Jézus miért vádolja az embert paráznasággal és varázslással?
#10 hat indokolt?
paraznalkodsz es varazsolsz?
mert akkor mi a gondod?
Csak azokat, akik varázsolnak és paráználkodnak.
Te mindkettőt teszed? Ki merészel vádolni ezekkel téged?
Ez a rész szerintem arról szól, hogy aki megérti Jézust az követi őt, nem pedig hangok hallásáról. Mint ahogy máshol azt mondja, hogy azok, akik az Atyáé, azok mind Jézushoz mennek.
Mi az a tetted, amire azt gondolod, hogy varázslás volt?
Amit Jézus mondott a juhairól, azt úgy értette, hogy minden embert irányít valaki, aki fölötte van, minden ember engedelmeskedik valakinek vagy valaminek, vagyis minden ember függő lény. Annak ellenére, hogy egyesek azt mondják vagy azt gondolják, hogy a saját maguk urai, ilyesmi nem lehetséges. Azok az emberek, akik Jézusnak engedelmeskednek, az Ő juhai, akik pedig valaki másnak, azok nem az Ő juhai.
Mit jelent neki engedelmeskedni? Egyrészt elismerni Jézus hatalamát magad felett. Sok ember nem akar elsimerni semmiféle felsőbbséget, és fellázadna, ha a törvény nem fenyegetné emiatt megtorlással. Tehát elismerni Jézus hatalmát, és azt, hogy én egy alávetett személy vagyok, egy szolga, ez alapvető a kereszténységben. Jézus, hála Istennek egy jó Úr, aki méltányos, szerető és igazságos. Ha elismerted Jézus hatalmát, azután Jézust szolgálni, elsősorban azzal, hogy amit ő tanított, hogy tedd meg, azt megteszed, és amit ő tanított, hogy ne tedd, azt nem teszed. Ehhez nem kell semmiféle belső hang vagy jel, csak az, hogy ismerd meg a Bibliát. Azután azzal is szolgálsz, hogy az Istentől kapott tehetségeidet fejleszted, és olyan célokra használod, ami Isten dicsőségére válik.
Ezt a Jn 10:27-30 részt annak az alátámasztására használni, hogy Jézus valami csodás módon szól hozzád, felülírja a gondolataidat vagy gondolatokat csöpögtet a fejedbe, az az idézet kiforgatása. Hitem és tapasztalataim szerint manapság már nem szól a Szentlélek az emberekhez ilyen "csodás" módon, hogy belép a gondolkodásukba, mintha beszélne hozzájuk. Ha ebben hiszel, akkor egy szubjektív világban élsz, mert amilyen "hangokat" te Jézusnak tulajdonítasz, azok nagyrészt a saját elképzeléseid és gondolataid. Az apostolokhoz annak idején beszélt így közvetlenül a Szentlélek (Jn 14:26), mert kulcsfontosságú volt, hogy amiket Jézus mondott, azok pontosan, szó szerint eszükbe jussanak, és ezek kerüljenek bele később az Újszövetségi Bibliába is.
Manapság Isten elsősorban a Biblián keresztül, beszél hozzánk, vagyis alázattal kezedbe kell venni az Írásokat, és tanulni, tanulni, tanulni. Ez így egy objektív dologgá válik (hacsak nem forgatod ki az Írásokat, pl. nem olvasol bele valamit, amit az nem jelenthetett az eredeti hallgatóknak).
Ha pedig ezek a hanghallások nagyon valóságosnak tűnnek, akkor szerintem is keress fel pszichológust, mert ez egy súlyosabb mentális zavar vagy betegség előjele is lehet. Ezt nem lenézésből, hanem szeretetből írom. Manapság Isten legtöbbször orvosokon keresztül gyógyít.
üdv Stefán
"Hitem és tapasztalataim szerint manapság már nem szól a Szentlélek az emberekhez ilyen "csodás" módon, hogy belép a gondolkodásukba, mintha beszélne hozzájuk. "
Ma is szol hozzánk a szentlélek akiben nincsen szentlélek az értelemszerűen a hangját sem fogja meghallani! Óriási tévedés hogy a szentlélek megszűnt létez i! Szimplán van aki nem fogadta be magába ezért a hangját sem fogja hallani aki meg hallja azt pszihomokushoz akarja küldeni! Spiritualitás és a biblia szorosan összefügg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!