Lehetek ferences rendi laikus testvér attól hogy dohányzom? (vagyis nem felszentelt pap, de közösségben élő szerzetes)
Szerintem ha megpróbálod a leszokást, csak magadnak kedvezel, akkor is ha végül nem lépsz be a rendbe.
Szerintem is le kellene szoknod a dohányzásról, én még nem láttam közöttük dohányos ferencest!
Miért nem szeretnél felszentelt pap lenni, nagy szükség lenne rá szerintem a ferences rendnek is! :)
Amúgy felvetted már velük a kapcsolatot?
Ha le akarsz szokni, akkor kezdheted az e-cigivel!
:)
Őszintén szólva hajlok arra, hogy ez csak egy poén kérdés, de vegyük komolyan:
Katolikus szerzetesrendeknél van valami korhatár is, nem tudom ez mennyi, és hogy te beleférsz-e.
Emellett katolikus szerzeteseknél már nincsenek laikus testvérek, mindenkivel elvégeztetik a teológiát és pappá is szentelik.
A ferences rendnél van úgynevezett harmadrend. Az első kettő a férfi és a női szerzetesrend, a harmadik rend pedig a ferences lelkiség szerint élő világi fivérek és nővérek.
Nekik nem kell letenni a szerzetesi hármasfogadalmat, nincs belépési korhatár, nem kell a papi szemináriumot sem elvégezni. A többiek rosszalló tekintete mellett még dohányozni is szabad. Viszont nincs sem koszt sem kvártély, a saját lábadon kell megállnod és megélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!