Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mire utalhat az...

Szerintetek mire utalhat az hogy sok vallásos ha ezt érzi (lent) akkor egyből elborul az agyuk és úgy reagálnak ami nagyon nem felel meg a vallásuknak (csak hogy finoman fogalmazzak)?

Figyelt kérdés

Ha azt érzik valamivel kritizálják vagy kétségbe vonják a vallásának a valódiságát (akkor is ha ilyenről szó sincsen csak valamiért volt egy fél szó amiből erre következtettek).

Sok kérdésnél találkoztam olyannal hogy senki nem vont kétségbe semmit de már egyből támadtak is.

Szerintem ez a bizonytalanságukat tükrözi. Ha biztosan hiszem hogy igazam van valamiben akkor nem borulok ki ha valaki megpróbálja megcáfolni mert úgyse fog neki sikerülni.

2021. jún. 17. 22:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
85%

Először is a liberalisok felemlegetéséből az következik,hogy az ateistákba belekapaszkodva degradáld őket.

Az ateizmussal meg tisztába kellene tenni egy két dolgot.A (harcos) ateisták sosem mások hitét támadják,hanem a vallások ásatag és hajmeresztő meséin gúnyolódnak.Az ateizmus a humorral rokon,hiába igyekeznek a vallásosok a szükséges ellenségképet beléjük látni.

De ha eltekintünk a mai,a politika által kiforgatott és kizsákmányolt liberalizmussal,akkor is az marad,hogy az egyház fölállít egy tant, és azt követeli, hogy az emberek higgyék azt, éljék aszerint életüket, tudomásul se vegyenek más gondolatot. Az egyház szemben áll az el nem kötelezettséggel. Ellensége a nyitott szemnek, a nyitott elmének. Birkák kellenek az egyháznak, nem pedig szellemi képességük teljével élni tudó emberi lények.

2021. jún. 18. 08:55
 12/39 anonim ***** válasza:
18%

"Nem kell csodálkozni,maga a vallások is támadás az értelem ellen."

Pl. az ilyen megnyilvánulások eléggé sértőek. Ráadásul nem is igaz. Teljesen érthető, ha valakinek egy ilyen kijelentésre elborul az agya. Emberből vagyunk, nem fából, vannak érzéseink.

Olyasmi ez, mintha a hazámat szidnák. Függetlenül attól, hogy vannak idióta magyarok, rosszul esik, ha mondjuk valaki azt állítja, hogy a magyarok egy élősködő, buta, semmirekellő nép. Az identitásomat ugyanúgy meghatározza a hitem, mint az, hogy magyar vagyok, ezért érezzük támadásnak.

2021. jún. 18. 09:07
 13/39 A kérdező kommentje:

12.

Sokszor fel se tűnik az embernek hogy ő is támadólag lép fel. Csak az amikor vissza támadnak. Ezt most nem konkrétan rád vagy erre az esetre értem. Csak hogy mindkét oldalnak néha lehet meg kéne néznie és elgondolkodnia hogy miket is írt.

"Függetlenül attól, hogy vannak idióta magyarok, rosszul esik, ha mondjuk valaki azt állítja, hogy a magyarok egy élősködő, buta, semmirekellő nép."

El kéne kerülnie az általánosításokat mind két oldalnak és akkor kicsit kevesebb lenne talán a konfliktus (és a téves kijelentés).

Bár sokszor ha nem általánosítunk akkor olyan értelmetlen állítások jöhetnek ki mintha azt mondanám hogy vannak barna hajú ateisták.

Na és akkor mi van? vannak barna hajú nem ateisták is. (ez csak egy hasonlat akart lenni részben azért is mert már itt is volt már hasonló értelmes kijelentés)

2021. jún. 18. 10:21
 14/39 anonim ***** válasza:
30%

“Azért a te megfogalmazásodból is látszik a harag és az utálat.”

Tévedsz. Se nem haragszom, se nem útálom őket. Csak egyszerűen hagyjanak békén.

“Egyébként meg jogukban áll elmondani a véleményüket ahogyan neked is jogodban áll faképnél hagyni őket. “

Nem egészen. A kéretlen vélemény zaklatás. Ahhoz pedig senkinek sincs joga. Más kérdés, ha én is bele akarok menni egy vitába, és meg akarom győzni a másikat.

