Folytassam Isten megismerését vagy hagyjam abba mert ez képmutatás ?
Azért ezotériába esett mert nem találtam vallás fület .
Egy ideje olvasom a bibliát hallgatok tanításokat, hanganyagokat.Isten felkeresésének az is oka hogy nehéz volt a startvonalról indulnom a felnőttkorba mert nem volt könnyű gyerekkorom, viszont ez ajándék is mert sokkal érzékenyebb vagyok mások iránt.Pl ha van egy ember akinek ha rossz kedve van sajnálom és megkérdezem mi a baj viszont mások meg röhögnek rajta fikázzák…Istentől sok mindent tanultam .Azt is hogy nem csak érzelmekből állunk hogyan kell tisztelni a tapló főnökünket hogy a fizetés megmaradjon stb..eldönthetem hogyan érezzem magam ,inkább a jókra kell nézni mint rossz dolgokra és mindjárt javul a kedélyállapot is.Na és itt jön a bibi… azt hogy szeressem a rosszindulatú embereket nem megy …márpedig Isten őket is szereti. Sok problémám megoldódni látszik de ha azt mondom mindenkit szeretek képmutatásnak érzem és olyan mintha beleköpnék az arcába..ilyen szempontból meg a világnak van igaza: miért igyak poshadt vizet?miért tegyek hervadt csokrot a nappaliba?ha egyszer van friss víz és szép virág. Vagy pl az oroszlánt is szeretem de csak távolról kedvelem mert tudom hogy a húsomat akarja..szóval ez paradoxon mert az ember azokkal veszi körbe magát amik építik és nem amik rombolják.tehát folytassam az utat vagy járjak világ szerint? Mert kettő az együtt nem megy…helyesírási hibákért elnézést
3 é se rossz, ő ig látja. 🔴
A velemyem, hogy bár van vallás kategória, jobb itt. Valahogy lazább.
Ha neked jobb az életed folytasd ezt az utat. Ha képmutatásnak éled meg hagyd abba.
Én hiszek Istenben, nem érzem képmutató embernek magam. Nem követem egy keresztény szervezet irányait sem így olyan hu de nagy fanatikus se vagyok. Nekem mindegy hogy ki milyen lehet keresztény, buddhista, ateista stb. Ha jó ember szívesen beszélgetek vele. Ha nem akkor kevésbé. De semmiképp sem akarom hogy abban higgyen amiben ÉN, mert abban nincs semmi poén. Nem lenne színes a világ.
Igen az utóbbi nem feltétlenül neked szól. ☺️
Azr, hogy szeresd a jaragosod, nem azt jelenti, hogy színlelj érzelmeket feléje.
A krisztusi értelembe vett szeretet (agapé) egy létmód. Egy szemlélet, ahogy a világra tekintesz. A lényeg, hogy a másik emberben, annak minden hibája és feléd okozott sérelme mellett felismered a kiteljesedésre képes embert, akiben benne van a potenciál, hogy testvéredként tekints rá.
Gondolj úgy erre, hogy a neheztelés, a harag, ezek az emberi természet részei, de ettől még elfogultságok, amik torz képet adnak a világról. Amikor ezen keresztül szemléled a másikat, akkor biztos, hogy nem a teljes valójában fogod látni.
Nyilván, ha valamilyen sérelem ér, akkor úgy igazságos, hogy az okozó hozza rendbe a téged ért kárt, legyen az anyagi, kapcsolati, érzelmi, személyes, stb. De ha ez nem történik meg, akkor a sértettnek egyszerűen muszáj kezdeményeznie a helyrehozatalt, mert ha nem teszi, akkor egy nem gyógyuló seb marad a világban, fennmarad az elszakítottság. Ha erre sincs válasz, akkor hagyhatod, de erre az egy gesztusra szükség van, hogy megadjuk a lehetőséget a gyógyulásra, és ezt nevezzük megbocsátásnak.
Kedves kérdező! Az Atyát nem fogod tudni megismerni a világ vallási, egyházi , sőt egyéb okosok individuális tanítasai szerint!
