Az eucharisztia lényegében kannibalizmus? Vagy hogy kell érteni ezt az átváltoztatást, valóban Krisztus teste lesz?
Ebből is látszik, hogy a kereszténységben milyen primitív dolgok vannak: kannibalizmus, emberáldozat, bűntudatkeltés, tekintélyelvűség.
Ha Róma ezt a vallást nem karolja fel, lehet eltűnt volna a történelem süllyesztőjében. Ma is már csak a politika tartja életben.
@ "miért kell imádni egy ostyát?"
Egyedül csak Istent szabad imádni. A keresztény hit szerint Krisztus Isten, pontosabban az egyetlen szentháromságos Isten második személye, aki üdvösségünkért emberré lett. Tehát nem egy embert imádunk, hanem Istent, aki emberré lett, és ez bizony nagy különbség.
A katolikusok sem egy ostyát, vagyis egyfajta vékonyra sütött kenyeret imádnak, hanem magát Krisztust aki, kenyérré lett, s ez azért nagy különbség. Semmivel sem botrányosabb a kenyér-Isten, mint az ember-Isten imádata, ahogy a mindenható Istennek sem nehezebb semmivel se kenyérré lennie, mint emberré, ha tényleg úgy akarja. Márpedig az Újszövetség alapján eléggé úgy tűnik, hogy Krisztus úgy akarta. Krisztus emberré lett, hogy megváltsa az embert, majd kenyérré, hogy így táplálja bennünk a megváltása által szerzett üdvösséget.
@ "Én is idézek nektek a Bibliából: 1Kor 12:27 Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint. Azért léci ne gyertek ide és ne boruljatok le előttem, én sem teszem ezt egy testvéremmel sem."
Valóban az Egyház Krisztus titokzatos teste, s minden hívő az ő testének tagja. A katolikusok azonban nem Krisztus testét imádják, vagyis nem a fejét, a kezét, a lábát, a szívét stb., hanem mindig magát Krisztust, akinek teste, vagyis feje, keze, lába, szíve, stb.-je van. Az Oltáriszentségben sem Krisztus testét imádjuk, hanem magát Krisztust, aki testével van jelen a kenyér színében.
Én előttem már térdeltek, és én is térdeltem már mások előtt, hogy imádkozzanak érettem, ez például gyónáskor teljesen általános. A térdelésünk azonban sohasem az embereknek szólt, hanem annak a Krisztusnak, aki az értünk imádkozó emberekben működik.
" Tehát nem egy embert imádunk, hanem Istent, aki emberré lett, és ez bizony nagy különbség."
Tehát a saját szavaiddal élve: Isten életet adott saját magának, majd feláldozta saját magát saját magának azért, hogy meg tudjon bocsánati az emberiségnek. Mindezt azért, mert eleve olyannak teremtette az embert, hogy az ne legyen elég jó. A vallásos emberek tényleg fura dolgokban hisznek, huh?
A sok pedofil bűncselekményt elkövető papban hogyan működik Krisztus? Megfeszítik magukban is? A pedofil papokat felmentő főnökeikben hogyan működik Krisztus, amikor a gyermekrontó papot másik iskolába helyezik át?
Nem lehet, hogy ezekben a papokban inkább az ördög működik, ahogy a
Jézust eláruló Iskáriótes Júdásban is működött?
@ "Tehát a saját szavaiddal élve: Isten életet adott saját magának,
Nem igazán értem, mit magyarázol, s főleg nem értem, hogy milyen alapon használod a "saját szavaiddal élve" fordulatot, hiszen látnivalóan nem az én szavaimat idézed.
@ "majd feláldozta saját magát saját magának"
Mondtam ilyet? Így biztosan nem.
Az mondjuk igaz, hogy az Isten Fia valóban emberré lett, hogy az emberiség nevében és az emberiség javára bemutassa Istennek az Istenhez tökéletesen hűséges emberi élet áldozatát, tette ezt méghozzá úgy, hogy közben ránehezedett az emberiség hűtlenségének és gonoszságának valamennyi terhe.
@ "hogy meg tudjon bocsánati az emberiségnek"
Az emberek Istenhez való hűtlensége, az emberek bűne szükségszerűen szenvedést és halált okoz, ez az Isten által teremtett világ működésének egyik megkerülhetetlen alaptörvénye, ami alól egyetlen kivétel sincs. A bűnért fizetni kell.
A megváltás ennek fordítottja az ártatlan hűséges szenvedés bűnöket tesz hatástalanná. Isten nem megszüntette a bűn következményeit, hanem átvállalta, azzal, hogy Fia emberré lett és hűséges maradt a halálig, mégpedig a kereszthalálig. A bűnért tehát fizetni kell, de van lehetőség az átvállalásra.
@ "Mindezt azért, mert eleve olyannak teremtette az embert, hogy az ne legyen elég jó."
Ez így nem igaz. Az viszont igaz, hogy minden hűtlenség és bűn többé-kevésbé megnehezíti a többi ember hűségét is. Olyan ez mint a közösen cipelt farönk esete, ha mindenki becsületesen hordozza, akkor az nem is olyan nehéz és jól halad az építkezés. Ha viszont minél többen kibújnak alóla, annál nehezebb lesz a kitartókra nézve. Krisztus úgymond egymaga aláállt a rönknek és hűséges maradt mindvégig bármennyire is keserves volt, így mégis befejeződhet az építkezés főleg ha mások is újból beszállnak a munkába.
@ "A vallásos emberek tényleg fura dolgokban hisznek, huh?"
A keresztény hit többé-kevésbé valóban misztérium vagyis olyan titok, amit többé-kevésbé elég nehéz emberileg megérteni, de azért a hűségesek mégis egyre jobban megértik, és ami még fontosabb, hogy egyre jobban megtapasztalhatják az erejét.
@ "Nem lehet, hogy ezekben a papokban inkább az ördög működik, ahogy a Jézust eláruló Iskáriótes Júdásban is működött?"
Az Iskarióti Júdásban is működhetett Isten ereje, amikor például próba úton voltak (Lk 10,17), mert bizony nem feltétlenül üdvözül az, aki Jézus nevében csodát tesz vagy akár ördögöt is űz. (Mt 7,22)
A katolikus hit szerint mindenesetre a bűnös vagy akár teljesen hitetlen papok által kiszolgáltatott szentségek is érvényesek, ha egyébként Krisztus nevében és az Egyház felhatalmazása szerint járnak el. Ha Péter keresztel ha Júdás, mindig Krisztus keresztel.
28/
Nem érdekelnek a kifogások. Én tényszerűen leírtam amit a Biblia állít és amiben több milliárd ember hisz még ma is. Az ellentmondásokat azért nem veszik észre, mert eleve erre vannak programozva gyerekkoruk óta. Én is voltam ebben a helyzetben, vallásos családban nevelkedtem fel, de szerencsére volt annyi eszem, hogy magam is utánanézzek a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!