Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy lehet valaki olyan pofátlan?

Hogy lehet valaki olyan pofátlan?

Figyelt kérdés
Ma voltamegy másik ortodox templomban ahol sajnos láttam egy református távoli ismerősömet aki megcsókolta az ikonokat és a papok megkenték olajjal meg kapott kenyereket. Én direkt eljöttem hátra hogy ne kövessek el szentségtörést. Ez a lány a tűzes pokolra kéne jusson mert nem először van abban a templomban és követ el szentségtörést.

2021. júl. 31. 20:19
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Biblia
2021. aug. 16. 00:36
 32/49 anonim ***** válasza:

Lehet, áttért.

Mi közöd hozzá?

2021. aug. 17. 20:00
 33/49 anonim ***** válasza:

Troll kérdés.

Ugyanis ilyen élethelyzet nincs.

Fogalmad nincs a vallásról, az egyházakról, a szertartásokról.

" aki megcsókolta az ikonokat és a papok megkenték olajjal meg kapott kenyereket."

Ja! ikonokat csókolt, meg kenyereket kapott... Menj már a sóhivatalba.

Bedobtál egy műmesét, ami a te buta fantáziád szüleménye.

Unatkozol?

2021. aug. 17. 20:02
 34/49 anonim ***** válasza:

Te valami nagyon boldogtalan, gyűlölködő, eszelős ember vagy.

Rossz lehet neked. Szánalmas. Ráadásul közöd nincs a hithez,

egyházhoz, szertartásokhoz.

2021. aug. 17. 20:04
 35/49 anonim ***** válasza:

"15- én osztogattak bazsalikomot ami illatos volt még ikont ( amit gondoltam kitesznek a konyhába) de csak avval a feltétellel ha áldozol."

????

"

Nálunk vagyis a mellettem lévo templomba úgy megy az áldozás hogy megkenik a pap a kezedet olajjal meg a homlokod és azután vagy megcsokolod az ikont vagy megsimogatod vagy fizetsz 1 lejt a ministránsnak. "

????

Micsoda?!

Szóval erdélyi vagy, és az a bajod, hogy a református hittársad

átment az ortodox templomba a román pópához segélyért?!

És ha átment, akkor mi van?!

Mi közöd hozzá?

Ne gyűlölködj, éld a magad életét. Amúgy te is odajársz, hiszen autentikusan leírtad, mi folyik ott, akkor mi a bajod vele?

Vagy leselkedsz utána? Nem voltál te szecus?!

Pontosan az a tempó.

2021. aug. 17. 20:08
 36/49 anonim ***** válasza:
Hát, ha ilyen nagy vallásos, vagy, lehet nem rohadékozni kellene.
2021. aug. 20. 14:05
 37/49 A kérdező kommentje:
Nincs az a kis csaj bekeresztelve. Akkor lesz o bekeresztelve mikor én vagyis SOHA mert én Keresztény Református vagyok. Belőlem senki nem fog ortodoxra csinálni, Nincs az a kényszerhelyzet. Megyék mikor akarok. Ha a templomban vagyok muszáj csináljam.amit a többi de ha az udvaron vagyok akkor potyázok. Hagyok ki keresztvetéseket meg énekeket meg elbujok a tömjén elől. Csak most a héten a pópa kivagatta a fákat meg csinált valami utat és attól félek azért hogy tudjon menni többféle tomjenezni úgyhogy nem tudom hogy oldom meg. Meg a tömjénnél rosszabb mikor jönnek a perselyesek kérni a pénzt, olyankor ki szoktam menni az utcára majd visszamegyek. De sokszor meleg van, nem lehet kint lenni és azért megyek be. Szóval kint potyázok, nem vetem én úgy a keresztet ahogy kéne még ülök imádság alatt csak.a Hiszekegyet állok fel meg a Miatyánkra. Egyszer...hogy kapjak ikont meg bazsalikomot mentem a paphoz hogy menjen meg olajjal de az Nem azt jelenti hogy mindig. Áldozni nem áldoztam és sose tenném. Keresztény református vagyok és tudom hol a helyem.
2021. aug. 20. 20:01
 38/49 anonim ***** válasza:
55%

Ha keresztény református vagy, és tudod, hol a helyed, mi a fenét keresel az ortodox templomban? Erre még egyszer sem válaszoltál.

Nagyvárad és környéke tele van gyönyörű református templomokkal, miért nem oda mész? Talán inkább miattad kellene szólni a püspöknek, hogy ugyancsak szimpatizálsz az ortodoxokkal.

Belőled nem fog senki ortodoxot csinálni? Dehogynem! Te magad. Állandóan ott lógsz. Miért?

Én is református vagyok, a büdös életben nem jutott eszembe, hogy bemenjek egy ortodox templomba.

2021. aug. 22. 13:10
 39/49 A kérdező kommentje:

A református püspök le se szarja hogy ki hova megy. Mi, reformátusok igazi keresztények vagyunk és bármelyik templomba elmehetünk mert nincs Nálunk excommunicatio vobis.

Az ortodox templomban minden tetszik és ha megérteném hogy például hiszek egy elmondása közben miért legyezik az Oltárnál az Oltáriszentséget (aminek az Igazi Neve Cinstelor Daruri (ejsd ki úgy hogy Csinsztelor Dáruri)) egy teritővel addig míg nem mondják hogy Krisztus feltámadt az Írások szerint és aztán abbahagyják a legyezését és osszehajtják a teritőt akkor még jobban szeretném az ortodoxiát. Meg a többi szertartást is jó lenne megérteni hogy mit miért csinálnak. Jelkeprendszer az egész ortodoxia, jelképez valamit ami magasztos és nem soká scriptura hanem az igazi Isten megnyilatkozása.

2021. aug. 22. 14:39
 40/49 A kérdező kommentje:
De az áldozás meg az ikoncsokolás az egy olyan határ nálam amit nem csinálnék meg Soha mert Kereszteny Református vagyok.
2021. aug. 22. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!