Keresztények! Mi az ami számotokra nem elfogadható a muzulmán vallás alaptanításaiból?
"A hármas válaszomban mondtam hogy csak részletkérdésekbe tudnak belektöni a keresztények de azt is csak úgy hogy hazugságot írnak és így is lett."
de miért "a keresztények"? Te úgy látod, hogy mind a kétmilliárd keresztény belekötött a vallásodba? Nem inkább csak egy-két gyakorizó tette?
Talán a legalapvetőbb az hogy Jézus egy átlag próféta volt, aki azon túl, hogy csak egy sima ember volt, még meg sem halt. Még csak ki sem végezték. Ez ellenkezik a kereszténység legalapvetőbb tanításával, meg úgy egyáltalán mindennel, amit lehet tudni erről a dologról. Nincs szentháromság, Jézus csak egy sima ember volt... ezen lehet vitatkozni, de ez a része valahol még érthető is. Viszont hogy meg sem halt? Ez a gondolat teljesen abszurd. Ha Jézust elfogadjuk történelmi személynek, akkor az elsőszámú legbiztosabb dolog vele kapcsolatban, hogy kivégezték.
De pl.: Azzal sem hogy Mohamednek járnak a kiváltságok olyan alapon, hogy ő próféta. Semmi értelmét nem látom, hogy ő felmentést kap bizonyos szabályok alól. Azután kérdéses számomra, hogy minek kell állatot áldozni a zarándoklat idején? Egyáltalán mit keres állatáldozat az iszlámban? Annak emlékére, hogy Ábrahám majdnem feláldozta Izmaelt, meg jelképesen megöljük a vágyainkat? Az iszlám valláson belül, igazából semmi értelme. Továbbá az üdvösség kérdésében, a pontgyűjtőrendszerhez hasonló gondolattal sem értek egyet, miszerint ha elég sok lesz a jó cselekedeted, akkor a mennybe mész, ha deficitben vagy, akkor a pokolba. Isten meg csak úgy elengedi a bűnöket, mintha ez összeegyeztethető lenne igazságosságával. Nem hiszem, hogy az angyaloknak nincs szabad akaratuk, vagy hogy Gabriel lenne a Szentlélek stb.
Felesleges tovább sorolni. Egyértelmű, hogy vannak különbségek.
"de miért "a keresztények"? Te úgy látod, hogy mind a kétmilliárd keresztény belekötött a vallásodba? Nem inkább csak egy-két gyakorizó tette?"
Akkor tisztázzuk, hogy ne legyen félreértés. Ha te mint keresztény nem fogadod el az iszlám tanítását, te dolgod. Amiket viszont itt leírtatok az iszlámról azok nagyrészt valótlan állítások. Tehát ott kezdődnek a problémák ha hazugságokat találtok ki az iszlámról és azokra hivatkozva utasítjátok el.
Például amit a 8-as válaszoló írt, az ebből szempontból rendben van. Az iszlám szerint Jézus valóban próféta, tehát ember. Ha ő ezért nem fogadja el az iszlámot, ő dolga. Persze Jézus Istensége a Biblia szerint sem elfogadható, de ez most más kérdés.
"Akkor tisztázzuk, hogy ne legyen félreértés. Ha te mint keresztény nem fogadod el az iszlám tanítását, te dolgod. Amiket viszont itt leírtatok az iszlámról azok nagyrészt valótlan állítások. Tehát ott kezdődnek a problémák ha hazugságokat találtok ki az iszlámról és azokra hivatkozva utasítjátok el."
Ezt én értem, de ezt nem "a keresztények" teszik, hanem néhány itteni fórumozó. Pl. én nem írtam semmit sem itt az iszlám vallásról. Néhány fórumozó valóban írt valótlanságokat, de ők meg nem "a keresztények". Mindennek a tetejébe amit ír ez a néhány fórumozó, azok jó részét sem ők találták ki, hanem valahol máshol olvasták, hallották.
"Amiket viszont itt leírtatok az iszlámról azok nagyrészt valótlan állítások. Tehát ott kezdődnek a problémák ha hazugságokat találtok ki az iszlámról és azokra hivatkozva utasítjátok el."
