Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus visszaélt a hatalmával?

Jézus visszaélt a hatalmával?

Figyelt kérdés

Miért volt szüksége fitogtatni az erejét a csodákkal? Nekem ez visszaélés a hatalmával.

Másik kérdés, ami hozzátartozik, hogy, ha már megmutatta, milyen hatalommal bír, akkor miért volt szükség erre a hercehurcára a rómaikkal, ha megoldhatta volna pár csodával és így mentve meg a népét?

Illetve, ha mindenható volt, akkor miért hitegette a népét olyan kinyilatkoztatásokkal, (isten országa) melyek sosem jöttek el?

2014. febr. 27. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
A démonok is így éreznek. "Milyen csúnya volt Jézustól, hogy a megkérdezésünk nélkül kidobott bennünket, mint valami csavargót! Skandallum! Itt kérem hatalommal való visszaélés történt. Feljelentem! Hogy képzeli? Ebben az emberben laktam már negyvenöt éve, most pedig hajléktalan lettem! Szavazzuk ki! Ez méltatlan a mi demokratikus elveinkhez. A gonosz angyalok és démonok demokratikus tanácsa megszavazta, hogy az ember szabad préda, akit korlátlanul szabad gyötörni, fosztogatni, erre most idejön egy ácsmester, és feje tetejére állítja a mi törvényes rendünket! Mi lesz így a mi végső megoldásunkkal?"
2014. febr. 27. 16:06
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Mikor Jézus csodákat vitt véghez a szándéka soha nem az volt,hogy fitogtassa erejét. Sőt mikor gyógyított elismerte,hogy a hatalmat Istentől kapta. A saját érdekében soha nem használta erejét,például mikor a pusztában vándorolt már 40-napja Sátán megkisértette,hogy a köveket változtassa kenyérré, és bár már valószínű nagyon éhes, volt nem tette meg.

A hatalmát nem önző cálokra használta,hisz még háza sem volt.Ingyen gyógyitott,mert szerette az embereket.

Ha mi rendelkeznénk olyan hatalommal mint Jézus,vajon nem tennénk meg ugyanazt mint Ö? Ha szeretet van bennünk akkor biztosan.

2014. febr. 27. 17:08
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

Szia.

Jézus nem azért tette ezeket, mert hatalommal való visszaélést akart volna kieszközölni.

Hanem ezzel is bizonyította, hogy valóban Ő a megígért messiás, s ha már az írásokból nem ismerik fel, akkor a tetteiből.

Sajnos mint láthattuk ez sem győzött meg sokakat, és mai napig sem hiszik, hogy Ő volt az.

Mivel ember ilyen dolgokra képtelen, ezért is kellett egy kis bizonyítékot bemutatnia, hogy amikor az országa vagy királysága érvényre jut, ezeket fogja a földön globális méretekben is megtenni, így bízhatnak benne mint leendő királyban.

Bár jelenleg a királysága a földön még nincs jogilag beiktatva, de a királyi jelenléte már nyilvánvaló. ezért ez nem hitegetés, mindennek meghatározott ideje van.

"miért volt erre a herce-hurcára szükség"

Mert ahogy fent írtam, az Atyja még nem arra az időre tervezte a messiási királyság létre jöttét.

Neki amúgy is meg kellett halnia, mert ha nem hal meg akkor nincs megváltás, és akkor senki nem fog sem feltámadni, és minden így marad ahogy most is van még.

egyébként is ez Nem Jézus saját hatalma, hanem Ő ezt kapta, így eleve nem élhet vissza vele.

Csak hát meg kell érteni, hogy mi miért történik, és mikor és miért akkor.

Katy Weaver

2014. febr. 27. 17:28
 4/9 sandor76 ***** válasza:
59%

Nem fitogtatta,es ez nem azt jelenti,hogy visszaelt volna a hatalmaval.

Bemutatta milyen lessz majd ha eljon az O kiralysaga.

Ezt lehet izelitonek mondani,de ezeknek a csdaknak a tobbszorose lessz vegrehajtva.

Fontos,hogy aki ott akar lenni ebben a kiralysagban[itt a foldon],annak most kell bizonyitani ezt,azzal,hogy megtartja a parancsolatait.

Nehez mert satan pont az ellenkezojet akarja,hogy mindenki elessen ettol az aldasoktol.

2014. febr. 27. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Jézus sokkal egyszerűbben is bizonyíthatta volna, hogy Ő a Messiás. Maga köré gyűjthette volna a tömeget, középre állíthatott volna olyan vakokat, akikről mindenki tudja, hogy vakok, olyan süketnémákat, akikről mindenki tudja, hogy süketnémák, olyan nyomorékokat, akikről mindenki tudja, hogy nyomorék, csonkákat is állíthatott volna oda, pár leprással együtt, és hozathatott volna pár halottat is. Azután csak azt kellett volna mondania a tömegnek: "Én vagyok a megígért Messiás. Hogy pedig lássátok, hogy igazat beszélek, ezek az emberek mind a szemeitek láttára fognak meggyógyulni, a halottak pedig mind fel fognak támadni. Aki kételkedik, hogy ezek az emberek valóban betegek, illetve, hogy a halottak halottak, jöjjön ide, győződjön meg róla, aztán az én szavamra mindaz bekövetkezik, amit mondtam." Ha Jézus így tett volna, akkor sokkal több követője lett volna. A gyógyítások, szabadítások és egyéb csodák mögött azonban első sorban nem a bizonyítási kényszer, hanem Jézus könyörületes szíve volt (Mt 14,14; Mk 1,41; 5,19;8,2; Lk 9,11).
2014. febr. 27. 19:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Isten Országa eljött... de csak számára. Azért mindenkinek magának kell tennie.

Nem pedig csak passzívan várnia (mintha TV előtt ülne).

2014. febr. 28. 00:43
 7/9 anonim ***** válasza:
1Jézus nem fitoktata az erejét ő csak be muttata h bizhatunk például a fel támadásban amikor lázárt fel támasztota ez biszonyiték a fel támadásra 2mert azért jöt a földre h meg haljon és igy esélye van az emberiségnek az örök életre
2014. febr. 28. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A gyógyítás mióta számít hatalom fitogtatásnak? Megjegyzem azokat gyógyította akik hittek.

Azért mert nem lett volna igazságos ha a többi nép nem kap esélyt a megmentésre.

Mit mondott Jézus mikor fog eljönni Isten országa?

Megjegyzem Jézus nem a Mindenható. Jézus fia ,a Mindenhatónak.

2014. febr. 28. 18:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó

A gyógyítás nem is számít annak, de az, ahogy Jézus gógyított, az annak számít, mivel az apjától kapott hatalmával tette.

A vizejárás és a víz borrá változtatása is hatalommal való visszaélés és feltünési viszketekség.

2014. febr. 28. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!