Minden misén sikerűl az ostyát átváltoztatni Krisztus testévé (eucharisztia) vagy van amikor nem jön össze a papnak, ha nem sikerül akkor érzek abból valamit?
Te, én ebbe nem hiszek. A lelkében lehet elképzelés hogy látod Jézust a Szentáldozásban de még olyat nem hallottam hogy megjelent volna valós alakjában. Igaz hogy református is vagyok és mi nem hisszük ezt.
Egy esetet olvastam ( amit elhiszek mert megtörtént) valahol hogy valaki valahol magához vette a Szent Eucharistiat. Szóval az ostyát és a bort. Azután a szájában a bőr vérre, az ostya meg hússá változott és kiköpte, kiderült hogy azért történt ez a csoda mert bűnbánat nélkül áldozott és Jézus nem hagyja magát kicsufolni. Mert ha bűnbánat tál aldozik akkor nem köpi ki az ostyát meg a bort. Nem tudom hol de valahol olvastam hogy megtörtént ilyen egy templomban.
A kenyér és bor csak a színek alatt változik át, tehát külső formában nem. Amiről írsz, azt csodának nevezik és nagyon ritka, de én is olvastam néhány esetről.
Úgy lehet hogy amit elhiszel azt a pszichéd bevonzza. Nem értem milyen színek alatt lényegül át.
Felmutatja az atya a kenyeret meg a bort,letérdelt, keresztet vetett és elképzelés hogy Jézus valódi teste és vére, elfelejted hogy csak ostya és bor.
Áldozasnál ugyanaz, mész a laphoz aki mondja hogy Krisztus teste, ramobdid hogy ámen és a szádba teszi az ostyát amit mikor beszél.akkor elképzelés hogy Jézus valódi teste és úgy érzed hogy az, elfelejted hogy ostya.
Nem a bort és a kenyeret imádják hanem az átvaltoztatott Krisztust! De ezt csak elképzelik mert a valóságban nem igaz. Egy esetet tudok hogy átváltozott.
Nagy lenne már ha vennék urvacsorát és hirtelen a bőr meg a kenyér helyett Jézus vérét meg húsát érezném a számban. Gondolkozzatok már hogy ez nem igaz mert nem lehet igaz. Arról már hirvkett volna ha Jézust mindenki látta volna a Szentáldozásban, benne lenne az újság avagy valami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!