Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az iszlám mivel magyarázza...

Az iszlám mivel magyarázza azt, hogy a nőknek nem lehet több férje?

Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 12:01
 111/147 anonim ***** válasza:
De gondolom a te felfogóképességednek már az is túl nagy falat, hogy két eltérő országban két eltérő dolog is vezethet hasonló adatokhoz.
2021. szept. 8. 17:56
 112/147 anonim ***** válasza:

"Az elnyomó muszlim országokhoz képest nagyon is."

Az afrikai vagy dél-amerikai keresztény országok jelentős része elnyomó diktatúra vagy fél diktatúra ahol a liberalista eszméknek és egyéni szabadságnak nyoma sincs. Szánalmas ahogy próbálsz hazudozni. A listákban szereplő országokban az egyetlen közös pont a kereszténység, így az erőszakosságuknak is ez a forrása.

2021. szept. 8. 19:57
 113/147 anonim ***** válasza:

"Ha elismered, hogy vannak fejlett országok, akkor azt is el kell ismerned, hogy nem kell oda bigámia."

A fejlett országok csak a világ 10%-át jelentik. Még mindig nem sikerült felfognod? És oda is kell mert a pénz nem helyettesíti a családot.

"A fejletlen országokban meg szintén nem a bigámia a megoldás, amely egyértelműen egy hímsoviniszta modellje a házasságnak "segítség" alatt."

Neked agyadra ment az iszlámellenes propaganda. A hülyékre nincs jó hatással, ezt már tapasztaltam.

"Nem mindenki neveli egyedül a gyerekét, manapság van olyan, hogy egy nő el tudja magát tartani, meg a gyerekét is. "

Ami nagyon ritka és nagyon nehéz. Az hogy egyedül dolgozzon és keressen annyit hogy abból megéljenek a gyerekeivel és még nevelje is a gyerekeit az nagyon ritka és nehéz. Vagy belerokkan vagy nem neveli a gyerekeit csak este látja stb.

"Én ugyanezt gondolom rólad, meg a vallásos emberek többségéről."

Te is arra vagy bizonyíték hogy milyen sok buta ateista van. Na mesélj akkor :) Milyen megoldást javasolsz a következő problémákra például:

1. Egy adott országban sokkal több az 50 feletti nő mint a férfi. Hogy oldod meg hogy ők is családban éljenek és legyen férjük?

2, Egy háborút követően nagyon sok özvegy marad. Hogy találsz nekik férjet? Hogy legy nekik ismét családjuk?

"Én beszélek róluk. Mert meggyőződésem szerint a bigámiát, mint természetes jelenséget napjainkban akkor lehet elfogadtatni, ha gyermekkorban beleültetik az ember fejébe, hogy az természetes. Felnőttként meg az kell hozzá, hogy valaki ne legyen a helyzet magaslatán."

Ha nem fogod fel ésszel, nem tudok mit tenni. A te iszlámellenes meggyőződésed senkit nem érdekel, itt tényekről beszélünk. Leírtam hogy a Korán egy feleséget javasol de bizonyos esetekben a többnejűség a legemberségesebb megoldás amiket felsoroltam. Alap esetben a nők is azt akarják hogy egyedüli feleségek legyenek. Kell az első feleség beleegyezése meg az hogy a férfi el tudja tartani a többi feleséget is tehát elég szigorúak a feltételek. Nyilván megkérdezi az első feleség a férjét hogy miért akar több feleséget. Ha azt mondja segíteni akar ezzel akkor nyilván igent mond. Ha meg nem ilyen céllal akkor mondhatja hogy nem engedi így akkor nem vehet a férfi újabb feleséget. Ha meg így is megfelel az első feleségnek, ő dolga.

"Örülök annak, hogy a Korán elismeri az egynejűséget, mint jobb megoldást, de abban határozottan téved, hogy "bizonyos esetekben ez a legemberségesebb megoldás." Manapság ez számomra egy hímsoviniszta kijelentés. Éppen a ezért a magam részéről nem azonosulok vele."

Semmilyen jobb megoldás nem tudtál eddig helyett szóval vagy írj valami jobbat vagy a butaságod számlájára írom ezt a kijelentésed.

2021. szept. 8. 20:19
 114/147 anonim ***** válasza:

"A listákban szereplő országokban az egyetlen közös pont a kereszténység, így az erőszakosságuknak is ez a forrása."

Ehhez azt is bizonyítanod kéne, hogy az erőszak minden egyes országban azonos tőről fakad, és hogy ennek a kereszténység az oka. A korreláció nem egyenlő a kauzalitással. Bár gondolom ezt se fogod fel, hisz eddig szinte minden érved a szövegértési képességeid hiányán hasalt el.

2021. szept. 8. 20:23
 115/147 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező !

"Most ezzel lényegében azt mondod burkoltan, hogy aki elhagyja az iszlámot, az nem igazi muszlim. Szerintem ez helytelen felfogás, hiszen nem tudhatod, hogy egy kitért ember mennyit tett bele a vallásába, amíg benne volt. Lehet, komolyabban vette, mint az, aki manapság még mindig benne van."

Aki elhagyja az Iszlámot az nem muszlim többé. Ez ennyire egyszerű :) Ha kilépsz egy ajtón és becsapod magad mögött, akkor már nem vagy abban a szobában. Más kérdés, hogy esetleg később még újra bekopoghatsz azon az ajtón...

Aki pedig muszlim, és rendszeresen végzi az imákat, (napi 5x) azt lépten nyomom emlékeztetni fogja Allah, hogy kötelességei vannak. Én így gondolom.

