket, úgyhogy nem erőltetem tovább a beszélgetést veled. Ezek, amiket idezúdítottál összefüggéstelenül, csak általános "keresztyén" lózungok, amiknek köze nincs az idézett igehelyek valódi értelméhez. Túlságosan érzelmileg reagálsz, ami arra utal, hogy lelkizés van benned, nem az igazság keresése. De mondom, ez azoknak a hibája, akik hamis tanításokkal becsaptak téged. Bárcsak megmutatná az Örökkévaló az ő világosságát neked.
2021. okt. 31. 19:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!