Mire utalhat az, ha egy 20as éveiben járó művész kizárólag gyermek és öreg arcokat ábrázoló portrékat készít, középkorú emberekről egyáltalán nem készít festményt, rajzot?
Figyelt kérdés
Van ennek valami jelentősége? A művész személyiségére milyen módon utal?2020. júl. 7. 19:56
1/4 anonim válasza:
Öregeket könnyebb, szerintem, meg gondolom, nincs meg semmi, ami megfogná a középkorú portrékban.
2/4 anonim válasza:
Esélyesebb valódiságot találni a "szélső" korcsoportokban, talán az "életen túliság" közelsége az oka, vagy talán csak az, hogy a gyerek önfeledtsége és az öreg megállapodottsága jóval több rejtéllyel szolgálhat egy középkorú szemlélőnek, mint a többiek.
3/4 cro-minyon válasza:
Az élet középső szakaszán sok ihlető dolog nem történik egy átlagemberrel. Belekerül a darálóba, oszt jónapot kívánok. Gyermekkorban és öregkorban azonban közelebb kerülhetünk lelki tartalmainkhoz, ez a művészeket is jobban megihletheti, hiszen kiül arcunkra is a belső tartalom.
4/4 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy direkt tudatos, valószínű, ők állnak közelebb a mindennapjaihoz. Nem vagyok művész, de nekem sincs véleményem a középkorúakról (pedig magam is az vagyok). Az idősekben még volt valami emberség és alázat, ahogy hozzáálltak a világhoz, kerthez, szőlőhöz, gyümölcsfákhoz. A fiatalokban meg még látni valami reményt, hogy emberibbek lesznek, mint az előttük lévő nemzedék: Akiknek az egyetlen program, hogy teletankoljanak egy minél nagyobb kocsit benzinnel meg hat bevásárlókocsi italos palackkal, azt legázolják a világot. Arca sincs egyiknek sem, csak másfél tonna szürkített vas, ami nyomul A-ból B-be. A fiatalokban még van valami emberi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!