A vilagot és benne mindent az a szellemiség uralja és itatja át , aki a Teremtő ellen van, vagyis a nagy lázadó Sátán szellemisége.
Aki megtéveszti az egész vilagot és elhiteti!
Bármennyire hihetetlen, és felfoghatatlan számodra és bárki számára, minden ami létezik a világon az a Sátántól van, beleeértve ebbe a világ összes vallását is, és ez alól a kereszténység sem kivétel!
Bárki aki bármilyen szinten is szimpatizál, barátkozik a vallások filozófiájal es azok bármelyikét az Atya igazságaként fogadja el, az nagyon tavól van az Atyától! Semmilyen világi vallasi filozófia nem vonható párhuzamba vagy nem egyeztethető össze az Atya igazságával! Ezért nem értik meg azt az Irást(biblia), üzenetet amit az Atya hagyott ránk!
Mindegy mennyit forgatják előre, hátra vagy össze vissa, az ő kemény szívük miatt azt soha nem fogják megérteni.
Mert nem adatott meg nekikma képesség annak megértésére, pont azért mert a vilag tanitásaival akarják összhangba hozni!
Én azt mondom neked hogy , rossz helyen kerested az Atyát, es ezért nem ismerted meg egy szemernyit sem, kedves kérdező!
A kereszténység azt hiszi hogy akinem keresztény az mind szektás, az egyik nagy átverésük az Sátántól, hogy senki aki nem az Atya választott népéhez tartózik és nem az Atya szava szerint él azok a szektások, tehát ők is azok!
Soha de soha nem fogsz itt igaz válaszokra lelni kedves kérdező!
Mert mknden ami a vilag tanítása szerint igaznak tűnik, pont az ellenkezője az Atya akaratának, tehat hazugság!
"Folytassam Isten megismerését vagy hagyjam abba mert ez képmutatás?"
Nem értem ez miért kérdezed. Egyértelműen folytasd Isten megismerését és azt hogy közeledsz hozzá. Ha érzed hogy közeledsz Istenhez, megértettél dolgokat, elindultál egy úton, akkor folytasd. Mindenki indul valahonnan, az emberek nem születnek szentnek, a megszentelődés egy folyamat, egy út, amin a keresztények az életük végéig járnak.
De azt javaslom a képmutatást hagyd abba, ne mond, hogy pl. mindenkit szeretsz, ha ez nem igaz. Ha nincs így és ezt nehéznek érzed, akkor azt nyugodtan bevallhatod. Eleve senki sem tökéletes, de mégis törekednünk kell rá. Azt azért meg kell értened, hogy mindenki küszködik valamivel és azért mert pl. jelenleg nem tudsz mindenkit szeretni, nem jelenti azt, hogy később sem leszel képes másként látni a dolgokat. Egyébként Titus Pullo jó dolgokat írt. Könnyen elképzelhető, hogy eleve félreérted, hogy mit ért Jézus szeretet alatt, tehát már csak azért is érdemes lenne folytatnod, hogy jobban megértsd a dolgokat.
"azt hogy szeressem a rosszindulatú embereket nem megy …" És azzal próbálkoztál már, hogy megpróbálsz velük együttérezni? Lehet nekik sem volt könnyű életük, épp rossz kedvük van, családi gondjai vannak, anyagi gondjai vannak, fáj a feje, akármi... Ha pedig egyszerűen régóta benne van egy rossz állapotban annyira, hogy az már beleivódott a személyiségébe, pl. a keserűség, a rosszindulat, akkor ne feled, hogy ezzel saját magának is árt. Ezek nem jó érzések, mérgezik a gondolatait és nagy valószínűséggel elválasztják Istentől. Lényegében egy megmentésre szoruló ember, még akkor is, ha ő ezt nem látja. Tehát ha belátod, hogy neked is vannak rossz pillanataid és a másik is egy ugyanolyan ember, mint te, az talán segíthet valamit ebben. A bűnt, a rosszat, az igazságtalanságot, nem kell szeretned, de a másik emberben, meg kell látnod az embert. Meg kell értened, hogy ha pl. szomjas, az neki is ugyanúgy szenvedés, ahogy neked. A ,mi feladatod meg nem az, hogy a szenvedést növeljük a világban.
