Miért baj sok vallásos számára az evolúció, az evolúció Isten létezését kizárja?
Nem zárja ki, csak természettudományos lehetetlenség a törzsfejlődés. Isten max. csodákkal, beavatkozásokkal tarthatta volna fenn az törzsfejldést, de ezt meg a Biblia cáfolja. Úgyhogy a törzsfejlődés kuka
"tehát az evolúciós folyamat alapjait megteremthette Isten"
Ezzel is az a baj, hogy a természettudomány nem ismer "evolúciós folyamatokat", nem tudja definiálni, csak a mikroevolúciót. Abból meg nem lesz makróevolúció, ezt is cáfolta a természettudomány
"Hol cáfolja a természettudomány az evolúciót?"
Hogy érted, hogy hol?
" A DNS szinte soha nem mutálódik - trilliárd másolásonként ha egyszer -, az evolúció mégis ezen múlik"
Hát igen, a lehetetlenen. Nemcsak, hogy hasznos, építő mutációk kellenének (ami ugyebár nincs), hanem ezek óriási tömegben és finomhangolva kellene, hogy megtörténjenek és még a szerencse is kell hozzá, hogy a populációban szét tudjon terjedni az új tulajdonság. Ennek gyakorlati valószínűsége nulla, azaz nem tud megtörténni
"Erről nem láttam tudományos írást hogy nem történt evolúció..."
Jól megvizsgáltad mindkét oldalt akkor :)
Akkor te az evolúció mesében hiszel, én pedig a teremtés tényében. Liberalizmus van, fogadjuk el ezeket egymástól
"A kreacionisták, akik csak azt tudják elképzelni, hogy egy felsőbb lény teremtette az élővilágot, a problémát"
Az ateisták pedig, hogy a semmiből lett valami. melyik a nagyobb mese?
"vagyis hogy ki teremtette a teremtőt "
Ez már önmagában ellentmondásos :)
"amit a találomra szétszórt szárnyas magok és a sok milliárd másféle mag létrehozott"
Ki és miért szórta szét ezeket a magokat? Amúgy miféle magokat? Az eredendő magok honnan vannak?
"Az eredendő magok honnan vannak?"
Nyilván isten kiverte...
"Nyilván isten kiverte..."
Értem, nincs több kérdésem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!