Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha ti ateisták vagytok hogyan...

Ha ti ateisták vagytok hogyan váltatok azzá?

Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 16:22
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
84%

Születés útján.

Akkor még te is az voltál.

2021. jún. 7. 16:26
 2/42 anonim ***** válasza:
85%
Logikus gondolkozás útján
2021. jún. 7. 16:38
 3/42 anonim ***** válasza:
16%

"Születés útján.

Akkor még te is az voltál."

Az ember újszülöttként már tagadja Isten létét? Hmmm te kivételes baba lehettél, én újszülöttként nem tudtam Istenről, így tagadni is képtelen voltam.

2021. jún. 7. 16:52
 4/42 anonim ***** válasza:
84%
Úgy, hogy gyerekként rájöttem, hogy ez kb. olyan, mint a mikulás, meg a húsvéti nyuszi.
2021. jún. 7. 17:11
 5/42 Darkmoon80 ***** válasza:
76%

3-as!

Ne legyél már ilyen sötét!

Az ateistáknak csak egy része TAGADJA isten/istenek létét.

Ez nem szükséges feltétele az ateizmusnak. Elégséges az, ha valaki nem hisz Isten/isten/istenek létezésében (azaz ELUTASÍTJA a benne/bennük való hitet(!!!) ). Ha te nem hiszed el az UFÓ történeteket és ezért nem hiszel az UFÓkban, az még nem jelenti azt, hogy tagadod a létüket. A megalapozott tagadáshoz ugyanis bizonyítékok kellenek, épp ezért az istentagadó ateisták is hívők, hiszen nekik sincs "bizonyíték" a kezükben Isten/isten/istenek nem létezésére.

2021. jún. 7. 19:22
 6/42 Darkmoon80 ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

Én is úgy, hogy elkezdtem gondolkodni.

A tényeknek hiszek, a meséket meg helyükön kezelem.

2021. jún. 7. 19:53
 7/42 anonim ***** válasza:
11%

A sötét az te vagy, már a neved is nagyszerűen utal rá. Nem nagyon vagy tisztában a szó jelentésével, ezért idézem:

ateizmus (a gör. theosz 'Isten' és az a fosztóképzőből): istentagadás, istentelenség

Ilyenre egy csecsemő se képes, de még a gyerekek se.

Amúgy te is azt óbégatod hangosan, hogy "azaz ELUTASÍTJA a benne/bennük való hitet(!!!)". Melyik csecsemő utasítja el? Azt se tudja, hogy miről van szó.

2021. jún. 7. 20:17
 8/42 qkker1 ***** válasza:
70%
Így születtem, és nem váltam vallásossá.
2021. jún. 7. 20:35
 9/42 anonim ***** válasza:
75%

"ateizmus (a gör. theosz 'Isten' és az a fosztóképzőből): isten NÉLKÜLISÉG.

Az istentagadás az antiteizmus.

Ha már klasszikusok, akkor idézzük jól.

2021. jún. 7. 20:55
 10/42 Darkmoon80 ***** válasza:
70%

7-es!

Látod, látod, ha egy kicsit jobban utánanézel, lehet nem sülsz fel ISMÉT!!!

Egyébként, melyik gyermek hisz istenben magától, ha a szülei/rokonai/tanárai nem veszik erre rá?

"Azt se tudja, hogy miről van szó." Pontosan!

Olvass vissza!

A mondat amit kifogásolsz így kezdődött "Elégséges az, ha valaki nem hisz Isten/isten" - az elutasítja azért volt KIEMELVE, mert a felkiáltójellel jelölt résszel együtt azt nyomatékosítja, hogy a HIT-re vonatkozik a nem elfogadás, és nem magára ISTENRE.

Ezt egy felnőtt tudatosan teszi meg általában (bár vannak más esetek is) ha ateista, egy kisgyermek pedig egyszerűen tudatlanságból, hiszen ő sem hisz Istenben/istenben/istenekben mindaddig amíg valaki nem befolyásolja ebbe az irányba.

2021. jún. 7. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!