Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jó kereszténykén és a Bibliát...

Jó kereszténykén és a Bibliát követve elítélhetem a meleg papokat?Hisz jól leírja hogy Isten szemében ez egy bűnös dolog.egy elve bűnüs lélek ne ossza nekem az igét

Figyelt kérdés

2021. júl. 28. 15:58
1 2 3 4 5 6
 51/57 Godaime ***** válasza:

Ez nem válasz a kérdésemre. Miért jó az istennek, ha egyeseknek megtiltja a garnélarák evését és a több anyagból készült ruhák viselését, majd néhány száz év múlva meggondolja magát? Ilyen hülyeségeket emberek csinálnak, nem istenek.

A másik meg, ez a te személyes véleményed. Se a szakemberek, se az átlagemberek többsége nem ért veled egyet a melegek kérdésében. Még a Vatikán is hivatalosan elfogadta a dolgot. Ragaszkodhatsz a homofóbiához amit egy ősi mesekönyv táplál, de nincs értelme.

2021. aug. 13. 03:09
 52/57 anonim ***** válasza:
54%

Amint írtam, a körülmények is, és a célcsoport is megváltozott. De ha nem AKAROD megérteni, akkor nem érted meg.

Védjed a melegeket, ha akarod! A Biblia és Isten bűnnek tartja, és ez soha nem fog megváltozni. A Biblia nem mesekönyv, te is meg fogsz állni Isten előtt, ha hiszel benne, ha nem.

2021. aug. 13. 04:01
 53/57 Godaime ***** válasza:

Pontosan milyen körülmények tilthatják meg a garnélarák evését és a két anyagból való ruha hordását? Én meg akarom érteni, de te képtelen vagy értelemes magyarázatot adni.

Mint mondtam, senkit nem érdekel, hogy mit mond a Biblia, már lejárt lemez. Ha mindenképpen nyalni akarsz egy képzeletbeli lénynek, legalább válassz egy olyant aki egyformán szeret mindenkit és nem szít ok nélküli gyűlöletet a teremtményei közt.

2021. aug. 13. 04:07
 54/57 anonim ***** válasza:
54%

Az Ószövetségben a Teremtő Isten - aki az egész világot teremtette -, két csoportra osztotta az állatokat: tiszta, azaz ehető, és tisztátalan, azaz nem ehető állatokra. A zsidóknak és a köztük élő jövevényeknek ezt Isten kijelentette.

Az Újszövetségben változtak a körülmények, Istennek egy nagyobb kegyelme jelent meg a Jézus Krisztusban hívőkön, ők már ehettek az Ószövetség szerint - és valóban is - tisztátalan állatot, nem ártott nekik olyan módon, ahogy Jézus Krisztus áldozata előtt ez volt. A disznó például tisztátalan állat, ha alaposan megvizsgálod, sokkal büdösebb, mint egy bárány vagy egy marha.

A Biblia nem lejárt lemez, a jövő is le van írva benne, a marxizmus és a materializmus a lejárt szavatosságú ideológiák inkább.

2021. aug. 13. 04:19
 55/57 Godaime ***** válasza:

Ööö de a garnéla ehető volt ezelőtt is. A disznó is. A ruhákat meg ugy-e ezelőtt sem fogyasztották az emberek, tehát ismét csak mellé lőttél ezzel. Tényleg olyan nehéz beismerni, hogy a biblia nem isten szava, hanem egy régi kultúra bemutatása?

Nem igazán értem miért jössz a marxizmussal és a materializmussal, én egyiket sem képviselem, ahogy egyetlen ateista sem.

2021. aug. 13. 04:23
 56/57 anonim ***** válasza:
0%

A ruhákat nem eszi senki, nem is emlékszem, h ilyet írtam, ha mégis, akkor elírhattam.:(

A garnélarák és a disznó ehető, de ezek nem tiszta, hanem tisztátalan állatok. Isten kiválasztotta a tiszta állatokat, ezek pl a kérődzőek, ezeknek sokkal tisztább a húsuk, mint a disznónak. A döghús is ehető, csak mérgezést okozhat. A tiszta állatok kategória az ehetőn belüli kategória volt az Ószövetségben, amit Isten is tisztának mondott, és ajánlott. A pogányok persze ettek mindent össze-vissza.

Isten létezik, ő teremtette az univerzumot, és a Biblia Isten ihletésére jött létre, Isten beszéde, és nem emberi kitaláció. Emberi kitaláció van bőségesen a vallási irányzatokban is, azok hagyományaiban, az emberi hagyományokért korholta Jézus rendszeresen a farizeusokat is, hogy az Isten parancsolatai elé teszik ezeket. A Biblia ezzel szemben Isten parancsolatai, törvényei, szava, beszéde. Akkor is az marad, ha sokan ezt tagadják.

A Biblia NEM egy régi kultúra bemutatása, rengeteg jövőben beteljesedő jövendölés, prófécia található benne.

A 2000 éve beteljesült messiási próféciák mellett az egyik ilyen beteljesült bibliai prófécia Izrael helyreállítása az Istentől kijelölt, eredeti földterületükön. A világháború után 1948-ban a zsidók megalakították a független államukat, az ősi földjükön.

A még beteljesületlen, de a jövőben beteljesülő próféciák közül egy, az emberiség isteni ítéletét írja le:

10

És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

11

És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

12

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

13

És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

14

A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

15

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

A "nagyok és kicsinyek" között mindenki ott lesz: itt fórumozó, nem internetező, ateista, marxista, leninista, keresztény, buddhista, sintoista, sátánista, stb. stb.

2021. aug. 14. 12:37
 57/57 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi ehető, mi nem, embere és kultúrája válogatja. A cigányok sokan eszik a döghúst is, de láttam olyat is (videón), hogy emberi fekáliából hamburgert csináltak, és megették emberek. Utólag megmondták nekik, azt mondták, hogy finom volt!

A Biblia az Ó és Újszövetségben is tiltja a vé1revést (nem a vérátömlesztést!), de a pogányok többsége vérevő ember. Ha nem is nyersen isszák, hanem megsütve, vagy hurkába locsolva.

2021. aug. 14. 12:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!