Speciel én sem írtam egy darab valótlan állítást sem. (13. válaszoló)
Csak egyszerűen közöltem pár dolgot, amivel nem tudok egyet érteni vagy elfogadni és mindössze azért, mert ez volt a kérdés.
"és gondolom ők keresztények." Vagy igen, vagy nem. És, ha igen, akkor mi van? Gondoljátok kb. 5 ember véleménye maradéktalnul egybecseng 2 milliárd emberével? Az itt író muszlimok véleménye sem tükrözi mind a 1,5 milliárd muszlim véleményét. Alapvetően mindenki csak a saját nevében beszélhet.
"Te lehet hogy nem írtál hazugságokat, de ha csak ezt a kérdést nézzük meg, sok válaszoló hazugságokat írt le és gondolom ők keresztények."
Szerintem aki hazugságokat ír, az nem keresztény, ugyanis a keresztény vallás követőinek nem szabad hazudniuk. Ha mégis megteszik, az nem keresztényi cselekedet, tehát akik hazudnak, azok nem keresztények.
"És, ha igen, akkor mi van? Gondoljátok kb. 5 ember véleménye maradéktalnul egybecseng 2 milliárd emberével?"
Az itt kommentelő 5 ember véleménye egybecseng az iszlámellenes gyűlöletkeltő propagandával ami Magyarországon államszinten van jelen és sokfelé a keresztény világban.
"Speciel én sem írtam egy darab valótlan állítást sem. (13. válaszoló)"
Akkor röviden reagálnék ezekre:
"Viszont hogy meg sem halt? Ez a gondolat teljesen abszurd. Ha Jézust elfogadjuk történelmi személynek, akkor az elsőszámú legbiztosabb dolog vele kapcsolatban, hogy kivégezték."
A keresztény hagyomány szerint végezték ki Jézust. Nincs semmi bizonyíték, korabeli forrás ami megerősítené hogy Jézus halt meg a kereszten. A Korán azt írja azok akik meg akarták ölni Jézust azt hittét őt öltők meg, de valójában nem. A legelterjedtebb vélemény muszlim vallástudósok körében hogy az áruló Júdást feszítették keresztre ami jogos büntetés szerintem. A Biblia is megerősíti hogy Judás lehetett a kereszten mert az illető felkiáltott hogy "Istenem, miért hagytál el engem" ami egy kétségbeesett ember felkiáltása. Jézus aki keresztények szerint Isten, miért kiáltana fel így? És a Biblia egyszer azt írja Júdás felakasztotta magát, másik versnél meg elesett és úgy halt meg tehát ellentmondásos mi lett Júdással a Biblia szerint.
"Nincs szentháromság, "
A szentháromság és Jézus Istensége ellentétes a történésekkel és sok Bibliai verssel.
"Azzal sem hogy Mohamednek járnak a kiváltságok olyan alapon, hogy ő próféta. Semmi értelmét nem látom, hogy ő felmentést kap bizonyos szabályok alól."
Például? Mert nem derül ki ebből hogy mire gondolsz, így önmagában pedig nem igaz.
"Azután kérdéses számomra, hogy minek kell állatot áldozni a zarándoklat idején? Egyáltalán mit keres állatáldozat az iszlámban? Annak emlékére, hogy Ábrahám majdnem feláldozta Izmaelt, meg jelképesen megöljük a vágyainkat? Az iszlám valláson belül, igazából semmi értelme."
Ábrahám története ugye a Bibliában is szerepel. Számára a fia volt a legfontosabb ezen a világon de hajlandó volt lemondani róla Istenért. Mi muszlimok erre emlékezünk és ezzel kifejezzük hogy nem helyezünk semmit Allah elé és alávetjük magunkat Allah akaratának. Allahnak nincs szüksége az állat húsára, tehát ilyen értelemben nem állatáldozat. A hús pedig nagyrészt szétosztásra kerül szegények, rokonok, szomszédok között.
