Godaime kérdése:
Halál után hova kerülnek azon emberek, akik nem keresztények?
Figyelt kérdés
Mint azt tudjuk, a keresztény istenben csupán 2.3 milliárd ember hisz. A maradék ~5.6 milliárd nem hisz benne, közülük sokan még csak nem is hallottak róla. Mit mond a Biblia, velük mi lesz miután meghalnak?2021. aug. 1. 18:05
31/51 anonim válasza:
Tudod mi az érdekes? Az elmúlt 2000 évben minden fejlõdõtt, letisztult, sok mindenre találtak bizonyítékot vagy éppen megcáfolták. De a vallások tanai megmaradtak ugyanazon a szinten és zéró bizonyíték került elõ Isten/menny/pokol létezésére. Ez hogyan lehetséges?
32/51 anonim válasza:
Nem is volt soha céljuk,hogy bizonyítsanak bármit is.Mindig megelégedtek azzal,hogy a félelem eszközével tartsák meg hatalmukat.
33/51 anonim válasza:
De itt nem az egyházra gondoltam, hanem arra hogy 2000 év alatt csak valami konkrét bizonyíték elôkerül. Akár kvantum fizika, vagy valamilyen jelenés vagy bármi ami bizonyítaná Isten létezését. Egy 2000 éves mesekõnyv az egyetlen bizonyíték ami tele van logikai ellentmondásokkal.
34/51 anonim válasza:
2000 év alatt cáfolatok kerültek elő.
Például az, hogy egy ilyen végtelen isten egyáltalán nem létezhet - olyan, amelyik ilyen világot teremt.
35/51 anonim válasza:
Az ember a halála után sehova nem kerül. Egyszerűen halálalvásba merül, megszűnnek a gondolatai, nem érez sem jót, sem rosszat.
36/51 anonim válasza:
"
Aki hisz és megkeresztelkedik*, üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik.
Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket** űznek; új nyelveken szólnak.
"
(Biblia)
*eredetiben a baptizo, bemerítkezik szó szerepel
**eredetiben a démonok szó szerepel
37/51 anonim válasza:
Ja elég hihető hogy 2 milliárd keresztény hívő mennybe kerül, de a többi 8 milliárd a pokolba, csak mert nem keresztelkedtek meg. :-)
38/51 anonim válasza:
Nincs 2 milliárd keresztény hívő.Kiváncsi lennék a valós számra akkor ha levesszük azokat,akiket a szüleik csecsemőkorukban megkeresztelettek és csak ezért annak mondják magukat és csak azok maradnak akik felnőttként önként!! felveszi ezt a vallást.
39/51 anonim válasza:
"és csak azok maradnak akik felnőttként önként!!"
Kicsit érdekes a hozzáállásod, hogy legyen bárki bármennyire is jó, erényes, azért megy a pokolra, mert nem felnőttként lett megkeresztelve, hanem gyermekként. Na ezért tartom károsnak az összes hülye szektát és ütődött tagjait.
40/51 anonim válasza:
Félreértettél.Én anti-keresztényként vitattam a 2 milliárdos tagságot.Arra akartam rámutatni,hogy a tényleges keresztények elenyésző hányada csak azoknak akik valamilyen kultúrális vagy haszonszerzési okból annak mondják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!