Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jó kereszténykén és a Bibliát...

Jó kereszténykén és a Bibliát követve elítélhetem a meleg papokat?Hisz jól leírja hogy Isten szemében ez egy bűnös dolog.egy elve bűnüs lélek ne ossza nekem az igét

Figyelt kérdés

2021. júl. 28. 15:58
1 2 3 4 5 6
 21/57 Godaime ***** válasza:
28%
De miért is? A Biblia a homoszexualitást ugyan abban a részben "tiltotta" meg, ahol a garnélarák fogyasztását és a két különböző anyagból készült ruhát hordását. Talán az ő lelkükért is aggódsz?
2021. júl. 29. 13:03
 22/57 anonim ***** válasza:
41%

Magukat a meleg papokat nem, hiszen nem élik meg a homoszexuális szexet senkivel, vagyis még szigorú ószövetségi értelmezés alapján sem tehetnéd meg, mert nem a homoszexuális hajlam a bűn.

Homoszexuális hajlammal születnek az emberek, nem választás kérdése.

Másrészt nem a te dolgod ítélkezni hanem Istené. Isten megbocsát, akinek akar, és megbünteti azt, akit akar.

Abban az esetben viszont, ha az amit progresszív pap (akár meleg akár heteroszexuális) hirdet eretnek gyanús az aggodalomra ad okot.

Láttam prédikációt youtube-on progresszív papoktól és lelkészektől, hallgattam a podcastjeiket, és nem tudom észre vették-e, de olyanokat mondanak, hogy nem az a lényeg, elfogadd Jézust Uradnak és Megváltódnak, hanem az, hogy jó ember legyél és toleráns, nem kell isteni kegyelem hozzá.

Habár fontos jó embernek és toleránsnak lenni, az hogy nem kell elfogadni Jézust és hogy nem kell isteni kigyelem az viszont fél-pelagianizmus, ami pedig eretnekség.

2021. júl. 30. 15:46
 23/57 Godaime ***** válasza:
11%
Miért lenne fontosabb egy képzeletbeli istenség elfogadása annál, hogy jó ember légy? Ha létezne is egy isten szerinted mit értékelne jobban? Azt, hogy az ő talpát nyalod egész álló nap mint valami rabszolga vagy azt, hogy jó ember vagy?
2021. júl. 30. 16:09
 24/57 anonim ***** válasza:
77%

"Miért lenne fontosabb egy képzeletbeli istenség elfogadása annál, hogy jó ember légy? Ha létezne is egy isten szerinted mit értékelne jobban? Azt, hogy az ő talpát nyalod egész álló nap mint valami rabszolga vagy azt, hogy jó ember vagy?"

Ez jogos érv és jogod van ezt gondolni, vagy ezt hirdetni, csak ha valaki ezt ezt gondolni és ezt hirdetni, az ne mondja azt, hogy ő keresztény, erre akartam célozni.

2021. júl. 30. 16:14
 25/57 Godaime ***** válasza:
36%

Hát attól még lehet keresztény. Ezt manapság mindenki másképp értelmezi, még a különböző felekezetek is. Már a pápa sem biztos abban, hogy létezik-e a pokol egyáltalán és a melegeket is elfogadja. A vallások folyamatosan változnak annak érdekében, hogy a közvélemény elfogadja őket.

Néhány száz évvel ezelőtt a jó keresztények megkövezték a férjüket megcsaló nőket meg a melegeket, ez mára már szerencsére nem divat, de ettől ők még mindig ugyan úgy keresztények.

2021. júl. 30. 16:45
 26/57 anonim ***** válasza:
88%

"Hát attól még lehet keresztény."

Nem lehet. A keresztény azt jelenti, hogy Krisztus követője, ha nem fogadja el őt akkor nem követi, vagyis nem keresztény. Attól még lehet jó ember, de nem lesz keresztény.

2021. júl. 30. 17:11
 27/57 Godaime ***** válasza:
21%
Miért ne tudná követni őt és egyszerre jó embernek is lenni? Miért kellene szó szerint venni egy ősi tündérmesét egyáltalán? Inkább örülj, hogy javul a világ és ne az ilyen apróságok miatt panaszkodj. Bárki lehet keresztény aki annak érzi magát és elhiszi a vallás hülyeségeit.
2021. júl. 30. 17:21
 28/57 anonim ***** válasza:
60%
Godaime hagy kérdezzem már meg, hogy milyen keresztény vagy? Ismered te e Miatyánkot? Olvasd már el az első pár sort légyszi, ha mégsem szoktál imádkozni, csak a kedvemért... És gondolkodj el, mekkora "talpnyalás", na ezt is kell gondolnod, ne csak motyogja a szád...
2021. júl. 30. 20:52
 29/57 anonim ***** válasza:
58%
Aszongya már Godaime, javul a világ, röhög a májam, menten besz@rok, megyek is WC-re...
2021. júl. 30. 20:54
 30/57 Godaime ***** válasza:
0%
28, bocs amiért ki kell ábrándítsalak, de nekem képzeletbeli barátaim. Tudod egyes emberek felnőnek, neked is ki kellene próbálnod.
2021. júl. 30. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!