"Továbbá az üdvösség kérdésében, a pontgyűjtőrendszerhez hasonló gondolattal sem értek egyet, miszerint ha elég sok lesz a jó cselekedeted, akkor a mennybe mész, ha deficitben vagy, akkor a pokolba."
Ez azért nem egészen így van. Simán előfordulhat hogy egyetlen elkövetett bűn olyan súlyos hogy az illető pokolra kerül emiatt hiába tett sok jót is.
"Isten meg csak úgy elengedi a bűnöket, mintha ez összeegyeztethető lenne igazságosságával."
Szó nincs erről. Allah könyörületes, megbocsátó, de ez nem automatikus. A bűnt elkövetőnek tennie kell ezért, meg kell bánnia, Allah megbocsátását kell kérnie és embertársa megbocsátását is ha ellene követte el e bűnt. Igazából amit leírtál a keresztény vallásban van. Ha elfogadod Jézus megváltó halálát, eltörlődnek automatikusan a bűneid. Keresztény tanítás szerint Jézus átvállalta minden ember bűnét és a kereszthalállal a büntetést is. Ennek köze nincs az igazságszolgáltatáshoz. Lényegében egy ártatlan ember szenved a bűnösök helyett. Másik oldalról meg a keresztény vallás az eredendő bűnnel olyasmit varr az emberek nyakába amiről nem is tehetnek. A Koránban is szerepel Ádám története és valóban evett a tiltott gyümölcsből de ez csak Ádám bűne, amit megbánt, Allah megbocsátását kérte és Allah meg is bocsátott neki.
"Nem hiszem, hogy az angyaloknak nincs szabad akaratuk,"
De van. Az iszlám szerint az angyaloknak van szabad akaratuk de nem hajlamosak bűn elkövetésére. A keresztény verzió szerint az angyaloknak van szabad akaratuk és bűnt is elkövethetnek ami azt jelentené bármikor bármelyik angyal sátánná válhat. Az iszlám szerint a Sátán nem is angyal hanem másfajta teremtmény.
"Gabriel lenne a Szentlélek"
Az iszlám szerint Gabriel angyal adta át az üzenetet Máriának Jézusról, az apa nélküli fogantatásról stb. A keresztények valószínűleg ebből a történetből hozták létre az istenség szentlelket, pedig a Biblia is úgy ír a szentlélekről akit ide oda küldözgetnek, csak azt mondja amit hall, tehát egyáltalán nem Isten a Biblia szerint sem.
"Ezt én értem, de ezt nem "a keresztények" teszik, hanem néhány itteni fórumozó. Pl. én nem írtam semmit sem itt az iszlám vallásról. Néhány fórumozó valóban írt valótlanságokat, de ők meg nem "a keresztények". Mindennek a tetejébe amit ír ez a néhány fórumozó, azok jó részét sem ők találták ki, hanem valahol máshol olvasták, hallották."
"Szerintem aki hazugságokat ír, az nem keresztény, ugyanis a keresztény vallás követőinek nem szabad hazudniuk. Ha mégis megteszik, az nem keresztényi cselekedet, tehát akik hazudnak, azok nem keresztények."
Kiket nevezzünk keresztényeknek ? Milyen kritériumok alapján döntsük el ki a keresztény ?
Ha azokat tekintem keresztényeknek, akik valóban igyekeznek Krisztus Uruk tanításai szerint élni, akkor azt hiszem nem 2 milliárd keresztény él a világon, hanem ki tudja... talán 20 millió ?
Az a baj, hogy itt a gyakori kérdéseken, mindazokat keresztényeknek kell tekintenem akik itt ezen a fórumon annak vallják magukat. Muszlimként mi mást tehetnék ?
Alapvetően mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondja mit gondol az Iszlámról. Azonban ez itt MINDEN esetben hazug állításokon alapuló mocskolódásba szokott torkolni. Természetes dolog, hogy igyekszem kijavítani azokat a rosszindulatú tévképzeteket amiket itt a többség itt hangoztatni szokott az Iszlámról.
Erre támadással és gyalázkodással szoktak reagálni.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!