Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha ti ateisták vagytok hogyan...

Ha ti ateisták vagytok hogyan váltatok azzá?

Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 16:22
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
12%

Kellően utána olvastam, egy lexikonból idéztem. Egy újszülött nem képes se hinni Istenben, se létét tagadni, se nem hívő, se nem ateista. Aki mást mond, az meg egy idióta.

2021. jún. 7. 21:40
 12/42 anonim ***** válasza:
60%
Velem már szembe se jött a vallás, ezt a kérdést inkább a dédszüleimnek kéne föltenni. Az valahogy úgy volt, hogy amelyik faluba a századfordulón bevezették a vasutat, ott kialakult egy gyárakban dolgozó ingázó réteg, és abban a fajta közegben hamar megszűntek az istenek.
2021. jún. 7. 21:43
 13/42 anonim ***** válasza:
69%

"se nem hívő, se nem ateista+

Ilyen ember nem létezik.

Az ateista továbbra is az isten NÉLKÜLI ember: vagy nem hisz benne, vagy nem ismeri - a hívő pedig az istenben hívő.

2021. jún. 7. 21:45
 14/42 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

[link] ("az istenben vagy istenekben való hit hiánya.")

[link]

[link]

[link]

[link] ("az istenben vagy istenekben való hit hiánya.")

[link]

2021. jún. 7. 21:46
 15/42 anonim ***** válasza:
16%

Nos az első linkeden (amit kétszer is közreadtál, hátha akkor duplán is számít) bizonyos ismeretlen Vicky által írt definíció nem túl autentikus, ezért kerestem kicsit jobbat.

"In early ancient Greek, the adjective átheos (ἄθεος, from the privative ἀ- + θεός "god") meant "godless". It was first used as a term of censure roughly meaning "ungodly" or "impious". In the 5th century BCE, the word began to indicate more deliberate and active godlessness in the sense of "severing relations with the gods" or "denying the gods"."

A tekintélyes Webster szótár a korai jelentéshez az angol "UNGODLINESS, WICKEDNESS" szavakat is használja. Az angol wiki a kicsit tompább "impious" szóval adja vissza, aminek egyébként szintén negatív tartalma van.

Egyébként a 4. linked is azt írja, amit én. Szóval azzal nem tudom mit akartál igazolni. A 2/3-as linked pedig nem definiálja a fogalmat.

2021. jún. 7. 22:12
 16/42 anonim ***** válasza:
80%

Az ateisták 90%-a nem istentagadó, csak simán nem hisz.

Ezt hiába akarod csűrni, meg csavarni - akkor is így van.

2021. jún. 7. 22:21
 17/42 anonim ***** válasza:
80%
Mindig is az voltam, mert már gyerekként se láttam értelmét, illetve hogy miben lenne más, mint a Mikulás vagy a Fogtündér. Akkor és most is úgy tartottam/tartom logikusnak, hogy a keresztény vallásban láthatóak ugyanúgy fikciók, mint az összes többi hitvilág.
2021. jún. 7. 22:53
 18/42 SIDLER22 ***** válasza:
41%

11-es.

Feltételezem "így született mindenki" alatt azt érti Darkmoon, hogyha egy kisbaba megszületik majd felnő mindenféle vallás nélkül akkor értelemszerűen ugyanolyan gondolkodása lesz mint egy Ateistának. Ezért mondjuk, hogy már a csecsemő is ateista. Mert ha bármilyen ehhez hasonló hatások nélkül nő fle akkor Ateista elveket fog vallani.

Például nem mondhatnád, hogy egy fiú baba a lányokat szereti. Most még nem szereti. Azt sem tudja mi az. De idővel ha senki nem szekálja mondjuk, hogy legyen buzsi meg semmilyen egyéb behatás nem történik akkor nyilván a lányokat fogja szeretni. Ezért mondjuk már a kisgyerekre is, hogy a lányokat kergeti. Persze az ateizmus kicsit azért más.

2021. jún. 7. 22:56
 19/42 anonim ***** válasza:
65%

13-as:

"se nem hívő, se nem ateista

Ilyen ember nem létezik."

Dehogy nem létezik, csak ismerni kellene az egyes fogalmak jelentését!

Hívö az, aki elhiszi, hogy valamilyen isten létezik.

Ateista az, aki szerint nem lézetik semmiféle isten.

Aki meg egyik sem, azt vagy nem érdekli a téma és nem is gondolkodik ezen, vagy pedig agnosztikus, aki szerint egy isten léte nem kizárható, de nem is bizonyítható, hogy van, ezért nem tartja valószínünke a létezését.

2021. jún. 8. 07:57
 20/42 anonim ***** válasza:
1%

Ateista az, aki szerint VALÓSZÍNŰLEG nem "lézetik" semmiféle isten.

Mivel bizonyítani ő SEM tudja, hogy a sok 100000 istenből, plusz még amit a földönkívüliek elképzelnek, plusz még amit el se tud képzelni senki - egy se létezik.

2021. jún. 8. 07:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!