Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az ideális élet filozófia?

Mi az ideális élet filozófia?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam hogy vajon hidjek e Istenbe. Edig nem tagadtam, de egy mélypontomon elkezdtem ezen gondolkodni, ha van akkor utálnom kéne ha nincs az lehet logikus.

Magam jó embernek tartom akinek tudok segítek, De rossz életközösségbe keveredtem/születtem, értéktelenek tartom magam az élet egyes irányaiban, sehol nem lellem boldogságom, nemtudom mi van velem de semmi se tud boldogá tenni már, halál iránti vágy egyre erősebb bennem.

2021. szept. 9. 23:10
1 2
 1/12 Godaime ***** válasza:
65%

Ne hagyd, hogy egy vallás kihasználjon a mélypontodon. Ezt akarják, ilyenkor a legkönnyebb meggyőzni az embert.

Nagyon sajnálom amin keresztül mész. A legjobb amit tenni tudsz egy szakember ( pszichológus ) felkeresése ha van rá lehetőséged. Ha nincs, akkor beszélj egy olyan emberrel, akiben megbizol, akinek bátran kiöntheted a szíved. Ha erre sincs lehetőséged, akkor beszélj emberekkel online. Rengeteg olyan csoport létezik, ahol emberek hasonló problémákkal küzdenek és szívesen segítenek egymáson. Akár rám is írhatsz privátba ha dumálni akarsz, jó hallgatóság vagyok.

2021. szept. 9. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Nihilizmus
2021. szept. 9. 23:20
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Az emberek ritkán életfilozófiájuk miatt boldogok vagy boldogtalanok. Sokkal inkább a helyzetük miatt, ami a képességeiktől függően alakul ki, továbbá attól hová születtek.

A kiút pedig ebből egyedül a tanulás, mert az ismeret ad ötleteket arra, hogy egy adott helyzetben mit tegyünk. Sajnos túl sok tanulni való akad, ezért szelektálnunk kell. Ehhez érdemes hozzáértők tanácsát kérni. Ma nem könnyű ilyent találni, mert jobbára szétverték őket. De jó gondolat az online keresés megfelelő csoportokra.

2021. szept. 9. 23:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ideális, mert élethelyzetenként változik mi a megfelelő.
2021. szept. 10. 01:08
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
neked, Kérdező, nem az ideális életfilozófiára van szükséged, hanem valamire, ami átsegít a málypontodon.
2021. szept. 10. 02:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, az életminőségedet szinte hihetetlen módon fel tudná javítani a magyar nyelv szabályainak elsajátítása és következetes alkalmazása. Valamint azt is javaslom, tanulj meg szabatosan és pontosan fogalmazni. Mire e két, fent nevezett dolgot megfelelően átsajátítod, az életkedved is megjön (vagy legalábbis a szuicid hajlamod elmúlik). Kezdd el most!
2021. szept. 10. 07:48
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
Trollkodj es nevess
2021. szept. 10. 18:36
 8/12 anonim ***** válasza:
33%
Élvezd az életed, de árts másoknak.
2021. szept. 11. 02:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Értem. Kereslek.
2021. szept. 11. 12:17
 10/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha nem írtál volna a kérdésed alá semmit, akkor ez a válaszom: A görög phi·lo·szo·phiʹa szó betű szerinti jelentése: ’a bölcsesség szeretete’.

Mai szóhasználatban a „filozófia” szó jelentése: a természet és a társadalom, a gondolkodás és a megismerés legáltalánosabb törvényeit kutató és rendszerező tudomány. - Tehát nincsen köze a valláshoz.

De, figyelembe véve amit a kérdés alatt írtál, abból inkább azt látom nem találod a helyed az életben. Nem okoz (nem találsz) semmi örömet az életedben. Átéltem ezt a helyzetet. Évekig ugyan ezt éreztem. Belső ürességet, éltem a mindennapjaimat, tettem amit tennem kellett, de az öröm hiányzott az életemből.

Ha ide a valláskritikába írtál, valamilyen kötődésed van Istenhez. Miért ne keresnéd meg a Bibliában, miért van ez az üresség, céltalanság az életedben, amit (ha jól sejtem fiatalként) nem egy természetes dolog?

Azért gondolj kérlek arra, hogy "Gondolkodtam hogy vajon hidjek e Istenbe?" -talán értelmetlen, ha ezt egy olyan valakivel szemben vetődik fel, akit nem ismersz!

Gondolj egy embere, akiről semmit sem tudsz. Mennyire bíznál meg benne?

Viszont az irány, amerre tapogatózol jó. Miért írom ezt? Mert maga a Teremtőd íratta le, neked is: "Lámpás a te szavad, mely irányítja lépteimet, és fény, mely megvilágítja ösvényemet." Zsoltár 119:105. Aki ezeket a szavakat leírta, ő a saját életén tapasztalta Isten tanácsainak kedvező hatását az életére. Gyakorlatból tudta milyen hatással van rá, ha azokat a tanításokat alkalmazza az életében, amelyeket Isten a prófétái által leíratott. Mert a Biblia olyan, mint egy zseblámpa erős fénye. megmutatja nekünk, hogyan hozhatunk most jódöntéseket, és rávilágít arra hogy mi fog történni a jövőben.

Ha lenne kérdésed, nekem is írhatsz privátban.

2021. szept. 11. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!