Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hisznek a...

Godaime kérdése:

A keresztények hisznek a mágiában?

Figyelt kérdés
A Biblia elég világossá teszi, hogy a jó öreg égi bűvész varázsolt mindent, amit ma megtapasztalunk. Ez azt jelenti, hogy ti hisztek a mágiában vagy a Biblia egy különleges kivétel?

2021. júl. 24. 22:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
59%

Nézd, szerintem ezt ne erőltesd, mert egyre szánalmasabbak ezek a kirohanások. Lehet valami trauma ért vagy nem tudom, de érdemes lenne kezelni.

Amúgy linkeltem egy cikket, azt olvasd el. Ha nem elég tudományos, akkor kereshetek olyat is, mert láthatóan google használata se megy neked.

2021. júl. 25. 21:32
 12/27 A kérdező kommentje:
Kérlek válaszolj a kérdésre amit feltettem. Amit belinkeltél annak meg semmi értelme, én is pontosan erről beszélek. Az istened 6 nap alatt olyant vitt végbe, ami a valóságban 13 milliárd évig tartott. Mi ez, ha nem varázslat?
2021. júl. 25. 22:30
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
Értelmetlen a felvetésed, a keresztények többsége nem érti szó szerint a teremtéstörténetet. Ennyi eszed már lehetne.
2021. júl. 25. 22:33
 14/27 A kérdező kommentje:
A Biblia megköveteli, hogy szó szerint vegyék szóval nem igazán számít éppen mire fogják rá, hogy az csak egy metafora.
2021. júl. 25. 22:36
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Hol írja, hogy szó szerint kell venni? Ha nem írja, akkor szimpla hazugság részedről. Egyébként Szent Ágoston egyháztanító se vette szó szerint, aki nálad azért sokkal műveltebb ember volt.
2021. júl. 25. 22:43
 16/27 anonim ***** válasza:
77%

A Biblia vegyes mű.

Van, amit szó szerint kell venni belőle - például a lapos Földet - és van, amit nem.

De amit nem, annak nagyon ritkán van csak ott a magyarázata.

2021. júl. 25. 22:49
 17/27 A kérdező kommentje:

Nem fogok minden egyes idézetet kikeresni neked elvégre te vagy az agymosott, neked kellene több tudomásod legyen a saját hitedről, de azért ezt itt hagyom:

János 17:17 Szenteld meg őket a te igazságoddal:

A te ígéd igazság. János itt épen a Bibliáról beszélt.

Ezen kívül több helyen elhangzik, hogy minden szó ami a Bibliában van az magától istentől jön, tehát igaz. Sehol egy szóval sem említi, hogy isten metaforákban beszél, ezt csak kifogásként használják egyes keresztények, így próbálva megőrizni a hitüket és elfogadni a tengernyi bizonyítékot az igazsággal kapcsolatban. Az igazság pedig az, hogy ezt a könyvet tudatlan emberek írták több ezer évvel ezelőtt azért, hogy még a náluk is butábbakat irányítani tudják.

2021. júl. 25. 22:58
 18/27 anonim ***** válasza:
64%

A Bibliában semmit sem kell szó szerint venni, mert szó szerinti értelmezés nem létezik. Nem csak a Bibliának, semminek sem.

A szó szerinti értelmezés azt feltételezi, hogy létezik a szavaknak valamiféle elidegeníthetetlen, inherens jelentésük, ami valahogy kapcsolatban áll az objektív valósággal. De ilyen nincs, annak a frekvenciasorozatnak, ami elhangozva úgy hangzik, "pohár", nem áll mélyebb kauzális viszonyban sem az előttem lévő, sem a világon bármelyik olyan objektummal, amire azt mondjuk, hogy pohár. Minden elhangzott mondat mögött egy közlési szándék van, ami megszab egy értelmezési keretet, és nem létezik mindentől független, alapértelmezett értelmezési keret, amire minden visszavezethető. A leghétköznapibb kimondott mondat mögött rengeteg szavakkal ki nem mondott feltételezés van.

2021. júl. 25. 22:59
 19/27 anonim ***** válasza:
70%

Az egyedüli agymosott (vagy agyament?) itt te vagy, mert nonstop írod a sok ökörséget bármilyen alap nélkül.

A hozott idézeted pedig semmi hasonlót nem igazol. Vagy te látsz benne olyan szavakat, hogy "megkövetel", "szó szerint", stb...? Én nem. Lehet csak az agymosás miatt látod bele ezeket, amin átmentél.

2021. júl. 25. 23:01
 20/27 A kérdező kommentje:

"A te ígéd igazság" Ennyit sem vagy képes értelmezni, hm? Miért is kérsz bizonyítékot ha majd úgyis letagadod a létezését?

Ismét csak hárítasz és tagadsz, nem számít mit hozok fel nem fogod még átgondolni sem az álláspontomat szóval nincs értelme a további társalgásnak. Higgy csak az égben repkedő Harry Potteredben ha ez boldoggá tesz és éld az életed birkaként ha ez boldoggá tesz. Bánom is én.

2021. júl. 25. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!