Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért baj sok vallásos számára...

Miért baj sok vallásos számára az evolúció, az evolúció Isten létezését kizárja?

Figyelt kérdés
Attól még teremthetett meg az élet alapjait és utána jött a fejlődés, tehát az evolúciós folyamat alapjait megteremthette Isten
2021. júl. 26. 09:05
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
90%

Nem semmiböl valami,hanem csillagok és csillagrendszerek ütközése és az atomok szétszóródása alapján.

Az a baj,hogy szerintem eleve nem vágod,hogy a mi galaxisunk is számtalan naprendszerrel rendelkezik és mennyire mérhetetlenül kicsi benne ez a bolygó.De nyilván ez a világ közepe...az úr mesterműve.

2021. júl. 26. 11:14
 22/40 anonim ***** válasza:
79%

""Az,hogy valaminek feltétlen van kezdete meg vége az nagyon szegényes emberi fantáziára utal."

Tehát elfogadod a kezdet és vég nélküli Istent? Na, kezdetnek nem rossz :)"

Ehhez a tézishez nem kell isten...

2021. júl. 26. 11:16
 23/40 anonim ***** válasza:
7%

"Ehhez a tézishez nem kell isten..."

Akkor marad a semmiből valami. Körbeértünk, zárjuk, ebből nem jössz ki jól

2021. júl. 26. 11:42
 24/40 anonim ***** válasza:
92%

Te akarod elképzelni a vélhetőleg elképzelhetetlent és én jövök ki rosszul?

A meglehetősen antropomorf istenképed hogy illik abba bele,hogy az univerzum léte nem is igényli a feltevését,hát tényleg nem értem.

2021. júl. 26. 12:32
 25/40 anonim ***** válasza:
7%

"hogy illik abba bele,hogy az univerzum léte nem is igényli a feltevését"

Hát erről beszélünk. Szerinted van semmiből valami, szerintem nincs

"hát tényleg nem értem"

Azt látom

2021. júl. 26. 12:57
 26/40 anonim ***** válasza:
90%
Az univerzum,ami vagy lett valahogy vagy mindig is volt miért feltételezi istent?
2021. júl. 26. 13:02
 27/40 anonim ***** válasza:
6%

"Az univerzum,ami vagy lett valahogy vagy mindig is volt miért feltételezi istent?"

Hát eddig miről beszélgettünk?:)

2021. júl. 26. 13:04
 28/40 anonim ***** válasza:
90%
Én csak arról,hogy isten feltételezése az egész mögött csak 1 a végtelen számú lehetőségből.
2021. júl. 26. 13:15
 29/40 anonim ***** válasza:
6%

"Én csak arról,hogy isten feltételezése az egész mögött csak 1 a végtelen számú lehetőségből."

A logika és a természettudomány mára már csak a hatnapos teremtést teszi lehetővé. Az egy meg nem igazán végtelen.

2021. júl. 26. 13:17
 30/40 anonim ***** válasza:
90%

"És a nagy bumm előtti dolog honnan volt? Mi a kiindulása ennek az egésznek?"

Nem tudjuk, hogy a Nagy Bumm honnan volt pontosan, de ez nem csökkenti a modell értekét, amely bizonyítva van. Ha soha nem sikerülne megtudni az eredetét, a modell maga akkor is működne, mivel egyértelműen helyes, mert a vöröseltolódás és a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (főleg ez utóbbi) komoly bizonyíték mellette.

Ellenben a tudománytagadó keresztény-fundamentalisták elkezdetik magyarázni a maguk modelljét, miszerint a zsidó-keresztény-muszlim istenség teremtette a világot. Semmilyen érv nincs emellett, csak a Biblia meg a Korán, azok meg nem bizonyítanak semmit.

2021. júl. 26. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!