A pápa miért akart ilyen emberekkel találkozni mint Orbán?
Keresztény szellemiségű, ez jó... Ja mert azt mondja magáról, értem. Ha én azt mondom magamról hogy apacs indián törzsfő vagyok, akkor az vagyok? Ja nem.
Orbán a kereszténység legalapvetőbb elveit köpi szembe, lásd: szeresd felebarátodat, segítsd a másikat, tartsd oda a másik orcádat is... Vagy a Tízparancsolat: ne lopj, ne tanúzz hamisan, ne kívánd felebarátod ezét meg azát... Orbán mit csinál? Migránsozik, sorosozik, gyurcsányozik, 0-24 gyűlöletet szít, a haverjának lassan ezermilliárdos vagyona van más emberek pénzéből... És ő a nagy keresztény, hát ennél kb. egy tajvani utcalány is nagyobb keresztény. Ebből is látszik hogy még ebben is csak hazudik.
Ezért érdekelne a katolikus egyház feje miért vállal közösséget ilyen borzalmasan mérgező személyekkel, akik őt magát és a keresztény vallást is meggyalázták már?
Kérdező, a Szentatya nem akart célzottan találkozni Orbánékkal, csak bizonyos protokollok ezt megkívánják. Igazából Orbánék akartak találkozni vele és a Szentatya nem utasította el.
Abban igazad van, hogy Orbán nem keresztény (tetteiben bozros nem) az egész Fidesz-KDNP szektával együtt. De ettől még a pápának nem feltétlen tanácsos távolságot tartania tőlük. Jézus is anno azt mondta, hogy a betegeknek kell orvos, nem az egészségeseknek. Nem az igazakat kereste, hanem a bűnösöket, hogy megtérjenek.
#7 Ebben igazad lehet, erre nem gondoltam.
#6 És itt hol vannak muszlimok? Egy darab nincs az egész országban. Nem a romákra gondoltál véletlenül? Rájuk illik amit írsz.
Orbán Viktor őszentségének ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát.
IV. Béla uralkodása alatt szenvedte el Magyarország a tatárjárást, a mongol csapatok hódító támadását. Az ország 1242-ben, óriási veszteségek árán, de túlélte az első mongol inváziót. Ezt követően az újjáépítést IV. Béla király kezdte meg kifejezetten keresztény alapokon, az egész keresztény civilizáció védelmében. A tatárveszély ugyanakkor ezzel nem múlt el.
Sajnos az akkori Európa – mint azóta is oly sokszor – megosztottsága miatt nem vett tudomást a közelgő veszélyről. A most ajándékba adott, 1250 körül keletkezett levél már csaknem lemondó hangnemben született meg IV. Béla király részéről.
Nemcsak azért, mert a király úgy látta, hogy reális a veszélye annak, hogy Magyarországon a kereszténységtől idegen civilizáció terjesztheti ki a befolyását, hanem azért is, mert Európa részéről az előző években sem támogatást, hanem elutasítást, sőt, még határvillongásokat is kapott a nyakába.
Nem nehéz belátni, hogy geopolitikai értelemben az akkori és a mostani helyzet között sok a hasonlóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!