Ha ti ateisták vagytok hogyan váltatok azzá?
Ezeket a számokat csak hasadra ütve írod, hogy 99.99% vagy 50%? Jó lenne, ha linkelnél hozzá valamilyen validált kutatást is, mert nagyon butaságnak tűnik.
Amúgy azt írtad, hogy 10 000-ből egy ember lesz magától hívő, akkor az emberiség kezdetén hogy a csudába alakulhatott ki bármilyen hit? Főleg úgy, hogy állításod szerint a valláshoz kell több ember is: "Mint említettem: NÉHÁNY ember képes vallást alkotni." Ergo ha nem történt semmi csoda, akkor már egy kb száz ezres ateista emberpopulációnak léteznie kellett, amikor megjelent az első kezdetleges vallás.
Ha az 50% is igaz, amit írtál, akkor is az emberi populáció sokkal gyorsabban fejlődött volna, mint sem a kialakult vallás terjedhetett. Magyarul a vallás éppen megszületett, de már ki is halt.
Vegyük hozzá, hogy nem létezett írás, a beszéd rendkívül kezdetleges volt, tehát terjeszteni se nagyon lehetett.
"már egy kb száz ezres ateista emberpopulációnak léteznie kellett, amikor megjelent az első kezdetleges vallás."
Esetleg még nagyobbnak is.
A legelső vallási kép, amit ismerünk, talán 70000 éves lehet. Addigra már igencsak szép számmal éltek emberek, bár nyilván a vallás még korábban keletkezett.
"Ha az 50% is igaz, amit írtál, akkor is az emberi populáció sokkal gyorsabban fejlődött volna, mint sem a kialakult vallás terjedhetett."
Nem, mert a vallás nagyon erős önterjesztő erővel rendelkezik.
Ha már egyszer kialakult...
nézz csak körbe bárhol.
"Vegyük hozzá, hogy nem létezett írás, a beszéd rendkívül kezdetleges volt, tehát terjeszteni se nagyon lehetett."
Barlangrajzról hallottál már?
Ének? Az sokkal korábban volt, mint beszéd.
Az első vallás annyira azért nem volt bonyolult!
Egy rajz, egy dallam, vagy ékszer, vagy akármilyen egyszerű motívum elég volt neki.
Egy hitvilág kialakulása mindig hosszabb folyamat. Alapvetően egy evolúciós ösztönből alakul ki, mely szerint minden jelenség mögött a tudatos okozót kell feltételezni. Ha zörög melletted a bokor akkor el kell futni, mert lehet hogy egy ragadozó az. Persze lehet, hogy csak a szél volt, de biztosabb mindig elfutni, mert lesz olyan, amikor tényleg a ragadozó bújik a bokorban, és ha te nem mindig a tudatos okozót feltételezed a bokor zörgése mögött, akkor ki fogsz halni. Innen pedig már csak egy lépés, hogy minden természeti erő mögé tudatos okozót fogsz képzelni.
Vagyis valóban mindenki ateistának születik, és ha nem nevelnek belé vallást és modern oktatást kap, ahol elmagyarázzák neki a világ működését, akkor nagy eséllyel soha nem is lesz vallásos.
"Születés útján.
Akkor még te is az voltál."
Nofene. Sok magzat vallotta meg születés után, h nem hisz Istenben?:)
A magzat sem nem ateista, sem nem hívő. Nem tud ezekről a dolgokról: Ennyi erővel a raklap is ateista. Na ennyit az ateista logikáról.
"A tényeknek hiszek, a meséket meg helyükön kezelem."
Végre valaki, aki elutasítja az evolúciót!
Amúgy érdekes, én is a tényeknek hiszek és a meséket elutasítom, így lettem hívő, és természettudományos alapon simán cáfolom a törzsfejlődést, szóval ez így kevés + érvelési hiba is.
Az ateisták miért nem tudják megvédeni a tanaikat? Miért csak csúsztatáshoz és érvelési hibához nyúlnak? Mert logikusan és természettudományosan képtelenek védeni az álláspontjaikat
Még annyit, hogy ha egy vallást GYEREKKORBAN terjesztesz, az kiirthatatlan lesz.
Külön kísérletek bizonyítják, hogy pl. egy majom csemete sokkal kritikusabb tanítás során, mint egy emberi.
"Ha ti ateisták vagytok hogyan váltatok azzá?"
A válasz nagyon egyszerü.
Istent csak akkor lehet eljátszani ha az Istent elvetik.
Az élet kialakulásához lövésük sincs de sokan biztosra álitják hogy nincs Isten, életadó. Ha az erkölcsröl kérdezik őket csak dadognak ösze visza fröcsögnek semmi konkrétat se valós kezdetleges tényt nem tudnak felmutatni.
Egyetlen dolog van amibe kapaszkodnak a véletlen evolució, semmijük sincs más
Na, Kreatti ismét itt van, és csinált egy harmadik nevet is magának.
Gratulálok.
Nekem már a dédszüleim sem voltak vallásosak, így soha nem találkoztam gyermekkoromban a vallással semmilyen vonatkozásban egészen tíz, tizenegy éves koromig, akkor kezdtem olvasgatni római regéket és mondákat, görög, vagyis klasszikus mitológiát, meg az egész ókori történelem roppantul érdekelni kezdett, mert latinul is tanultam. Egészen járatos lettem az ókori istenek szerteágazó világában, legalább másfél tucat könyvem volt ilyen témájú, de a kereszténység még akkor sem érdekelt különösebben, bár ahogy a történelmi ismereteim gyarapodtak, meg a könyvtáram is, mert eléggé könyvmoly voltam egy időben, rendszeresen jártam könyvtárba is, elég sokat megtudtam a kereszténységről, a történetéről és óhatatlanul a hitvallásáról is. (Mellesleg sokat sportoltam, kölyökben, ifiben a legjobb sportklubokban, de akkor nem volt komputer, internet, meg csak egy TV csatorna volt heti egy filmmel).
Mire felnőtt koromra érdekelni kezdett egy kicsit jobban a kereszténység, addigra állíthatom, hogy határozott világkép alakult ki bennem, érdekes, hogy volt ugyan Biblia a szüleim lakásában, de szinte sosem vettem a kezembe, nem volt annyira érdekes a számomra, mint az egyéb ókori vallások, mert még az egyiptomi is jobban érdekelt engem.
Valahogy nem fogott meg a kereszténység, az egész olyan gyerekes és ellentmondásos és még unalmasan átlátszó is. Érdekes az is, hogy a keleti mesék viszont elbűvöltek, vagy Germanusz Gyula Kelet varázsa c. könyve, ezért lehet, hogy az Iszlám jobban érdekelt volna, ha lett volna arról is hazai írás, bár ami azt illeti, mindenki ateista volt a környezetemben, lényegében azt hittem, már nincsenek, vagy alig vannak vallásosak a világban, egészen meglepődtem, amikor kiderült, hogy sokan még mindig ilyesféle, ókori hiedelmek rabjai.
Először is amikor megszülettem, még nem tudtam istenről.
Utána gyerekként váltam azzá, amikor évekig gondolkodtam és rájöttem, hogy nem lehet bebizonyítani isten létét.
Persze utána kamaszként felfedeztema spiritualizmust, azóta tudom bizonyítani isten létét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!