Miért van annyi szenvedély és ha Isten jó?
Továbbmegyek: mi van akkor, ha az a gyerek éhen hal?
Akkor nem állta ki JHVH/Allah próbáját?
A keresztények és muszlimok szerint ez igazságos rendszer?
#9: Én el tudom fogadni azt, hogy nem értek meg mindent abból ahogyan a Magasztos Allah teremtette és fenntartja a vilàgot.
Allah sokkal bölcsebb nàlunk, mi emberek sohasem fogjuk elérni az Ő kimeríthetetlen tudàsàt.
Azonban egy vallàsban jàrtasabb muszlim bizonyára tudna vàlaszolni a dilemmàidra. Sokan egyetemen tanulnak az Iszlàmról.
#10: Lehetséges hogy egy éhező ember könyebben jut be a Paradicsomba, mert bűntelenebb életet él, mint egy tehetős ember aki bűnöket követ el.
Természetesen nekünk muszlimok nak tàplâlnunk kell éhező embertàrsainkat ha van rà lehetőségünk.
Allah bölcs és igazságos.
Abdullah
Abdullah, nem válaszoltál a kérdésemre.
Ha egy gyerek éhen hal, az azt jelenti, hogy nem állta ki Allah/JHVH próbáját?
Ez a rendszer igazságos?
Én azt el tudom fogadni, hogy nem értek meg mindent a világból, azt viszont nem, hogy a megértett dolgok és bizonyos elképzelések között eltérés van. Ilyen esetben véleményem szerint az elképzeléseken kell mindaddig módosítani, amíg összhangba nem kerülnek a megalapozott ismeretekkel.
Jelen esetben mind a megismert világ és az Istenről alkotott kép között , mind az Istenről alkotott képen belül belső ellentétek vannak, így ezek feloldásáig az Istenről alkotott kép számomra hibás és korrigálásra szorul.
#13:
Vàlaszoltam a kérdésedre, csak olvasnod kéne a sorok között. Nem is fogalmaztam bonyolultan.
"Ha egy gyerek éhen hal, az azt jelenti, hogy nem állta ki Allah/JHVH próbáját?"
Nem, NEM jelenti azt. Éppen arról beszéltem, hogy lehet könnyebben tudja teljesíteni a "próbàt". Olvasd vissza erről beszéltem.
"Ez a rendszer igazságos?"
Nem tűnik méltànyosnak. Te igazàból a méltànyossàgot kifogàsolod.
Ugyanakkor korlàtozott a tudàsunk hogy ezt megítéljük.
#14:
Szerintem gyakran előfordul hogy az empirikus tapasztalatok megcsalnak minket. Illetve csak utólag igazolnak valamit
Abdullah
"Éppen arról beszéltem, hogy lehet könnyebben tudja teljesíteni a "próbàt"."
Sajnálom, de még mindig nem értem, miről beszélsz. De ezúttal legyünk egyértelműek.
1. Allah/JHVH tényleg képes próbának kitenni egy 5 éves afrikai gyereket?
2. Ha ez a gyerek éhen hal, azt úgy kell érteni, hogy nem teljesítette a próbát?
3. A fentiek igazságosak?
#16;
Sorry, akkor nagyon rövid vàlaszokat fogok adni :D
1: Igen.
2: Nem. (Ezt màr harmadjàra mondom el)
3: Igen.
Abdullah
Értem.
Kifejezetten elmebeteg hozzáállásnak tartom, hogy egy vallás egy olyan "igazságos" istent imád, aki egy 5 éves kisgyereket(!) képes kitenni az éhes próbájának.
Az ilyen isten szadista, ezt nem imádni kellene, hanem gumiszobába zárni, hogy senkivel se lehessen kapcsolatba.
#18:
A gonosz és szadista dolgokat az emberek okozzàk egymàsnak.
Az emberek önzése, kapzsisàga, gonoszsàga miatt vannak éhező gyermekek a Földön ês NEM a Kegyelmes Isten miatt.
Sajnàlatos hogy az emberek szabad akaratukat ilyen dolgokra fecsérlik mint a kapzsiság.
Az Iszlám a szegények tàmigatàsàra szólít fel !
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!