Hogy lehet valaki olyan pofátlan?

Troll kérdés.
Ugyanis ilyen élethelyzet nincs.
Fogalmad nincs a vallásról, az egyházakról, a szertartásokról.
" aki megcsókolta az ikonokat és a papok megkenték olajjal meg kapott kenyereket."
Ja! ikonokat csókolt, meg kenyereket kapott... Menj már a sóhivatalba.
Bedobtál egy műmesét, ami a te buta fantáziád szüleménye.
Unatkozol?

Te valami nagyon boldogtalan, gyűlölködő, eszelős ember vagy.
Rossz lehet neked. Szánalmas. Ráadásul közöd nincs a hithez,
egyházhoz, szertartásokhoz.

"15- én osztogattak bazsalikomot ami illatos volt még ikont ( amit gondoltam kitesznek a konyhába) de csak avval a feltétellel ha áldozol."
????
"
Nálunk vagyis a mellettem lévo templomba úgy megy az áldozás hogy megkenik a pap a kezedet olajjal meg a homlokod és azután vagy megcsokolod az ikont vagy megsimogatod vagy fizetsz 1 lejt a ministránsnak. "
????
Micsoda?!
Szóval erdélyi vagy, és az a bajod, hogy a református hittársad
átment az ortodox templomba a román pópához segélyért?!
És ha átment, akkor mi van?!
Mi közöd hozzá?
Ne gyűlölködj, éld a magad életét. Amúgy te is odajársz, hiszen autentikusan leírtad, mi folyik ott, akkor mi a bajod vele?
Vagy leselkedsz utána? Nem voltál te szecus?!
Pontosan az a tempó.

Ha keresztény református vagy, és tudod, hol a helyed, mi a fenét keresel az ortodox templomban? Erre még egyszer sem válaszoltál.
Nagyvárad és környéke tele van gyönyörű református templomokkal, miért nem oda mész? Talán inkább miattad kellene szólni a püspöknek, hogy ugyancsak szimpatizálsz az ortodoxokkal.
Belőled nem fog senki ortodoxot csinálni? Dehogynem! Te magad. Állandóan ott lógsz. Miért?
Én is református vagyok, a büdös életben nem jutott eszembe, hogy bemenjek egy ortodox templomba.
A református püspök le se szarja hogy ki hova megy. Mi, reformátusok igazi keresztények vagyunk és bármelyik templomba elmehetünk mert nincs Nálunk excommunicatio vobis.
Az ortodox templomban minden tetszik és ha megérteném hogy például hiszek egy elmondása közben miért legyezik az Oltárnál az Oltáriszentséget (aminek az Igazi Neve Cinstelor Daruri (ejsd ki úgy hogy Csinsztelor Dáruri)) egy teritővel addig míg nem mondják hogy Krisztus feltámadt az Írások szerint és aztán abbahagyják a legyezését és osszehajtják a teritőt akkor még jobban szeretném az ortodoxiát. Meg a többi szertartást is jó lenne megérteni hogy mit miért csinálnak. Jelkeprendszer az egész ortodoxia, jelképez valamit ami magasztos és nem soká scriptura hanem az igazi Isten megnyilatkozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!