A szeplőtelen fogantatást miért hiszik el a hívők, miközben a legkészenfekvőbb megoldást elutasítják?
Kreatti "logikáját" fölösleges megpróbálni követni.
Csak élvezné, ahogy vergődsz vele.
Éppen ezért merült fel, hogy igazából nem is hívő, csak őket akarja lejáratni.
Kitelne tőle.
"Ja és a legjobb az, hogy mennyire kárörvendő amiért én majd a pokolra jutok. Tökéletes példája az álszent keresztény embernek."
A mondás igaz: aki hülye, haljon meg. Mit vársz, hogy azon izguljak, hogy össze vissza hazudoztok, utána meg saját ostobaságotok miatt elkárhoztok? Ez nem kárörvendés kategória. Senki nem kötelez sem az üdvösségre, sem a kárhozatra. És pláne nem függ az én véleményemtől.
Amúgy a leszarom kategória az nem kárörvendés. Felőlem higgyetek az evolúcióban, meg az összes többi marhaságotokban, nem érdekel, nem az én felelősségem, hanem a tiétek
"Csak élvezné, ahogy vergődsz vele."
Néha élvezem a sötétségeteket, néha sírhatnékom van tőle. Szeretem tanulmányozni az emberi pszichét.
Figyu, szerinted Mária lett volna a történelemben az első nő, aki kitalál valami képtelent, hogy ne maradjon szégyenben, és az embereknek meg sem fordult volna a fejében, hogy nem igaz?
Másrészt még a történet szerint sem állja emg az a felvetés, hogy Mária kitalálta volna, ugyanis nem volt köztudomású, hogy nem József az apja.
„Azután elment a saját falujába, és tanította őket a zsinagógájukban, úgy, hogy elcsodálkoztak rajta: »Honnan van ennek ilyen bölcsessége és a csodái? Nem az ács fia ez? Anyját nem Máriának hívják, és a testvérei nem Jakab, József, Simon és Júdás? Nincs itt nálunk minden nővére? Honnan vette hát mindezt?«”
Mt 13:54
Jézus valódi kiléte titok volt nagyjából a kánai menyegzőig. Máriának nem volt arra szüksége, hogy hazugságokkal leplezze, hisz mindenki úgy volt vele, hogy József az apja.
" meg sem fordult volna a fejében, hogy nem igaz?"
Sok buta ember még ma is elhisz hasonló sztorikat. Hisznek szellemekben, horoszkópban, jóslásban, stb. Tehát bő két ezer évvel ezelőtt amikor az átlagember intelligencája a mai 7 éves gyerekével volt egyenlő, nem meglepő, hogy minden szart elhittek, főleg ha a jutalom az örök élet.
"bő két ezer évvel ezelőtt amikor az átlagember intelligencája a mai 7 éves gyerekével volt egyenlő"
Nagyon könnyű mai emberként azt gondolnunk, hogy sokkal intelligensebbek vagyunk a több ezer évvel ezelőtti embereknél, hiszen többet tudunk náluk, de a mi tudásunk sehol se lenne azok nélkül a dolgok nélkül, amiket több ezer éve fedeztek fel az emberek. Mellesleg egy csomó olyasmit meg tudtak tenni a több ezer éve élt emberek, amikre a mai modern tudományok sem találnak logikus magyarázatot. Te egyszerű emberként is egy csomó olyan dologhoz nem értesz, amit az akkori emberek simán meg tudtak tenni. Nem intelligensebbek vagyunk a régebben élt embereknél, hanem másféle tudásunk van, mint nekik volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!