Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van annyi szenvedély és...

Miért van annyi szenvedély és ha Isten jó?

Figyelt kérdés
Nem csak rólam van szó ,a világban rengeteg olyan ártatlan ember szenved akik tényleg nem tettek semmi rosszat, de miért hagyja azt Isten, hogy az ártatlan is szenvedjenek komolyan Nem értem miért jó ez neki És ha vissza akar valami vétkesek adni ,Akkor miért Mondjuk annak a gyerekért öli meg az a kisbaba nem tehet semmiről vagy egy gyereket bántalmaznak a szülei miért hagyja ezt???

2021. szept. 30. 19:58
1 2 3 4
 21/39 Tevenyereggyarto ***** válasza:
83%

“A gonosz és szadista dolgokat az emberek okozzàk egymàsnak.”

Amit Isten/ Allah már előre látott a teremtés előtt, ahogy azt te magad írtad korábban. Tehát a világ minden rosszának és szenvedésének ismeretében teremtette meg. Hát akkor már talán jobb lett volna ha meg sem teremti. Ez kb olyan mintha valaki venne egy állatot de már a megvétele előtt pontosan tudja ,hogy nem fog jól bánni vele s az állat szenvedni fog s ezen majd nem fog tudni változtatni soha. Az ilyet minden épeszű ember felelőtlen állatkínzónak nevez, de ha Isten csinálja kb ugyan ezt csak emberek millióival akkor az “csak próbatétel”, “az ő útjai kifürkészhetetlenek” stb.

2021. okt. 1. 09:06
 22/39 anonim ***** válasza:
0%

21:

Az ember olyan teremtmény akinek van szabad akarata is. Allah az emberekre bízta a Földet.

Làssuk hogyan bànnak az emberek ezzel az egykor gyönyörű bolygóval és embertàrsaikkal !

Aki igazi muszlim, az enni ad az éhezőknek és jó tetteket hajt végre.

Abdullah

2021. okt. 1. 09:11
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"A gonosz és szadista dolgokat az emberek okozzàk egymàsnak.

Az emberek önzése, kapzsisàga, gonoszsàga miatt vannak éhező gyermekek a Földön ês NEM a Kegyelmes Isten miatt."

-------------------------

Te azt állítod, hogy az istened képes kitenni egy 5 éves gyereket az éhezés próbájának. Nem kétséges, hogy vannak emberek, akik képesek ilyen elvetemült gonoszságra itt a Földön, csakhogy ezeket a hatóság elkalpja, és az állami törvény szigorúan bünteti. Ha is isten követ el hasonlót, akkor annak nincs semmi súlya?

Megsúgom neked azt is, hogy számos ember van, aki nem tenne ilyet, sőt, a humanista világban az a normális, ha valaki nem tesz ilyet! Ezen a ponton pedig az em emberek máris erkölcsosebbek, mint az istened.

A kegyelmes isten pedig be tudna avatkozni ebbe a világba. Tudna kenyeret adni az éhezőnek, hiszen a Biblia írja, hogy mannát hullatott az égből a zsidóknak. Ha ez történet igaz, vagy isten csak elméletileg képes rá, akkor az azt is jelenti, hogy ő maga nézi el az égezést a Földön.

2021. okt. 1. 09:20
 24/39 anonim ***** válasza:
*éhezést a Földön
2021. okt. 1. 09:20
 25/39 anonim ***** válasza:

Én spirituális ember vagyok, mert így tudtam megtalalni a választ az életem legfontosabb kérdéseire. A vallás sok szenvedést okozott a világnak, gondoljunk az inkvizícióra, a dzsihad szent háborúra vagy a sion bolcsei könyvre. Mindegyik vallásban van sok igazság, de az emberi gyarlosagon át szurodve felrecsuszik sok tanítás.

Mi értelme az életnek ha isten már úgyis előre tudja mi fog történni?

A spiritualitás szerint azért lettünk teremtve, hogy isten a mi szemunkon keresztül újabb és újabb tapasztalatot gyűjtsön, ezért adta meg a szabad választás lehetőséget. Vakaszthatjuk a vallást, a spirituális bölcsek tanitasait vagy mehetünk saját önző egoista fejünk után is.

2021. okt. 1. 09:27
 26/39 anonim ***** válasza:
0%

#24: Figyelj én nem vitatkoznék veled tovább ne haragudj.

Ha annyit sem értesz a vilàggazdasàghoz és politikàhoz hogy megértsd, éhező gyermekek a kizsàkmànyoló nyugati orszàgok miatt, és a harmadik világbeli diktatúràk miatt vannak, akkor szerintem ne tartsuk fel egymàst.

Éhező gyermekek az emberi tevékenység miatt vannak !!!

Legalább ezt az egy mondatot értsd meg.

Sajnálom ha nem voltam elég türelmes Veled.

Magasztaltassék Allah a Teremtmények Ura !

Abdullah.

2021. okt. 1. 09:28
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom egy mindenható isten túl tudna lépni a világgazdaság keretein, elég, ha csak a mannahullatásra gondolok.

Nekem kellett inkább elegendő türelem, mert eléggé felháborodtam a kijelentéseiden. De ez az ábrahámita vallások jellegzetessége, szóval nem lepődöm meg.

2021. okt. 1. 09:32
 28/39 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon unalmas már ez a sablonválasz, a keresztények is ezt hajtogatják."

Ahogy már unalmas a sablonkérdés is. Bár, ha a sablonválasz az igaz, akkor miért írnánk mást? Ez olyan, mintha mindannap megkérdeznéd, hogy mennyi 2+2, és reklamálnál, hogy unalmas már a sablon válasz, hogy 4

"Nagyon unalmas már ez a sablonválasz, a keresztények is ezt hajtogatják."

Soha nem mondtuk, hogy próbatétel, tegnap sem, mikor legutóbb dobtátok be ezt a provokatív kérdést

2021. okt. 1. 10:09
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Abdullah elismerte, hogy próbatétel, és a keresztényeknél is előre legyártott sablonválasz, hogy az istenük próbára tesz. Az persze más kérdés, hogy a keresztények mikor dobják be ezt a sablont, de ettől még aktívan használják. A kérdés egyébként nem provokatív, hanem teljesen normális, ami minden emberben megfogalmazódik, csak egy fanatikus hívőben nem, aki bármit megtenne az istene miatt.

De még ha provokatív lenne a kérdés, az sem biztos, hogy baj lenne. Itt le van írva, miért kell a vallásokat provokálni:

[link]

2021. okt. 1. 10:22
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

#29: Feleslegesen provokàlsz, én muszlim vagyok, alàvetem magam Allah akaratànak.

Hiszen magyarul ezt jelenti muszlimnak lenni

Hiszek Allah könyörületében.

Nem ismertem el semmit, hanem tényként közöltem hogy a földi élet próbatétel MINDEN embernek.

In Sha Allah

Abdullah

2021. okt. 1. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!