Miért baj sok vallásos számára az evolúció, az evolúció Isten létezését kizárja?
Nem semmiböl valami,hanem csillagok és csillagrendszerek ütközése és az atomok szétszóródása alapján.
Az a baj,hogy szerintem eleve nem vágod,hogy a mi galaxisunk is számtalan naprendszerrel rendelkezik és mennyire mérhetetlenül kicsi benne ez a bolygó.De nyilván ez a világ közepe...az úr mesterműve.
""Az,hogy valaminek feltétlen van kezdete meg vége az nagyon szegényes emberi fantáziára utal."
Tehát elfogadod a kezdet és vég nélküli Istent? Na, kezdetnek nem rossz :)"
Ehhez a tézishez nem kell isten...
"Ehhez a tézishez nem kell isten..."
Akkor marad a semmiből valami. Körbeértünk, zárjuk, ebből nem jössz ki jól
Te akarod elképzelni a vélhetőleg elképzelhetetlent és én jövök ki rosszul?
A meglehetősen antropomorf istenképed hogy illik abba bele,hogy az univerzum léte nem is igényli a feltevését,hát tényleg nem értem.
"hogy illik abba bele,hogy az univerzum léte nem is igényli a feltevését"
Hát erről beszélünk. Szerinted van semmiből valami, szerintem nincs
"hát tényleg nem értem"
Azt látom
"Az univerzum,ami vagy lett valahogy vagy mindig is volt miért feltételezi istent?"
Hát eddig miről beszélgettünk?:)
"Én csak arról,hogy isten feltételezése az egész mögött csak 1 a végtelen számú lehetőségből."
A logika és a természettudomány mára már csak a hatnapos teremtést teszi lehetővé. Az egy meg nem igazán végtelen.
"És a nagy bumm előtti dolog honnan volt? Mi a kiindulása ennek az egésznek?"
Nem tudjuk, hogy a Nagy Bumm honnan volt pontosan, de ez nem csökkenti a modell értekét, amely bizonyítva van. Ha soha nem sikerülne megtudni az eredetét, a modell maga akkor is működne, mivel egyértelműen helyes, mert a vöröseltolódás és a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (főleg ez utóbbi) komoly bizonyíték mellette.
Ellenben a tudománytagadó keresztény-fundamentalisták elkezdetik magyarázni a maguk modelljét, miszerint a zsidó-keresztény-muszlim istenség teremtette a világot. Semmilyen érv nincs emellett, csak a Biblia meg a Korán, azok meg nem bizonyítanak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!