Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Halál után hova kerülnek azon...

Godaime kérdése:

Halál után hova kerülnek azon emberek, akik nem keresztények?

Figyelt kérdés
Mint azt tudjuk, a keresztény istenben csupán 2.3 milliárd ember hisz. A maradék ~5.6 milliárd nem hisz benne, közülük sokan még csak nem is hallottak róla. Mit mond a Biblia, velük mi lesz miután meghalnak?

2021. aug. 1. 18:05
A kérdező szavazást indított:
Pokol
A Biblia erről nem ír
Nem tudom
Isten nekik is "megbocsát"
Amíg én a mennybe kerülök, felőlem éghet a többi ember
27 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanoda ahová a keresztények.
2021. aug. 1. 18:08
 2/51 anonim ***** válasza:
51%

Tetteik alapján ítéli meg őket Isten, erről Jézus beszél. Talán ezt a részt a Bibliából:

"Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek..."

2021. aug. 1. 18:16
 3/51 A kérdező kommentje:
"A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." János Evangéliuma
2021. aug. 1. 18:36
 4/51 anonim ***** válasza:
78%
Minden nép azzal büszkélkedik, hogy csakis ő imádja az igaz istent, az egyetemes istent, az egész természet urát. De ha az ember közelebbről megvizsgálja a világnak ezt a fejedelmét, úgy találja, hogy minden társadalom, minden szekta, minden vallási szövetkezés vagy csoport e hatalmas istent hitvány uralkodóvá fokozza le, akinek gondoskodása és jósága csak az alattvalók kicsiny körére terjed ki (melynek tagjai azt képzelik magukról, hogy csakis ők élvezhetik kegyeit), a többiekkel pedig egyáltalán nem törődik.
2021. aug. 1. 18:40
 5/51 anonim ***** válasza:
88%
Ugyan oda ahova a keresztények. A föld alá.
2021. aug. 1. 20:34
 6/51 anonim ***** válasza:
16%

Az igaz muszlimok a Paradicsomba kerülnek. In Sha Allah.

Abdullah

2021. aug. 1. 21:07
 7/51 anonim ***** válasza:
59%
A mennyország egy tündérmese azoknak, akik félnek a sötéttől.
2021. aug. 1. 21:37
 8/51 A kérdező kommentje:

"Az igaz muszlimok a Paradicsomba kerülnek. In Sha Allah."

Aki pedig nem igaz muszlim?

2021. aug. 1. 22:16
 9/51 anonim ***** válasza:
52%
Legalább háromszor volt már a kérdés, és amúgy többfajta válasz van rá.
2021. aug. 1. 22:39
 10/51 A kérdező kommentje:
Tapasztalatom szerint ez egy olyan kérdés, amit a keresztények elkerülnek. Ha azt válaszolják, hogy pokol az nem tünteti fel valami jó színben az istenüket, ha meg valami mást mondanak, akkor az nyilvánvaló hazugság a Biblia szerint.
2021. aug. 1. 22:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!