A hívők el tudnának fogadni egy olyan kormánypárot, amely jobban irányítja az országot, mint a keresztény Fidesz, de buddhista nézeteket vall?
De a Fidesz keresztény eszméket vall, és nekik van a legtöbb szavazójuk.
Orbán Viktor szerint:
"A keresztény kultúra védelme jelenti a fennmaradást"
Forrás: [link]
Orbán nem vall keresztény nézeteket, a fidesz se vall keresztény nézeteket, buddhista pártnak szintén nem örülnék. A buddhizmus rendkívül távol áll az európai kultúrától, nagyon távol áll tőlünk, európai emberektől. Valószínűleg a buddhizmuson keresztül nem értenének meg minket és mi se őket, csak borzalmat szülne.
Egy olyan kormánynak örülnék, aki ideológiai mantrák helyett végre tisztességesen és jól irányítaná az országot.
A Fidesz keresztény párt:
"nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök"
Forrás: [link]
(János 18:35–37) 35 Pilátus így válaszolt: „Talán zsidó vagyok én? A saját nemzeted és a magas rangú papok szolgáltattak ki nekem. Mit tettél?” 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, a szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Az én királyságom azonban nem innen való.” 37 . . .
A Messiási királyság, nem különböző nemzeti uralkodók vezetésén alapul, nem része a világnak, mivel ennek a világnak Sátán a jelenlegi uralkodója, igy a politikai, és egyéb emberi hatalmak Tőle kapják az erejüket. Ez le van irva.
(Máté 6:9) 9 Ti tehát így imádkozzatok:. . .(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.
Milliók imádkozzák ezt, még sem tudják, vagy nem értik mit kérnek, vagy mit Jelent ez.
Ennél fogva egy keresztény nem része a világnak, és nem emberi hatalmakra szavaz, és nem is támogat ilyen hatalmakat.
(János 14:30) 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs hatalma felettem.
Az lehet, hogy a politikai uralmak elismerik Jézust mint megváltót, és kereszténynek tartják magukat, de a keresztény élet többet jelent mint elfogadni, vallani Krisztust.
Krisztus veztetése, milleniumi uralma hamarosan átveszi az emberektől az egész Földre vonatkozó hatalmat, és megkezdi az igéret megvalósitását.
A Jelenések könyve alapján a nemzetek és azok uralkodói, akik támogatták is ezt, sajnos hatalmas büntetésre számithatnak.
(Jelenések 19:17, 18) . . .: „Gyertek, gyűljetek egybe Isten nagy vacsorájára, 18 hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erős emberek húsát, a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek a húsát, szabadokét és rabszolgákét, kicsikét és nagyokét.”
@ "Egy kormánynak nem az a dolga, hogy vallási nézeteket valljon."
Minden kormányzatnak van valamilyen ideológiája, vagyis van valami elképzelése a világról, egy kitűzött célja, ami felé kormányoz. Aki azt sem tudja merre akar menni, az hova akar kormányozni?
Például tanítsanak-e az iskolákba horoszkópot? Ha egy kormányzat meggyőződése, hogy a horoszkóp úgy hülyeség, ahogy van, akkor nyilván nem fogja kötelező tantárgyként előírni, vagy egyáltalán beengedni az iskolákba, vagy egyenesen horoszkóp ellenes tananyag összeállítására fog utasítást adni.
Vagy egy aktuálisabb: Tanuljanak-e a gyerekek az óvodába és az iskolákba homoszexuális meséket? Amikor a szegény legény elnyeri legkisebb világszép királyfi kezét. Vannak, akik az ilyen meséktől hányingert kapnak, s ha egy mód van rá, akkor nem szeretnék, hogy a gyerekük ilyen beteges dolgokkal találkozzon. Mások számára pedig ez teljesen normális, attól szép a világunk, hogy ilyen színes, vannak benne homoszexuálisok, transzszexuálisok, s ki tudja még mi.
Nos ennek eldöntése ideológiai kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!