Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jó kereszténykén és a Bibliát...

Jó kereszténykén és a Bibliát követve elítélhetem a meleg papokat?Hisz jól leírja hogy Isten szemében ez egy bűnös dolog.egy elve bűnüs lélek ne ossza nekem az igét

Figyelt kérdés

2021. júl. 28. 15:58
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
78%
Ez a kérdés teljesen értelmetlen. 1. Mindenki bűnös. Mindenki rászorul Isten kegyelmére. 2. Ha papról beszélünk, akkor gondolom, római kat. papra gondolsz. Az ő esetükben meg teljesen mindegy, hogy mihez vagy kihez vonzódik, önmegtartóztatásban kell élnie. Azon lelkészek vagy papok esetében is lényegtelen, hogy meleg-e valaki, akiknél lehet házasodni, mivel a házasságot csak férfi és nő között ismerik el, a házasságok kívüli szexuális viszonyokat meg bűnnek tekintik, tehát ha nem akar az ellenkező nemmel házasodni, akkor önmegtartóztatásban kell élnie. Ha pedig így tesz, akkor nem követ el bűnt.
2021. júl. 28. 20:17
 12/57 anonim ***** válasza:
Jó keresztény nem lehetsz ha embereket ítélsz el. Jézus sem ítélte el a parázna asszonyt. A cselekedete volt az amit elítélt. Az ítélkezés elősegíti a másik emberrel szembeni ellenszenvet, de akár a gyűlöletet is. Az pedig nem szeretet.
2021. júl. 28. 20:48
 13/57 Godaime ***** válasza:
17%
"mivel a házasságot csak férfi és nő között ismerik el" Ez megint csak attól függ, hogy melyik országban élsz. Jobb helyeken már nincs ilyen megkülönböztetés.
2021. júl. 28. 21:14
 14/57 anonim ***** válasza:
69%

Ha így teszel, akkor ne nevezd magad jó kereszténynek. Nem. Miért ítélnél el egy meleg papot?

1. Szimplán attól, hogy meleg, semmi bűnt nem követett el. Akkor követ el bűnt, ha gerjeszti a homoszexuális hajlamait, és megtöri a cölibátust; amíg tisztaságban él, nyugodtan lehet meleg, nem követ vele el bűnt.

2. Neked is vannak hibád és emberi mocskosságaid, mint mindannyiunknak, mégsem ítéllek el. Ezen gondolkozz el.

2021. júl. 28. 22:43
 15/57 Godaime ***** válasza:
11%

"Akkor követ el bűnt, ha gerjeszti a homoszexuális hajlamait, és megtöri a cölibátust;"

Ez is csak a szektája szerint bűn, a valóságban nem az.

2021. júl. 28. 23:05
 16/57 anonim ***** válasza:
67%

"Ez megint csak attól függ, hogy melyik országban élsz. Jobb helyeken már nincs ilyen megkülönböztetés."

13-as, a 11-es válaszoló nyilván az egyházi házasságkötésre gondolt. A Katolikus Egyház szabálya ilyen tekintetben (is) egyetemes, tehát egyházi házasságot azonos neműek egyházjogilag nem köthetnek se Magyarországon, se Burkina Fasoban.

Hogy polgárilag ki mit köt, az meg a kérdés szempontjából irreleváns. Két heteroszexuális polgári házasságkötése sem érvényes egyházilag, amennyiben katolikusokról van szó.

2021. júl. 29. 08:54
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom,hogy ha létezik is valami tudatos entitás az egész világegyetem uraként,az azzal foglalkozzon,hogy ki kinek hova dugja be...
2021. júl. 29. 09:13
 18/57 anonim ***** válasza:
0%

"Jó kereszténykén és a Bibliát követve elítélhetem a meleg papokat?"

Elítélni nem, de azt helyesen teszed, ha megítéled! A kettő nem ugyanaz.

2021. júl. 29. 09:40
 19/57 Godaime ***** válasza:
44%
Pontosan mi megítélni való van ezen?
2021. júl. 29. 11:17
 20/57 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom mi a megítélendő ezen, csak azt tudom, hogy ezek maguknak ártanak, tönkreteszik a lelküket...
2021. júl. 29. 12:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!