Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van annyi szenvedély és...

Miért van annyi szenvedély és ha Isten jó?

Figyelt kérdés
Nem csak rólam van szó ,a világban rengeteg olyan ártatlan ember szenved akik tényleg nem tettek semmi rosszat, de miért hagyja azt Isten, hogy az ártatlan is szenvedjenek komolyan Nem értem miért jó ez neki És ha vissza akar valami vétkesek adni ,Akkor miért Mondjuk annak a gyerekért öli meg az a kisbaba nem tehet semmiről vagy egy gyereket bántalmaznak a szülei miért hagyja ezt???

2021. szept. 30. 19:58
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
0%

"De még ha provokatív lenne a kérdés, az sem biztos, hogy baj lenne. Itt le van írva, miért kell a vallásokat provokálni:"

Tele van körkörös érveléssel. Eleve senki nem homofób, csak a felvonulók heterofóbok. Szerencsére a legtöbb lemeg elutasítja az lmbtq-t

2021. okt. 1. 10:34
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Abdullah!

Nem neked írtam a 29-es válaszom, hanem a 28-asnak.

Nem minden nem hívő provokál, viszont van olyan vélemény is, miszerint szükséges a vallások provokációja (lásd a linket, ha érdekel). De nyilván nem mindenki osztja ezt a véleményt!

Viszont a téma, amiről vitáztunk, alapból provokatív volt. Engem provokált a helyzet, miszerint létezik(?) egy mindenható igazságos Isten, erre ilyen helyzet alakult ki. Téged meg provokált az, hogy ezt az Istent megkérdőjelezem erkölcsi szempontból. De nem bánom, hogy felhozatam, mert erről beszélni kell egy olyan világban, ahol az ábrahámita vallásokat terjesztik. Az éremnek két oldala van. Szerető, jóságos isten, ezt akarják eladni a hívek. Ellenben ott a másik oldal is, ami ennek az ellenkezőjét mutatja.

A hitvitáknak megvan ez a jellegzetessége, hogy provokatív. Nem kell benne részt venni annak, aki nem akar!

Végig sem olvastad gondolkodva a cikket, csak megnézted az elejét, aztán bezártad.

2021. okt. 1. 10:43
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

#32:

"Engem provokált a helyzet, miszerint létezik(?) egy mindenható igazságos Isten, erre ilyen helyzet alakult ki."

Mondjuk úgy hogy bàntja az igazsàgérzetedet.

A Földön sok igazsàgtalansàg van. De Isten "rendszere" több a földi életünknél. És Isten mindent egybevéve igazsàgos. Maradjunk annyiban hogy nekem ez a meggyőződésem.

" Téged meg provokált az, hogy ezt az Istent megkérdőjelezem erkölcsi szempontból"

Nem ez nem provokàlt annyira. Mert Te NEM hazudsz. Màs a véleményed de nem hazudsz és nem gúnyolódsz.

Én nem vívódom, az Iszlám békét hoz a léleknek. Szóval nincs az hogy görcsösen be akarom bizonyítani az igazamat.

"beszélni kell egy olyan világban, ahol az ábrahámita vallásokat terjesztik. "

Olyan vilàgban élünk ahol a pénzt istenítik, és a fogyasztói gondolkodàst, az önzést a hitetlenséget terjesztik.

Abdullah

2021. okt. 1. 10:59
 34/39 anonim ***** válasza:
12%

"#10: Lehetséges hogy egy éhező ember könyebben jut be a Paradicsomba, mert bűntelenebb életet él, mint egy tehetős ember aki bűnöket követ el."

és aki sérült de nem éhezik?

2021. okt. 1. 11:35
 35/39 anonim ***** válasza:
0%

"Végig sem olvastad gondolkodva a cikket, csak megnézted az elejét, aztán bezártad."

Ezek szerint te nem olvastad végig:) Ráadásul semmi új nincs benne, a szokásos, rég cáfolt megállapítások. Ne bízz a világiakban Abdullah, bízz Allahban, jobban jársz! Növeld a hited!

2021. okt. 1. 12:20
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

"#24: Figyelj én nem vitatkoznék veled tovább ne haragudj."

Ezért nem kell benyalnod magad a hitetleneknél. Ők mindig cserbenhagynak :)

2021. okt. 1. 12:21
 37/39 anonim ***** válasza:
0%

Nem provkàció, hanem gondolkodás céljàból itt egy hadísz, ami részben kapcsolódik a témàhoz:

Anasz ibn Málik (r.a.) így beszélt el egy hadísz kudszit (Szent Hagyományt):

„Vannak olyan hívő szolgáim, akiket csak a gazdagság tesz tökéletes muszlimmá. Ha szegénnyé tenném őket, az tönkretenné őket.

Vannak olyan hívő szolgáim, akiket a szegénység tart meg tökéletesnek. Ha bőséges ellátást adnék nekik, az megrontaná őket.

Vannak olyan hívő szolgáim, akik el akarnak érni egy szintet a szolgaságban. De Én nem adom meg nekik, amire vágynak, mert önelégültté válnának, és ez tönkretenné őket.

Vannak olyan hívő szolgáim, akik csak egészségben tudják a hitüket megőrizni, ha beteggé tenném őket, az megrontaná őket.

Vannak olyan hívő szolgáim, akiket csak a betegség őriz meg, ha egészségessé tenném őket, az megrontaná őket.

Tudásommal állandóan őrzöm szolgáim ügyeit és szívét. Én vagyok az, Aki mindent tud, és mindenről tájékozott.”

(Bayhaqi, Al-E 122)

Abdullah

2021. okt. 2. 08:54
 38/39 anonim ***** válasza:
Dehát már lejött. Jézus elmondta milyen jó az Isten és felszegeltük egy fára. Most jöjjön el minden percben, hogy meggyalázzák az emberek? Nem értem mit akarsz elérni?
2021. okt. 6. 16:34
 39/39 anonim ***** válasza:
Lehet a bántalmazott gyerekek vagy az éhenhaló afrikai gyerekek mind Isten lejövetele és az emberek mind eltüntetik őket. Jézus is azt mondta, hogy a legkisebbek és leggyengébbek ő valójában és amit velük teszünk ővele tesszük.
2021. okt. 6. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!