A keresztények szerint a zsidó vallás hívői a mennybe kerülnek?
Három nézőpont létezik, tulajdonképpen mindhármat alá lehet támasztani a Bibliával.
1. Világosan le van írva, hogy az üdvösség feltétele Krisztus követése. Tetszik vagy sem, ez van. Ezt a protestánsok, főleg neoprotestánsok egy része vallja.
2. A zsidók Isten kiválasztott népe, így ők is üdvözülnek. Ha jól tudom, ez a Hit Gyülekezete álláspontja is.
3. Katolikusok: Ha a saját lelkiismerete és Istennel kapcsolatos ismeretei alapján a lehető legközelebb jut Istenhez, akár üdvözülhet is.
Történelmi protestáns egyházak: Valami ilyesmi, amit előbb írtam, csak máshova téve a hangsúlyt. Hogy Isten kegyelme az üdvösség, nem a saját tetteiddel harcolod be magad az üdvösségbe, viszont ha ő hív el, az ő vezetésével kerülsz hozzá közel, még ha konkrétan nem is teszel szert az Evangélium ismeretére.
János Evangéliumában ez áll:
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
De a zsidók nem fogadják el Jézust mint Isten fia, a messiás akit megjövendöltek nekik. Pedig mindegyik jóslat beteljesült amit a zsidók felmenői megmondtak, látták a csodatételeket, folyamatosan kitért a farizeusok szemrehányó és vádló szavaiktól, és még el is hallgattatta őket olyanokat mondott, végül mégis megfeszíttették.
Egy szónak száz a vége, ha a János 14:6-ban elhangzottak a zsidókra is érvényesek, tehát hogy csak rajta keresztül mehetnek az Atyához, és figyelembe véve hogy a mai napig a legtöbb zsidó (mert van kivétel) nem fogadja el messiásnak, akkor ebben az esetben nem, nem jutnak a mennybe. Ez most csak a keresztény szempont, nem akarom kinyilatkoztatni hogy márpedig biztos így van.
Nem az e g y Isten személyének elfogadása csak a lényeges. Hanem az, hogy megteszik-e amit Isten lefektetett, és azon az úton járnak, vagy sem.
Két úton soha nem vezette a népét, egy törvény, egy vezetés van, egységesen mindenkinek.
Nem ugyan azt az Istent követik!
Jézus az igazi Isten, aki megtagadja Őt, az-az örökkévaló Istent tagadja meg! Vagy Jézus mellet, vagy ellene és nincs más választási lehetőség!
De persze ez nem azt jelenti, hogy két vallás között kellene választani! A zsidók között is vannak olyanok, akik azt a szeretet és megbocsátást élik és követik, amely maga Jézus!
És vannak olyan keresztények, akik a gyűlöletet, irgalmatlanságot követik (pld vallásháborúk, pedofília) amely nem Jézus, még ha azt hiszik is, hogy Jézust követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!