Végezetül pedig, Istentől kell segítséget kérned, Őt kell kérdezned és segíteni fog járni tovább a helyes úton, megérteni a dolgokat és segíteni azokon a területeken, amik a gyenge pontjaid, ha alázattal fordulsz hozzá, elismered őket és segítséget kérsz Tőle. Legyen hited és ne engedj az Ellenség mesterkedésének, aki szemmel láthatóan most épp le akar téríteni a helyes útról!
Minden jót!
6 nem sokban de tévedsz.
A tanítás alapban jó legyen az bármilyen vallási irányzat. Alapjaiban egy vallás egy hit más szemszögből.
Az ellenséges erő. N más mint az emberi mohóság, fejükben száll a hirtelen kapott hatalom. Ez félre vezeti a vallásokat. De a hétköznapi életben is egy alapban kedves segítőkész munkatárs akit műszakvezetővé léptetnek elő, egy fenhéjázó arrogáns segfejjé válik. Van ilyen, de hál istennek vannak kivételek.
Szóval szerintem nem a "Nagy Gonosz Sátáni erők" bsszák el. Hanem maga az ember.
Az írásokban, az Atya megnyilvánulásait láthatod azoknak a szemszögéből kik jó esetben kapcsolatban voltak vele. Bár egyértelműen látszik, kiírt valós tapasztalatból.
Én kereszténynek tartom magam, önként vettem fel és büszke vagyok rá. Viszont igen sok a vakhitű, félelem, tévhit és elvakultság jelen van.
Évek óta nem jártam templomban. Van keresztény de leszedtem a megfeszített Jézust. Csak a szegek maradtak fenn. Mert én a feltámadt az élő Jézust követem S nem a mártírt, a szenvedőt, az megvetett és üldözött gebének ábrázolt figurát. De nem mint az atya egy szülött fiát, hanem mint példa.
Az ő Mennybéli Atyját, saját atyámnak tekintem, S minden körülöttem lévőt is az ő gyermekének.
Az isten megismerését valahol el kell kezdeni, ha azt mondod hogy ezt ne akkor azt is mond meg hogy akkor mit.
"Mert mknden ami a vilag tanítása szerint igaznak tűnik, pont az ellenkezője az Atya akaratának, tehat hazugság!"
Akkor azt állítod, hogy a természet rendje is hazugság? A föld nem elhullott állatok, S lehullott levelek hummuszá válása táplálja, a mag nem ebből indul életnek, nem táplálja víz és nap. A kinőtt növényt nem legelik le az állatok, azokat nem vadászák le a ragadozók és az emberek. A test nem pusztul el S nem lesz tápanyag a földnek...
Mert ez is a világ tanítása az élet rendje.
Nem születnek gyermekek, a szülők/felnőttek nem nevelik őket. Nem az őket tükrözik.
Felnőve nem kell megtanulni, hogy az aktuális körülményekben, hogy képes életben maradni, családot alapítani.
Nem kötik a társadalom törvényei, amik alabban az együttélést kéne hogy szolgálja, S nem lenne helye a korrupciónak (ami megint csak a hatalommal való visszaélés).
Nincsenek vallások amik egykor a törvényt, a tudást és a lelki nyugalmat jelentették (gyónás)
Persze ez mind az Isten elleni erők ellen van... De akkor mond már meg, ki a fszom teremtett akkor? Ki alakította ki az élet törvényeit?
Vagy nem ismered őket? Csak az emberek által alkotott világot látod, ami időszakos, mulandó?
Mert akkor nagyon el vagy tévedve...
Alapján minden rendben. A többi meg elmúlik mintha leakarnád adni a bontóba az autód, mert a szélvédőn szetkenyődött egy légy...
A világ is ennyi egy légy vagy légypiszok, amin csak nevetetsz, hogy 'Ne bsz, már megint?'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!