A szeplőtelen fogantatást miért hiszik el a hívők, miközben a legkészenfekvőbb megoldást elutasítják?
Lövésed sincs, miről írsz. Inkább nézz sorozatokat, valóvilágot és járj discoba, vagy egyéb szemét helyre - az egyes sötét alakkal együtt.
Két dologról beszélünk!
1, Ép szűzhártyával teherbe esni hím ivarsejt által (azaz férfi közreműködésével, még ha az közvetett módon is jön létre)
vagy
2, szűznemzéssel, azaz hím ivarsejt nélkül.
(Erre az állatvilágban van több példa is, emberi esetről nem tudok, ahol életképes utód jött létre.)
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany.. 6-os válasz
A kettő nagyon nem ugyanaz!!!
A bibliai sztori elvileg a második esetbe sorolandó - azaz férfi elvileg nincs a képben.
Azonban:
Ilyenkor, a hím ivarsejtben megtalálható Y kromoszóma hiányában csak nőnemű utód születhet, ami ugye Jézus esetében kissé érdekes következtetésekre adna okot.
Tudom hogy vasárnap Nagyboldogasszony napja és nem ildomos a de reformatusként mégis leírom. Komolyan mondom Én Elhiszem hogy Szűzen fogant mert az Isten valahogy beleültette Jézust. Olyat hallottam hogy az orrán keresztül és akkor elájult és mivel Isten hatalmas ezért a méhében helyezte Jézust.
Azt magyarázza meg valaki hogy Szűz Mária hogy maradt Szűz élete végéig? Mikor megszülte Jézust akkor ki kellett szakadjon a szűzhártyája mert másképp hogy szülte volna meg. És akkor hogyan maradt Szűz tovább, visszavarrodott neki és azt megnézték valamikor vagy mi? Mert mikor valakiből jön egy gyerek akkor kiszakad ahogy szül és nem szűz
6-os, a szűz nem azt jelenti, hogy nincs meg a szűzhártyája, hanem hogy közösült már.
5-ös, lehetséges férfias nemi jellegekkel rendelkezni Y kromoszóma nélkül is (illetve ennek a fordítottja is lehetséges). Az ilyen kevert nemi jellegekkel rendelkező embereket interszexuálisoknak hívják, és még csak nem is olyan ritka jelenség, 100 emberből körülbelül 1-2 interszexuálisnak születik.
Javaslom, hogy mielőtt kritizálsz valamit, előbb nézz utána legalább a fogalomnak.
Mert a szeplőtlen fogantatás nem Jézus fogantatására vonatkozik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!