Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha ti ateisták vagytok hogyan...

Ha ti ateisták vagytok hogyan váltatok azzá?

Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 16:22
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
46%

Agnosztikus ateista a teljes neve annak, amit írtál.

Agnosztikus teista is létezik - szóval, ha valakire azt mondod, hogy "agnosztikus", az még kevés.

Az egyszerűen csak annyit jelent, hogy nem biztos magában. Attól még lehet hívő is.

Aki pedig nem is gondolkodik rajta, az szerinted kicsoda?

Mert az bizony ateista, ha fejre állsz is.

2021. jún. 8. 08:01
 22/42 anonim ***** válasza:
20%

"Ezért mondjuk, hogy már a csecsemő is ateista. Mert ha bármilyen ehhez hasonló hatások nélkül nő fle akkor Ateista elveket fog vallani."

Ha ez így lenne, akkor most nem létezne egyetlen vallás, hiszen minden ember ateista lenne. Ezzel szemben már az ősember is vallásos volt, amikor még nem is létezett se írás, se rendes nyelv.

2021. jún. 8. 10:27
 23/42 anonim ***** válasza:
70%

"Ezzel szemben már az ősember is vallásos volt"

De ő se magától: MINDIG nevelték rá.

Magától nagyon-nagyon kevés ember fog egy vallást kitalálni magának.

Létezik ilyen, csak nagyon ritka.

2021. jún. 8. 10:31
 24/42 Darkmoon80 ***** válasza:
69%

Úgy tűnik, szükséges lenne a vallás kialakulásának okait is tisztázni, mivel akkor világossá válna, hogy a PRIMITÍV ember gondolatvilágából miképpen születtek meg a mai vallások alapjai.

Így nyilvánvalóvá válna az, hogy egy modern tudományos neveltetést kapó gyermek fejében meg sem fordulnának olyan gondolatok.

csak címszavakban

- álombeli találkozás halottakkal

- tükörkép értelmezése

- a természet emberalapú elképzelése (természeti jelenségek okkeresése)

2021. jún. 8. 10:40
 25/42 anonim ***** válasza:
16%

"De ő se magától: MINDIG nevelték rá."

Rendben, ki nevelte rá az első értelmes embereket? Az UFO-k?

2021. jún. 8. 10:59
 26/42 anonim ***** válasza:
67%

Mint említettem: NÉHÁNY ember képes vallást alkotni.

Szerinted fél millió év alatt hány ember élt?

2021. jún. 8. 11:07
 27/42 anonim ***** válasza:
22%

Nézd, valaki ezt az ostobaságot írta, én erre reagáltam:

"Ezért mondjuk, hogy már a csecsemő is ateista. Mert ha bármilyen ehhez hasonló hatások nélkül nő fle akkor Ateista elveket fog vallani."

Ez nyilván nem igaz, mert akkor nem lenne vallás. Könnyen belátható. Vagy manapság is szoktak ateisták úgy véletlenszerűen összeállva "vallást alkotni"?

2021. jún. 8. 11:13
 28/42 anonim ***** válasza:
44%

Nem én írtam, de én válaszoltam, hogy néhány ember magától is képes összehozni egy vallást. Tehát ő is ateistának születik, de aztán MAGÁTÓL lesz hívő.

A többi embert hitre nevelik. Ha nem nevelik erre, akkor marad ateista, legfeljebb rosszul érzi magát így.

Olvasd el Darkmoon80 írását is (#24).

Igen, a vallások valamikor megszülettek. Maguktól. Akkor, amikor az emberi agy már elég bonyolult volt ehhez is.

2021. jún. 8. 11:18
 29/42 anonim ***** válasza:
36%

"de aztán MAGÁTÓL lesz hívő"

Jó, de ez is más, mint amire én reagáltam, így nem értem, mi köze mindehhez.

Idézem újra az ostoba állítást:

Tehát semmi se garantálja, hogy ateista elveket fog vallani felnőve is.

Egyébként elég erősen kétlem, hogy az ősember azon filozofált volna, hogy akkor ő most ateista, sokkal természetesebben járta át őket a hit, jelen volt életük minden pillanatában. Legalábbis minden lelet ezt bizonyítja, lásd barlangrajzok, temetkezési helyek.

2021. jún. 8. 11:37
 30/42 anonim ***** válasza:
65%

"semmi se garantálja, hogy ateista elveket fog vallani felnőve is"

Igen, ez tényleg szerencsétlen megfogalmazás.

Mondjuk inkább úgy, hogy ha valakit nem nevelnek vallásra, akkor 99.99%-ban ateista lesz.

Mivel pedig az ateista az isten nélkülit jelenti, ezért a csecsemő is ateista... mint ahogy a kutyád és a macskád is.

A hajlam az talán úgy 50% körül lehet: tehát, akivel érett korában mindenféle elvet megismertetnek, az fele-fele arányban lesz ateista vagy hívő.

2021. jún. 8. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!