Milyen ízű az ostya?
Térdelni ( az Urfelmutatásnál is) meg keresztet vetni szoktam a többivel együtt meg tudom az imádsagokat és a válaszokat is amiket felelni kell a papnak.
A református vallás nem kifogás meg mentség arra hogy nem kell tudni semmit a katolikus és ortodox vallásról. A szentségekben mint az áldozás és a bűnbánat nem részesülhetek mert az szentségtörés lenne, de a keresztvetés meg a térdeplés nem bűn. Akkor néznének ki ha nem csinálnám a többivel együtt.
Túl sok íze nincs lényegében, búzaliszt és víz az alapanyaga, ezt megsütik fehérre.
Ha katolizálsz, akkor részesülhetsz a szentségekben is.
De én nem akarok katolikus lenni. Protenstánsként eljárhatok misére meg ortodox szent liturgiára mert a református egyház le se sz....ja. De tisztában vagyok a katolikus egyház 5 és az ortodox egyház 9 parancsolataival, mindegyik megírja hogy minden misére el kell menni és csak a katolikusba vagy az ortodoxba. Mindkét vallás eretneksegnek tartaná ha valaki elmenne egy református templomba és azt meg kéne gyónja a papnak. A református egyháznak mindegy hogy hova mennek a hívei csak évente egyszer fizessenek egyhazadot, az se érdekli a protenstansokat ha sose mész templomba csak az egyháztartoói járulékot vagy mi a francot fizessed. De a katolikus és az ortodox vallás Komolyan veszik hogy minden alkalomra el kell menni és onnan nem szabad más templomba menni.
Gondoltam arra hogy a katolikus meg az ortodox papok jobban ismerik az emberek lelkét mint a protenstánsok. Én rájöttem hogy azért veszik szigorúan a dolgokat mert az embereknek szüksége van a szigorral. Ha nem úgy vennének akkor mindenki menne összevissza. És a gyónás is egy jó dolog mert van visszatartó ereje.
"mindegyik megírja hogy minden misére el kell menni"
Ilyet egyik se ír, hanem helyette heti egyszer kell, vasárnap és nagy ünnepeken (van belőle alig néhány egy évben, sok abból is vasárnapra esik).
"Mindkét vallás eretneksegnek tartaná ha valaki elmenne egy református templomba és azt meg kéne gyónja a papnak."
Ritkán olvasok ekkora baromságokat, nem tudom honnan találtad ki. Katolikus papokat is gyakran hívnak református, evangélikus templomokba, vannak ilyen ökumenikus alkalmak.
"De a katolikus és az ortodox vallás Komolyan veszik"
Elég baj, ha Isten parancsait nem veszik komolyan, ezek szerint téged se érdekel.
Vannak de ritkán. Nálunk a román ortodoxok el se mennek a magyar ökumenikus napokra. Nekem mindegy ha a katolikusok, ortodoxok szigorúan veszik a dolgokat. Az a jó hogy a protestáns nem így szabadon el tudok menni bármikor más templomba. Vannak bigott reformátusok akik keresztet vetni se tudnak, se a Szenteket, se a katolikus ünnepeket, se Szűz Máriát nem ismerik. Én nem térnek át soha se katolikusnak se ortodoxnak, nincs az az Isten..
De sose voltam nagy református se csak annak kereszteltek és konfirmáltam. Érdekelnek más keresztény vallások is, illetve a katolikus meg az ortodox, a neoprotenstánsak Eretnekek, pogányok.
Én is azt akartam írni, mint a második 🍦 <3
Bár volt már olyan is, hogy Krisztus visszakiabált...
Próbáld ki, legfeljebb elkárhozol...
Van amikor elfogy a bor és a pap a csuklójából pótolja...
Nagyobb troll válasz, hogy a spermára hasonlít...
Egyszer kicsempészek neked egyet, ha megmondod hogy hová küldjem...becsomagalom 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!