Az iszlám mivel magyarázza azt, hogy a nőknek nem lehet több férje?
Én statisztikát mutatok, te meg beböfögsz egy marhaságot. Ez is bizonyítja hogy ateisták hiába hivatkoznak a tudományra, közük nincs hozzá.
Tehát azt mondod a muszlimok megölik a nőket? Akkor nézzük meg a gyilkossági statisztikát:
Ha sorba rendezed, akkor azt láthatod hogy az 50 legerőszakosabb ország ahol a legtöbb gyilkosság történik szinte mind keresztény többségű. Látod milyen idióta vagy :)
Szóval egyértelműen kijelenthető hogy a keresztény társadalmak a legerőszakosabbak.
"Pontosan az vagy. Már leírtam de nem fogtad fel hogy amit fejlett országoknak nevezel az a világ egy kis része."
>Ha elismered, hogy vannak fejlett országok, akkor azt is el kell ismerned, hogy nem kell oda bigámia. A fejletlen országokban meg szintén nem a bigámia a megoldás, amely egyértelműen egy hímsoviniszta modellje a házasságnak "segítség" alatt.
"Akkor mit tesz? Egyedül próbálja felnevelni a gyerekeit és közben dolgozik? Ez nagyon nehéz. Még ha anyagilag meg is oldja, akkor sem pótolja semmi a családot, egy férjet, egy apát."
>Nem mindenki neveli egyedül a gyerekét, manapság van olyan, hogy egy nő el tudja magát tartani, meg a gyerekét is. És biztos vagyok abban, hogy ez a fejletlen országokban is megvalósítható lenne, ha kellően sikerülne őket felzárkóztatni. Férjet meg lehet találni anélkül is, hogy az bigámiát akarna erőltetni rá.
"Fogalmad sincs a világról és még csak fel sem fogod miről beszélek."
>Én ugyanezt gondolom rólad, meg a vallásos emberek többségéről.
"Ki beszél it kislányokról? :)"
>Én beszélek róluk. Mert meggyőződésem szerint a bigámiát, mint természetes jelenséget napjainkban akkor lehet elfogadtatni, ha gyermekkorban beleültetik az ember fejébe, hogy az természetes. Felnőttként meg az kell hozzá, hogy valaki ne legyen a helyzet magaslatán.
De egyébként mint korábban kifejettem, nem azzal van gond, ha valakinek több partnere van. Azzal viszont már gond van, amikor a muszlimok úgy gondolják, hogy csak a pasit illeti meg a több partner (feleség), vagy hogy az első feleségnek nincs beleszólása abba, hogy lehet-e második. Egy modern, szekuláris gondolkodású, konzervatív nő lehet be is adná a válópert, ha a férje ilyen ötlettel állna elő.
"A Korán azt írja jobb az egynejűség, de bizonyos esetekben ez a legemberségesebb megoldás."
Örülök annak, hogy a Korán elismeri az egynejűséget, mint jobb megoldást, de abban határozottan téved, hogy "bizonyos esetekben ez a legemberségesebb megoldás." Manapság ez számomra egy hímsoviniszta kijelentés. Éppen a ezért a magam részéről nem azonosulok vele.
"Szóval elég hülyének kell lenni hozzá hogy valaki azt higgye, hogy ha valaki nemi erőszakot követ el pl az USA-ban, akkor az keresztény."
Nem azt mondtam hogy ha valaki nemi erőszakot követ ezekben az országokban akkor az biztosan keresztény. Nagy valószínűséggel keresztény de nem biztos. Nyilván van közöttük ateista vagy más vallású de többségük valószínűleg keresztény. Az egyértelműen kiderül a statisztikákból hogy a kereszténység az egyetlen közös ezekben az országokban, tehát ez az erőszakosság forrása.
"Az egyértelműen kiderül a statisztikákból hogy a kereszténység az egyetlen közös ezekben az országokban"
A mesevilágodban lehet. A valóságban ennél jóval több.
Pl a liberalista eszmék, nagy egyéni szabadság, stb.
"Pl a liberalista eszmék, nagy egyéni szabadság, stb."
Az afrikai vagy dél-amerikai keresztény országokban mennyire vannak elterjedve a liberalista eszmék és egyéni szabadság? :)
#Abdullah
Neked még ígértem egy választ:
"Csak a magam nevében beszélhetek."
>Természetesen én is ezt teszem, nem is kívánom, hogy azonosulj azzal, amit mondok, ha nem akarod.
"Engem egyáltalán nem érdekel az a világ amit "felvilágosultnak" nevezel, mert ez a "modern" társadalom a végét járja. Majd meglátod, ők vétkeznek saját maguk ellen. Felbomlanak a családjaik, pontosabban már szinte ki sem alakulnak."
>Jogod eldönteni, hogy mi érdekel, és mi nem.
"Magasról teszek arra, hogy a nők nyugaton el tudják-e tartani magukat, főleg mert nem is ez a kérdés !"
>Végső soron valóban nem ez a kérdés, de kapcsolódik a témához, hiszen a többnejűséget arra alapozza az iszlám, ha jól értettem meg, hogy segíteni kell a nőket.
"Egy igazi muszlim lány pedig hisz Allahban, és jobb lenne ha elfogadnád, hogy egy igazi muszlim, akinek a szívében Allah vallása van, nem fog letérni az egyenes útról, a Sátán útjára, a hitetlenség útjára."
>Most ezzel lényegében azt mondod burkoltan, hogy aki elhagyja az iszlámot, az nem igazi muszlim. Szerintem ez helytelen felfogás, hiszen nem tudhatod, hogy egy kitért ember mennyit tett bele a vallásába, amíg benne volt. Lehet, komolyabban vette, mint az, aki manapság még mindig benne van.
"Nekem is könnyebb lett volna úgy élnem ahogyan te leírod. De ez csak az evilági életünk !"
>Meglehet, hogy így van, de nem hiszek az ábrahámita vallásokban, így azok túlvilági elképzeléseiben sem.
"Mi hiszünk Allahban és a Feltámadás Napjában, és abban hogy az igazi életünk a túlvilágon lesz ahol örökké élünk majd és nem ilyen rövid ideig mint itt a Földön."
>Ahogy gondoljátok, ez a ti hitetek.
"Ezért én sosem élnék úgy ahogyan te leírod nekem."
>Ez is érhető.
Abdullah
"Az afrikai vagy dél-amerikai keresztény országokban mennyire vannak elterjedve a liberalista eszmék és egyéni szabadság?"
Az elnyomó muszlim országokhoz képest nagyon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!