A maszturbáció gyóntatása visszaélés?
#9-es nagyon jól látja. Gyerek korban az emberbe súlykolják, hogy gyónni, templomba járni már pedig kell. Aztán ez felnőtt korban is beidegződés, hogy kell.
Nem kell. Istent lehet követni templomokon kívűl is.
Én hiszek Istenben, de tuti, hogy nem fogok beszámolni a titkaimról egy vén embernek, aki aztán lehet arra recskázik.
Egyéni értékrenddel mindenki rendelkezik, eltudja dönteni, hogy bűn e masztizni, szexelni.
A maszturbáció nem bűn. Soha nem is volt az. Csak a prűd emberek körében. Kb olyan mint a böfögés, vagy a fingás. Az élet vele járója.
„Soha nem is volt az.”
De az volt. A történelmi egyházakban (katolikus, ortodox) történelmi távlatban (évezredek) bűnnek számít.
A Biblia szerint nem bűn.
Ezek után szerintem fölösleges vitatkozni rajta.
Senkinek se tartanak fegyvert a fejéhez, hogy gyónjon. De lehet én tudom rosszul. Mindenki saját szabad akaratából megy el gyónni.
A maszturbáció gyóntatása lehet visszaélés, ha a pap azért kérdez rá a részletekre, hogy élvezkedjen. Sajnos vannak ilyen esetek.
A Biblia a püspököknek, diakónusoknak, stb. a házasságot ajánlja, hogy ne perverz emberek legyenek ilyen tisztségekben, hanem alkalmasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!