Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most átváltozik az ostya és a...

Most átváltozik az ostya és a bor vagy nem a misén? Mit mondanak erre a katolikusok és mit mondd erre a reformátusok?

Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 17:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Luther azt mondta, hogy a kenyér az valóban Krisztus teste lesz és a bor valóban Krisztus vére lesz. Ezt vitatod?
2021. szept. 10. 18:54
 12/19 anonim ***** válasza:
2021. szept. 10. 18:55
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
Luther Antikrisztusnak nevezte a római pápát, továbbá szellemi törpének, és a Római Katolikus Egyház középkori egyeduralmát a kereszténység babiloni fogságának nevezte.
2021. szept. 10. 18:57
 14/19 anonim ***** válasza:
39%
A refik nem tudják elhinni. Ez van. Mi Keresztény Kálvinisták vagyunk anyuval és mind a ketten elhisszük hogy az úrvacsorával Jézus testét és vérét vesszük magunkhoz a kenyér és bor külső színeiben. Ezt nem hangoztatjuk a templomban. Én....nemrég adta meg Isten a megértés világosságot hogy el tudjam hinni, anyukám mi fog elhitte. Kenyeret sem dob ki a szemétbe mert azt mondja hogy az Jézus teste és az élet kenyere
2021. szept. 10. 19:01
 15/19 anonim ***** válasza:
34%
Szégyelljek el magukat a református papok hogy ezt a hülye 80 kérdést nem toroltetik Ki. Elmegy egy katolikus a konfirmalasra a rokona ak és hallja ezt a kérdés hogy esik neki?? Keresztény református egyházat ez nem érdekli?? Mindenkinek van katolikus rokona. És ha én most lennék konfirmación egy katolikus sál és meghallani ezt a kérdést megmondanám a papnak hogy ott katolikus is jelen van és rá való tekintettel mellőzte ezt a kérdést. Hogy is jön ahhoz Kálvin hogy más vallását becsmerelje és eme kérdest 500 év alat nem tudták kitörölni
2021. szept. 10. 19:05
 16/19 Darkmoon80 ***** válasza:

Anjutca!

Ne erőltesd.

Inkább tanulj még, beszélgess anyukáddal, hátha tisztul egy kicsit a kép.

Ja, és az újabb accountjaidat is hamarosan leküzdöd valami borzasztóan alacsony hasznosságra, ha így folytatod. Hiába a magújulás!

2021. szept. 10. 19:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Tudsz válaszolni is a kérdésemre, vagy csak fröcsögöd a szart a szádból? :)

Mert utóbbi nem különösebben izgat.

2021. szept. 10. 19:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Mit mond Jézus? "Ez az én testem. Ez az én vérem." Nem a testem és a vérem szimbóluma. Én neki hinnék. :)
2021. szept. 27. 23:59
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

A katolikusok már szinte mindent szimbolikusan értelmeznek a Bibliából, csak néhány verset, közülük ezt nem. Ők gyűlölködve szidják azokat a keresztényeket ("fújszektások"), akik bizonyos bibliai verseket szó szerint értelmeznek.

A Biblia azt is említi, hogy Isten hat nap alatt teremtette a világot. A katolikusok Karol Wojtila pápasága óta például már ezt sem veszik szó szerint, ahogy egyébként a jehovisták sem.

A Biblia azt is említi, hogy "azokat akik hisznek ilyen jelek követik: új nyelveken szólnak, betegekre vetik kezeiket és meggyógyulnak".

Á, má' elmúlt -mondják fújolva.

Németországban ezrével hagyják el a templomokat a hívek. Úgy látszik, nem működik az ő hét dombos teológiájuk, Isten nem úgy cselekszik, ahogy ők gondolják.

2021. szept. 28. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!