Ha elfogadnánk, hogy a Jelenések könyve 9. fejezetében az iszlám terjeszkedését szemlélte János apostol, hogyan magyarázzuk a mostani,21. századi helyzetet?
A középkorban a Szentírásnak ezt a szakaszát az iszlámra magyarázták tudomásom szerint.
Ez egyébként a Jelenések könyvének a histroikus értelmezése, amit ma már csak a hetednapi adventisták képviselnek, akik sokat építenek a reformációs mozgalmak tanítására, viszont a modern katolikus és protestáns kommentárokban már nem találjuk meg ezt a magyarázatot.
Az adventista magyarázat szerint ez a látomás végigkísérte az iszlám középkori terjeszkedését, majd annak lezárulását. Úgy emlékszem, azt hallottam, hogy ez azt jelenti, ma már nem kell félnünk az iszlámtól, mert a világhatalmi ideje lejárt.
Ha azonban mostani történelmi helyzetet nézem, akkor ez a magyarázat számomra megkérdőjelezhető.
Hogy is van ez akkor?
Jehova tanúi válaszait nem kérem. Másoknak előre is köszönöm
Dante
Köszönöm a válaszokat!
Előző válaszoló:
"például lehet az a hatalom, ami meghódítja a keresztény országokat."
->Tudnál erre igehelyet mondani, hogy véleményed szerint hol olvashatunk erről a hatalomról?
Szia!
Talán azért nem szerencsések ezek az értelmezések, mert az ember nem elég konzekvens. A sáskák, skorpiók szavakat behelyettesíti bizonyos rasszokra, nemzetekre, de ugyanezt nem teszi meg a föld, stb szavakkal.
Tamás!
Nem tudom, hogy milyen közegben mozogsz, de elég lesúlytó a véleményed a világról. Magam nem ezt látom az embereken. Mindenkiben van valami hiba, de, ahogy székelyföldön mondják: a legszebb fának ia van száraz ága. Mindazonáltal messze nem ilyen borzalmas az emberiség, legfeljebb Te látod ilyen rossz színben.
Pietrosol:
Te eleve nem fogadod el a Bibliát. Nekem sem kell elfogadnom a te álláspontodat.
Tamás!
O.k., csak magam Neked írtam, nem a Bibliának.
@Pietrosol:
Érdekelne a véleményed. Te mit gondolsz a Jel. 9. fejezetéről, kiket jelentenek a sáskák?
Pietrosol:
Nekem írtál, és én gondolkodom. Én válaszolok, de a gondolkodásomban vezérlőelv a bibliai nézőpont. Ezt én magasabb értékrendűnek tartom, mint a világ tudományát és lelkületét. Hallottál már olyan esetről, hogy a beteg meg van győződve arról, hogy ő egészséges, és ezért nem hívja magához az orvost? A világ is ilyen. Mindaddig, amíg pátyolgatjuk a világ sötétségét, hogy az nem is sötétség, elismerjük azt, amit a világ, hogy nincs szüksége változásra, már ha tudna változni. Tehát minden jó úgy, ahogy van, és ezáltal még inkább elfogadottá tesszük a rosszat, mint ahogyan az a világban van is, azaz a rossz elfogadása.
Dante!
Szerintem ez János személyes élménye, az éntől való szabadulás átélése. A sáskák talán az elme nyüzsgő objektumai, kínzó gondolatok.
Tamás!
Nyilvánvaló, hogy a világban vannak rossz dolgok is, mindezek ellenére erős túlzás, hogy a világot homogén pokolként látod, mint valami fertőt.
Utalva a Bibliára, Neked nem a jó hírt kellene hirdetned? Persze, ha csak a rosszra fókuszálsz, akkor tényleg rossz minden, de csak a Te világodban. Keresd és tedd a jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!