Van Isten?
Én nem hiszek Istenben.
Így látom a világot:
Isten nem létezik, a templombajáró vénasszonyok számára ez nagyon jó beetetés, reklámfogás.
Szerintem csak annak van szüksége Istenre, aki háborog magában, mindig mindenért magát hibáztatja, és lelki békéjét, nyugalmát csak egy rühes templomban tudja kiélni.
Másik szemléletmódom:
Ha annyira lenne Isten, meg annyira sokat érne, akkor miért nem egységes a magyar vallásunk, mint pl. az asztékoké?
Az asztékok úgy vélték, hogy Emberisten van, aki kék-fekete színekben jár az élők között, (kineveznek valakit azzá) imádkozik az évi termésért, majd feláldozzák egy piramisszerű építmény tetején úgy hogy kivágják a szívét, majd testét elfogyasztják az élők.
Ez jó az Isteneknek, mert emberáldozatot kapnak, és jó az embereknek, mert Emberistent.
Az asztékoknál ez évszázadokig így ment, és senki nem merte kétségbe vonni a dolgot. Aki mégis, karón hagyta a fejét, a maradék a vadállatoké lett, és azzal zárták a dolgot, hogy istenkáromló volt, senkinek sem fog hiányozni ez a senkiházi tolvajgyilkos.
Tehát ha annyira létezne Isten, akkor vagy mindenki higgyen benne vagy senki, ez így elég necces, hogy ha megnézitek, egy faluban hűen járnak templomba, de a városokban a durva nagy átlag szarik az egészbe.
Azt szokták mondani, hogy "hiszem ha látom". Levegő kering mindenütt, mégse látjuk, akkor nem is hisszük el?
De, mert valamiből élnünk kell.
Az oké, hogy Isten nem mutatja meg magát, meg akárhol lehet, mindig mindent lát, emberek térdenállva imádkoznak hozzá a rokonaik halálos ágya mellett, könyörögnek hogy ne vigye el a fiújukat, apjukat, lányukat, de még így is halál a vége.
Másrészről: Istent veszik elő akkor, ha egy házról leakarják venni a rontó szellemeket, és szobáról.szobára járva a pap szentelt vizet hint mindenhová, Bibliával és kereszttel járva hogy: Távozz innen Gonosz!
A Gonoszt miért nem tiszteli senki sem?
Végezetül, ez az egész Istenhistória tette tönkre a barátnőmmel való kapcsolatunkat, mert ő a fejébe vette hogy a házasságon kívüli szex nagy bűn, vétek, meg lelkesen mesélte hogyan volt elsőáldozó meg megkeresztelkedés, konfirmálás.... hagyjuk már... összesen nem voltam 30 percig sem templomban , ítéljetek el, gyerünk, de nem különös, hogy még mindig nagyon jól megvagyok?
Nekem azt tanították hittanból, hogy Istent nem lehet érzékelni, hanem ott van egyszerre mindenhol és mindenkiben. Azonban az embeket, nem is igazán Isten léte izgatja, hanem a #haláluk# utáni élet lehetősége, amit a vallás kínál, vagy pedig természetfeletti jelenségek megléte. Sok példa van mindkettőre: mennyország, pokol, lélekvándorlás, örökélet. Ezek a fogalmak mind csak az emberek vágyait jelképezik egy olyan világ felé, ahol félelem nélkül élhetnek. Azonban ha megnézzük a vallásokat megfigyelhetjünk egy közös aspektust: a *szabályt*. Minden hittan feltételt szab, a természetfeletti megszerzéséhez. Ezek a feltételek mai világban törvények helyettesítik. Istenben hinni = Istent félni, ugyanis, ha megszegsz egy isteni *szabályt*, büntetésben lesz részed, de ugye egy emberi érzékekkel fel nem fogható lényről van szó, ezért a prófétáknak a természetfelettivel kell érdeklődést keltenie az emberekben. Ugyanis a legkegyetlenebb érzés, ami minden embert kírésrt, az a #halál#félelem. Manapság ritkaság az istenfélő ember, ezért vannak törvények és azok megszegésére vonatkozó büntetések. Kezdetben a fájdalomtól való félelmet és a halálfélelmet vetették be a bűnmegelőzés érdekében, manapság ez több hónapig tartó szabadságkorlátozássá degradálódott,(látszik az eredménye). Tehát, ahelyett, hogy van-e Isten, inkább kérdezd, meg "mi értelme Istennek?"
Amugy az én válaszom arra, hogy"Van Isten?",az az hogy van, és ember alkotta.
Én nem vagyok hívő, mert nem kaptam ilyen neveltetést...
Ha beülsz (pl egy fesztiválon), egy hittel foglalkozó sátorba, akár pl Krsna, Keresztény, vagy Budhista vagy bármi, előbb utóbb eljutnak a veled való beszélgetésben az Igazság fogalmához, amit egyértelműen az ő "Isten"ükkel azonosítanak, vagy hoznak szoros összefüggésbe. De ugye ha az Isten maga az igazság, és márpedig Igazságból csak egy van akkor csak egy vallásnak lehet igaza hogy milyen is az Isten...tehát a többi (vagy mindegyik) téved.
Viszont az emberek sokszínűek, ami remek mert azért jó embernek lenni, és valaki ilyen, valaki olyan értékeket képes elfogadni, ez függ a neveltetéstől, meg a személyiségétől, meg a környezetétől. A vallások többségbe végeredményben mind jóra nevel (nem az elkorcsosult formái, hanem maga a tiszta: Biblia, Bhagavad-gíta, Korán, stb) Tehát mindegy melyik vallást fogadod el, jobbá, erkölcsösebbé tesz, és persze közelebb visz az adott Isten képhez.
Isten kép: Az az "Isten" ami neked a szimpatikusabb.
Ha el tudsz fogadni egyet, akkor számodra létezni fog Isten, ha teljes tiszta szívvel fogadod el, akkor számodra megkérdőjelezhetetlenül fog létezni.
Engedd meg magadnak, hogy megismerhesd, beszélgess hívőkkel, minden vallásból, avagy csak engedd, hogy beszéljenek hozzád.
Kicsit megfordítva a kérést dolgot:
Múltkor eszembe jutott valami, amit aztán ki is próbáltam. Feltettem magamnak egy kérdést, és szépen csendben jól sokáig gondolkoztam rajta. A kérdésre igen vagy nem válasz lehetséges. Az esetleges IGEN válasz annyira ellenkezik a belső egyensúlyommal, értelmetlen, és az egész emberi mivoltomat irritálja, hogy a szerintem a válasz csak NEM lehet. A kérdés:
Az életed célja, az hogy éld, és semmi egyéb?
TÖRTÉNELEM 5. OSZTÁLY
Meg van a könyv minden osztályomból,és ha valójában Isten teremtette a földet,akkor mivel magyarázzátok ezt:
"A bolygók gázból és porfelhőkből alakultak ki..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!