Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus nő is kiszolgáltatha...

Katolikus nő is kiszolgáltathatja az isteni testet, amely mennyi átalakuláson esett át?

Figyelt kérdés

Nők áldoztathatnak? (eddig nem lehetett nekik?)

[link]

Miben más, hogy a pap vagy a püspök mond nemet?

Gondolom, nem lesz kötelező nőket választani.

2021. jan. 12. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Eddig is lehetett, de mostmár kánonjogilag is hivatalos.
2021. jan. 12. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Ahogy az első mondja, de kvóta nem lesz, ha erre kérdezel. Azt a részt nem értem, hogy "mennyi átalakuláson". Krisztus Teste nem alakul át semmivé. A kenyér változik (nem alakul) Krisztus Testévé, egyszer.
2021. jan. 12. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Igen kánonjogilag lehet mostantól.

Gyakorlatilag a döntés a pap és püspök kezében van és marad..

2021. jan. 12. 20:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Eddig is kiszolgáltathatták, pl. szerzetesnők is egymásnak rendházban. Vagy akár püspöki engedéllyel bárki. Csak most ezt beleveszik a kánonjogba is, mert ott így nem szerepelt.

Az áldoztatás nem egyenlő a misézéssel. Konszekrálni csak felszentelt pap képes. Viszont áldoztatni bárki, aki kap rá engedélyt.

Ez most csak magánvélemény: nekem szimpatikusabb, ha felszentelt személy áldoztat (tehát diakónus vagy pap). Illetve ha már nő, akkor szerzetesnő, mert igaz, őket nem szentelik, de mégis csak teljesen Istennek szentelte magát.

2021. jan. 13. 09:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Én református vagyok de idegesítenek ha azt látnám hogy egy nő áldoztatja az embereket. Egy apáca még elmegy mert az Istennek van szentelve de hogy az utcáról bekerüljön egy világi nő és áldoztasson. ..Sancta Mária!!
2021. júl. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!