Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mire utalhat az...

Szerintetek mire utalhat az hogy sok vallásos ha ezt érzi (lent) akkor egyből elborul az agyuk és úgy reagálnak ami nagyon nem felel meg a vallásuknak (csak hogy finoman fogalmazzak)?

Figyelt kérdés

Ha azt érzik valamivel kritizálják vagy kétségbe vonják a vallásának a valódiságát (akkor is ha ilyenről szó sincsen csak valamiért volt egy fél szó amiből erre következtettek).

Sok kérdésnél találkoztam olyannal hogy senki nem vont kétségbe semmit de már egyből támadtak is.

Szerintem ez a bizonytalanságukat tükrözi. Ha biztosan hiszem hogy igazam van valamiben akkor nem borulok ki ha valaki megpróbálja megcáfolni mert úgyse fog neki sikerülni.

2021. jún. 17. 22:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nem minden vallásos ember támadó, de, hogy vannak köztük olyanok, akiknek elborul az agyuk a kritikára, csak azt igazolja, hogy ő sem jobbak másoknál. Vannak köztük normálisak, meg normálatlanok is.
2021. jún. 18. 12:45
 22/39 anonim ***** válasza:
*ők sem
2021. jún. 18. 12:45
 23/39 anonim ***** válasza:
Én vállalom, hogy annyira unom a mai modern világban, hogy idióta kérdéseket tesztek fel állandóan, amire csak pár kattintásra lenne a válasz, és ezek mellett még mi vagyunk a hülyék, meg a birkák, ti pedig a gondolkodók, hogy végtelenül lenézlek benneteket. Klasszisokkal okosabb vagyok nálatok és nem lenne tilos gondolkodni, mégsem teszitek, mert annyira el van borulva az agyatok és annyira sötét, hogy képtelenek vagytok erre. Hát ez van. Senki sem tökéletes, még én sem.
2021. jún. 18. 19:14
 24/39 anonim ***** válasza:

19

Az erkölcsi kérdések valójában a boldogságról és a szenvedésről szólnak. Ezért nincsenek morális kötelezettségeink a sziklák iránt. Amilyen mértékben befolyásolják cselekedeteink pozitívan vagy negatívan más lények élményeit, annyiban vonatkoznak rájuk az erkölcsi kérdések.

2021. jún. 18. 21:49
 25/39 anonim ***** válasza:

23.

Ezt most jól be is bizonyitottad.

Egyébként birkának sokszor a vallás nevezi a híveit.

2021. jún. 19. 09:01
 26/39 A kérdező kommentje:

18,24

Arra próbáltam rávilágitani hogy mindegy hogy vallásos vagy e vagy sem akkor is azért teszed azt amit hogy jobb legyen neked. Ezt nem tudod kikerülni.

A 24. válaszoddal nem tudom mire akarsz kilyukadni vagy hogy ezt miért is írtad.

2021. jún. 19. 09:10
 27/39 anonim ***** válasza:
0%
Fene tudja, kalkuttai Teréz anya szerintem annyira nem élvezte az indiai koldusok gennyes sebeinek tisztogatását... saját elmondása szerint Krisztust látta minden elesettben, ezért tette amit tett.
2021. jún. 19. 11:46
 28/39 anonim ***** válasza:

26

Pont azért irtam mert ebben egyetértünk.

De vajon természetes ez vagy szerzett tulajdonság?

2021. jún. 19. 12:44
 29/39 A kérdező kommentje:

27.

Nem tudom hogy élvezte -e.

De neki többet ért valószinüleg az érzés amit azért érzet hogy segíthet.

Amikor hajlékatalanak adsz pénzt akkor se kapsz több pénzt vissza általábban. Ott is lényegébben az érzést vásárlod meg hogy te jó ember vagy , segítettél másnak ,stb.

2021. jún. 19. 14:36
 30/39 anonim ***** válasza:
Ennek ellenére még a legjobb szívű emberek nagy része sem ápol koszhadt, büdös koldusokat... szóval elég ritka, hogy az ebből nyert "öröm" értéke megérje a kellemetlenséget amivel ez jár, a fertőzés veszély mellett pl. a társadalmi lenézés. (Igen, Teréz anya elismert alak lett... évek alatt. Hosszan csak gúny tárgya volt.)
2021. jún. 19. 23:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!