De az igazi muszlim lányok soha nem hagyják el az Iszlámot, mert Ők szeretik a Teremtő Allahot és alávetik magukat a Magasztos akaratának. Hiszen ez maga az Iszlám !

"Meglehet, hogy így van, de nem hiszek az ábrahámita vallásokban, így azok túlvilági elképzeléseiben sem."

Meglehet, hogy rengeteg muszlim hölgy viszont őszintén hisz Allahban. És magasról tesznek a "felvilágosult nyugati" kultúrára.

Egyébként tisztában vagy azzal, hogy jelenleg a legtöbb Iszlámba "betérő" bizony nőnemű Magyarországon ?

Nem tudom hány éves vagy, de szerintem meg fogod látni, hogy a nyugati liberális "felvilágosult" világ már sehol sem lesz, (!) de a muszlim társadalom még mindig élni fog a Földön ! Ez csak az én magánvéleményem, nincs benne a Koránban és semmi ilyesmi.

Abdullah

2021. szept. 8. 20:57
 116/147 anonim ***** válasza:
45%

"Ehhez azt is bizonyítanod kéne, hogy az erőszak minden egyes országban azonos tőről fakad, és hogy ennek a kereszténység az oka."

A kereszténység egy nagyon erőszakos vallás ami a nőket tulajdonként kezeli. Ez kiderül a Bibliából. Továbbá a Biblia általánosságban nagyon sok erőszakot tartalmaz. Ezek tények.

A listában szereplő országok között van szegény és gazdag, van afrikai, amerikai, európai tehát a világ minden tájáról, különböző kultúrákkal. Az egyetlen közös bennük hogy keresztény többségűek. Ez jól megfigyelhető mindkét listában. Szóval egyértelműen levonható az a következtetés hogy a keresztény vallás az erőszakosságuk forrása.

2021. szept. 8. 21:37
 117/147 anonim ***** válasza:
45%

"Nem mindenki neveli egyedül a gyerekét, manapság van olyan, hogy egy nő el tudja magát tartani, meg a gyerekét is. És biztos vagyok abban, hogy ez a fejletlen országokban is megvalósítható lenne, ha kellően sikerülne őket felzárkóztatni. Férjet meg lehet találni anélkül is, hogy az bigámiát akarna erőltetni rá."

Oké, meg lehet nézni ezeknek a gyerekeknek a többségét ! Én simán megmondom neked 5 perc után, hogy melyik nőtt fel apa nélkül !

Az apáknak nem csak az a szerepük, hogy két lábon járó péztárcaként működnek, hanem férfi modellt mutatnak a gyermeküknek !

Remélem vagytok annyira intelligensek hogy ezt nem tagadjátok.

"Én beszélek róluk. Mert meggyőződésem szerint a bigámiát, mint természetes jelenséget napjainkban akkor lehet elfogadtatni, ha gyermekkorban beleültetik az ember fejébe, hogy az természetes. Felnőttként meg az kell hozzá, hogy valaki ne legyen a helyzet magaslatán."

Oké ez hülyeség ! Egyszerűen ez egy másik kultúra, másik civilizáció. Jelenleg ennek NEM szerves része a többnejűség, de egykoron az volt. És lehetséges hogy a jövőben újra az lesz, a jogi lehetőséget a Szent Korán biztosítja.

"De egyébként mint korábban kifejettem, nem azzal van gond, ha valakinek több partnere van."

Egyetértek muszlim Testvéremmel abban, hogy nem érted ezt az egészet.

A házasság egy komoly szerződés az Iszlámban, és nem csak úgy "összeállnak" emberek mert ma így jó nekik, holnap meg már nem...

"Örülök annak, hogy a Korán elismeri az egynejűséget, mint jobb megoldást, de abban határozottan téved, hogy "bizonyos esetekben ez a legemberségesebb megoldás." Manapság ez számomra egy hímsoviniszta kijelentés. Éppen a ezért a magam részéről nem azonosulok vele."

Senki nem kérte hogy azonosulj vele, de te ennél tovább mentél. És gyakorlatilag nekiestél a poligámia intézményének. És az Iszlám vallásnak.

A Korán -értelmezésem szerint- a legoptimálisabb együttélési formának a monogámiát nevezi meg. Ugyanakkor semmi kifogást nem emel a poligámia ellen, és részletezi annak törtvényeit is.

Abdullah

2021. szept. 8. 21:48
 118/147 anonim ***** válasza:

"Szóval egyértelműen levonható az a következtetés hogy a keresztény vallás az erőszakosságuk forrása."

Ja persze, el is felejtettem, hogy a te kis mesevilágodban nem számít hogy egy állítás bizonyítva is legyen, hanem elég hogy te állítasz valamit :)

2021. szept. 8. 21:54
 119/147 Godaime ***** válasza:
100%

"De az igazi muszlim lányok soha nem hagyják el az Iszlámot, mert Ők szeretik a Teremtő Allahot és alávetik magukat a Magasztos akaratának. Hiszen ez maga az Iszlám !"

Vagyis magyarul engedelmességre vannak programozva és szegények még azt is félnek megkérdőjelezni, hogy valóban rendbe van-e így a dolog.

2021. szept. 8. 21:55
 120/147 anonim ***** válasza:
45%

#Godaime:

Te általában olyan utolsó alpári módon beszélsz olyan dolgokról, amik másnak talán az életet jelentik, hogy nem gondolom, hogy szóba kéne állnom veled.

2021. szept. 8. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!