Én is szemtelen gyerek voltam még 25 éve. Volt egy, mai szemmel liberális történelemtanárom, aki mindig politizált. Voltak nézeteltéréseink, és rendszeres volt, hogy habzó szájjal verte az asztalt, mert nem voltam hajlandó elfogadni a nézetét, hogy az a helyes út, vagy az a rossz amit ő rossznak tart.

Azóta én elfogadom mindenkinek valahol az álláspontját, ha normális, a szélsőségeket leszámítva. Azokkal meg felesleges vitatkozni, úgysem győzöd meg.

Aki meg jön a kéretlen véleményével, megragadt azon a 17-18 éves szinten, és azt hiszi számít is bármit. Vagy csak egyszerűen azt akarja higy foglalkozzon vele valaki, még ha az egy veszekedés keretein belül történik is.

2021. jún. 18. 11:18
 15/39 A kérdező kommentje:

14.

Első átolvasásra én nem találtam semmi hibát abban amit írsz. :D

Egyetértek. (de volt már hogy később vettem észre valamit ami felett elsiklottam és amivel nem értettem egyet de ez nem jelenti azt sem hogy van ilyen)

2021. jún. 18. 11:27
 16/39 anonim ***** válasza:
53%

A kéretlen vélemény zaklatás?Talán kötelező itt lenned?Ez egy fórum ahol bárki leírhatja a véleményét pont azert,hogy egy adott téma minden oldalról kapjon megvilágítást.Én sem sértődöm meg ha egy vallási kérdésben előhozakodok egy esetleg elgondolkodtató észérvvel és intelligenciámat megsértve egy bibliai idézet a válasz.

A hívők azt mondják, hogy tudják az igazságot - a legnagyobb igazságot, mindent az Univerzum természetéről, minden létező dolog forrásáról - egyszerűen csak abból, hogy ültek és a szívükre hallgattak... és közben arrogánsnak tartják az ateistákat. De ez a hozzáállás nem csak az ateistákkal szemben arrogáns. Arrogáns azokkal az emberekkel szemben is, akik ugyanolyan csendben ülnek, ugyanolyan őszintén hallgatnak a saját szívükre, és teljesen ellenkező következtetésekre jutnak Istenről, a lélekről és az Univerzumról.

2021. jún. 18. 11:29
 17/39 A kérdező kommentje:

16.

Én úgy értelmeztem a kéretlent hogy ha megkeresik a véleményükkel. Mint nagyjából abban a küzdő sportos hasonlatban volt.

Az itteni véleményezés esetén valóbban csak át kell menni másik kérdésre ha nem vagyunk rá kíváncsiak.

" egyszerűen csak abból, hogy ültek és a szívükre hallgattak"

Itt még fel lehetne hozni azt is amikor némelyik vallásos előhozakodik azzal hogy a jó ember csak vallásos lehet és csak nekik lehet normális értékrendjük. (nem mind de jó pár ilyennel is találkoztam már)

2021. jún. 18. 11:36
 18/39 anonim ***** válasza:
66%
Nézetem szerint az erkölcs es a vallas kizárja egymast.A jutalom miatt erkölcsösnek lenni csak üzlet.
2021. jún. 18. 11:38
 19/39 A kérdező kommentje:

18

Nem cáfolni akarom azt amit mondtál csak érdekességképpen.

Mondj egy olyan dolgot amiből több károd származott mint hasznod.

De azok számítanak csak amikor volt befolyásod a dolgok felet. Tehát az hogy pl vettél lottót és nem nyertél ezáltal csak ment a pénzed és az időd az ilyenek nem számítanak.

Az olyanok számítanak ahol tudtad hogy mit adsz és mit fogsz kapni és az is lett és ez alapján te kevesebbet kaptál mint adtál.

2021. jún. 18. 11:43
 20/39 anonim ***** válasza:

16-17 igen úgy értettem, amikor valaki odajön osztani az igét, és pl. meg akar győzni a küzdősport értelmetlenségéről, amikor tudja, hogy valakinek ez az életformája.

Nem egyszer hallottam az indokokat, hogy a baseball ütő vagy a golyó ellen nem véd, az utcán úgysem érsz semmit vele stb.

Holott a delikvens lehet nem is ezért csinálja.

Mivel a kérdéshez hozzászóltam, nyilván lehet ellenvélemény, ez azzal a ponttal el is fogadtam, hogy leírtam az első sort.

2021. jún. 18. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!