Folytassam Isten megismerését vagy hagyjam abba mert ez képmutatás ?
Azért ezotériába esett mert nem találtam vallás fület .
Egy ideje olvasom a bibliát hallgatok tanításokat, hanganyagokat.Isten felkeresésének az is oka hogy nehéz volt a startvonalról indulnom a felnőttkorba mert nem volt könnyű gyerekkorom, viszont ez ajándék is mert sokkal érzékenyebb vagyok mások iránt.Pl ha van egy ember akinek ha rossz kedve van sajnálom és megkérdezem mi a baj viszont mások meg röhögnek rajta fikázzák…Istentől sok mindent tanultam .Azt is hogy nem csak érzelmekből állunk hogyan kell tisztelni a tapló főnökünket hogy a fizetés megmaradjon stb..eldönthetem hogyan érezzem magam ,inkább a jókra kell nézni mint rossz dolgokra és mindjárt javul a kedélyállapot is.Na és itt jön a bibi… azt hogy szeressem a rosszindulatú embereket nem megy …márpedig Isten őket is szereti. Sok problémám megoldódni látszik de ha azt mondom mindenkit szeretek képmutatásnak érzem és olyan mintha beleköpnék az arcába..ilyen szempontból meg a világnak van igaza: miért igyak poshadt vizet?miért tegyek hervadt csokrot a nappaliba?ha egyszer van friss víz és szép virág. Vagy pl az oroszlánt is szeretem de csak távolról kedvelem mert tudom hogy a húsomat akarja..szóval ez paradoxon mert az ember azokkal veszi körbe magát amik építik és nem amik rombolják.tehát folytassam az utat vagy járjak világ szerint? Mert kettő az együtt nem megy…helyesírási hibákért elnézést
#6 kesves 6-dik reagáló, egy másik kérdésnél hasonló kérdést tettek fel nekem, nem tudom, hogy ott is te voltál a kerdező vagy sem.
A Testünk az egy ideiglenes földi "edény" vagy "sátor" ami hordozza a lelkünket vagy ami a lélek ideiglenes lakhelye.
Ha szellemileg károsult ez az "edény" akkor nyílván a benne lakozó lélek vagyis maga a személy, nem tudja azt a rendeltetésének megfelelően soirituálisan sem iranyítani, használni.
Nem érti meg nem fogja fel az igét, hiszen károsodott a közpobti idegrendszer, az agy! Akinél ez születésétől van így , vagy gyerekkorában szenvedett el valamilyen értelmi károsodát baleset, vagy súlyos trauma következtében, azok a lelkek megtartatnak! A lélekkel.nincs gond az teljesen egészséges, csak a rendelkezésére álló földi testnek agyi karosodása miatt nem tud a normál értékeknek megfelelő életet élni! Így nyílván nem fog tudni az Atya elvárásainak sem eleget tenni!
Sajnos a föld 99,9%-lékanak egészséges mentalitasú népessége sem akarja elfogadni az Atya szavát sem eleget tenni annak!
Egészséges értelemmel mennek majd a végzetükbe!
A következő csak saját érvelés, így nem tudom hogy ilyen esetekben , hogyan fog dönteni az Atya: Ha valakit érett felnőtt korában ér szellemi, értelmi fogyatékosság, a fogytékossága előtti élete kérdőre lesz vonva az Atyától?! Nem tudom!!!
Bocsanat az előbbi hozzaszólasom a #7-esnek szól!!!
Én vagyok a #6-os
Na nem vagyok magamnál xD
A #11-es válaszom a #8-nak szól!
#10-esnek
Kesves 10-es, én ilyet nem állítok és nem is állitottam, hogy a természet rendje az hazugság lenne! Minden állat és növény követi tökéletes pontossággal azt a rendet amire az Atya teremtette, megalkotta.
(Jubileumok könyve, Énok könyve)
Egyedül az ember olyan aki tér attól a rendtől , életmódtól amit az Atya megszabott neki az Ő szavával, vagyis a parancsolataival , rendeleteivel, a Torával!
A világ országai, intézményei, politikai rendszerei mind úgy működnek, azon rendszer alapján ahogy azt az Atya kitalálta,megalkotta. Csak ebből kifelejtik Őt a nevével egyűtt az igejét a Torát, és az egészet felruházzák hamis vallási intézmények tanításaival.
Csak azért mert a világot vezető egyéniségeket az a szellemiség uralja és táplálja spirituálisan, úgymond adja az ötleteket és gondolatokat amikből megszületik a cselekvés, aki az Atyát utálja és fölébe akar kerekedni!
Ez földi viszonylatban már meg is történt még a kezdetek kezdetétől mostanáig!
Idézek Tőled:
"Nem születnek gyermekek, a szülők/felnőttek nem nevelik őket. Nem az őket tükrözik.
Felnőve nem kell megtanulni, hogy az aktuális körülményekben, hogy képes életben maradni, családot alapítani.
Nem kötik a társadalom törvényei, amik alabban az együttélést kéne hogy szolgálja, S nem lenne helye a korrupciónak (ami megint csak a hatalommal való visszaélés"
Nem születnek gyermekek mert a szülőket születésszabályozásra ösztönzik és abortúszra, folyamatosan nyomva a hazug propagandá, hogy túlnépesedés van és tönkre tesszük a klimát!
És ezt sokan meg is eszik ezt a hazugságot, mindegy hogy vallásos valaki vagy sem! Ezért mondom hogy a vallás nem az Atyatól van!
Ha mindenki megnyitná a szívét az igazságra akkor ráébredne arra, hogy semmi sem jó az ami a világból való.
Ha minden szülő felismerné az Atya szavának a fontosságát az életében és úgy kezdene el és gyereket nevelni, akkor rajönne, ráébredne arra, hogy van értelme így az egésznek! Amig az ember a világ barátja vallásilag, tudományilag vagy bárhogyan is, addig el lesz takarva előle az igazság, és a sötét széles úton tapogatozik erre, arra!
Mindaddig amíg az Atya szava nélkül élünk és neveljük a gyerekeinket, addig csak bogáncs kórót nevelünk, mint amit a szüleink is neveltek belőlünk!
Tehat nem kell atyáink hagyományai meg életvitele és hite szerint élnünk, sőt vessük el azt es közeledjünk a mi Atyánkhoz, hogy megismerhessük az Ő szavát és éljünk aszerint!
A világ és annak tanításai az hiábavalóság, még egy légypiszoknál értéktelenebb, mert a világ tanításai által a kárhozatra jutunk, de ha ettől eltérünk az Atyához fordulunk Őt megismervén és az Ő szavát követve megyünk át a halálból az életre!
Felejtse el mindenki a vallásokat, a kereszténységet es a vilag tudományait és a világot úgy ahogy van és kezdje el megérteni és értékelni az Atya szavát úgy ahogy van , és zárkozzon fel az abban való életben , járásban kitartással, és akkor élni fog !
#15 Persze hogy tudom, de nem is az a lényeg hogy én tudom.
A lényeg az hogy az Atya tudja!
De mi képesek lennénk rá, mert nem vagyunk autisták, és mégsem tesszük, ha érted ennek a lényegét kedves 15-ös!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!