A szeplőtelen fogantatást miért hiszik el a hívők, miközben a legkészenfekvőbb megoldást elutasítják?
Á azt senki nem hiszi el, legalábbis az Ortodox vallásuak. Ahogy elolvastam az ortodox oldalon a magyarázatot rögtön úgy éreztem hogy én is úgy gondoltam csak nem volt ki megfogalmazza. Anyuval reformátusok vagyunk és ő is azt mondta hogy nem 6 nap alatt lett a világ ahogy a Biblia írja mert 6 nap alatt nem fejlődhetett ki minden.
Akkor nem értettem de tavalyelőtt az ortodox oldal magyarázatát megértettem hogy a negyedik napon teremtette Isten a napot tehát addig idő sem volt, a másik hogy Istennel 1000 év egy nap és egy nap az 1000 esztendő, emiatt se teremtette 6 nap alatt. Sok mindenben nem értek eggyet az ortikal de 1-2 dologban eggyetértek még ha a refik nem is úgy vallják. Máriára visszatérve az Ortodoxok azt hiszem azt nem hiszik hogy a Szentlélek csinálta vagy hogy írjam.....mert a katolikusok azt hiszik hogy Mária is a Szentlélek által fogant..na.
De az Ortodoxok nem azt vallják hanem hogy az apjától fogant, Joákimtol, és én is azt vallom. Anna kegyelemmel Áldott volt és nem teljes tehát nem foganhatott a Szentlélek által vagy hogy írjam....
"lehetséges férfias nemi jellegekkel rendelkezni Y kromoszóma nélkül"
Nem, ilyen nem lehetséges. Nézz utána.
" Ennél nevetségesebb dolgot elég keveset lehet hallani, mégis az emberek tökéletesen bevették. Miért?"
Azért, hogy bizonyságot tegyél arról, hogy a materialisták mennyire képtelenek gondolkodni. Köszönjük!
Ne tartod te hihetetlennek, mert akkor nem tetted fel volna ezt a kérdést.
Egy Istennek, aki a szavával megteremtett mindent, pontosan miért lenne gond egy szűz nőt megfogantatni?
"A hit nem a racionalitásra épül, hanem az irracionalitásra, amikor bármi előfordulhat, megtörténhet."
Azért ez nem pontos! Így akartad:
"A materialista hit nem a racionalitásra épül, hanem az irracionalitásra, amikor bármi előfordulhat, megtörténhet."
Pl. törzsfejlődés:)
"Egy Istennek, aki a szavával megteremtett mindent, pontosan miért lenne gond egy szűz nőt megfogantatni?"
Ha egy ilyen Isten létezne akkor a szavával képes lett volna megbocsájtani az emberiségnek, nem kellett volna egy saját magát ( vagy a fiát ? ) brutális módon kivégeztesse.
"Ha egy ilyen Isten létezne akkor a szavával képes lett volna megbocsájtani az emberiségnek, nem kellett volna egy saját magát ( vagy a fiát ? ) brutális módon kivégeztesse."
Képes lenne, csak azt szeretné, hogy mindenki belássa, hogy a bűn nem játék. Pontosan miért is fáj az ingyen üdvösség? Vedd úgy, hogy egy szavával megbocsájtott neked. Mégsem térsz meg. Mégis bűnben akarsz maradni, ahhoz ragaszkodni...
A fiát nem kivégeztette, hanem tanulság, hogy mit művel a sötétség a világossággal. Isten minden rosszból jót hoz ki. Jézus kivégzése egyben áldozat, mert Jézus önként vállalta ezt mindannyiunkért. Ne hagyd, hogy az egód a halálba vigyen, változtasd meg a gondolkodásod!
"Tehát a te barbár istened szerint a megbocsájtáshoz vezető legjobb út egy istenség brutális kivégzése,"
A bűnért mindenki fizetni fog! Csak helyettem már Jézus fizetett. Helyetted ezek szerint nem, így te magad fogsz fizeti a bűneidért
"aki majd három nap múlva úgyis feltámad, ezzel jelentéktelenné téve az egész áldozatot. Érdes logika."
Hát nem igazán "érdekes" kategória a logikát, inkább blőd. Meghalt a bűneinkért, feltámadt az örök életünkért. Ha neked ez jelentéktelen...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!