Rossz ember lennék azért mert anyukámat eltávolítottam Istentől?
Szüleim mély római katolikus vállasosak, én is elsőáldozó voltam de elkezdtem gondolkodni mert tudós típus vagyok mint Hawkins és ateista lettem..
Vallásfilozófia is érdekel nagyon és rengeteg érvet hoztam fel anyámnak Isten létezése ellen és igaz sok idő után de sikerült hogy ne legyen olyan vállalos és már templomba sem jár...
"de elkezdtem gondolkodni mert tudós típus vagyok mint Hawkins és ateista lettem.."
Hmmm. Én is tudós típus vagyok, természettudományos diplomával, és én is elkezdtem gondolkodni. így lettem kreacionista és Jézusé. És könnyedén cáfolom Hawkingot. Hawkins az Dawkins és Hawking összegyúrva? Remélem nem Dawkinst akartál írni, mert ha őt benyalod, akkor messze vagy a logikus gondolkodástól. Még Hawkinget elnézem, mert bár alibi elméleti fizikus, de ha nem az istenellenessége beszélt belőle, akkor jókat is mondott.
"Vallásfilozófia is érdekel nagyon és rengeteg érvet hoztam fel anyámnak Isten létezése ellen és igaz sok idő után de sikerült hogy ne legyen olyan vállalos és már templomba sem jár..."
Na halljunk egy pár érvet! ÉS egy pár jó gondolatot "Hawkistól"
Ha nagy gondolkodó és természettudós vagy, akkor nem riadsz vissza megvédeni a "tanaidat"
Az egyes válaszoló az itteni legismertebb troll: értelmes vagy hasznos választ még nem igazán láttam tőle.
Vigyázz vele.
Te meg nem vagy rossz ember, ha gondolkodsz, és másokat is erre veszel rá.
Szalai Miklós ismeri az ellenfelei érveit is. Dawkinst (!) is kritizálta, hogy ő felületesen érvelt Aquinói Szt. Tamás érvei ellen anélkül, hogy ismerte volna mélyebben a középkori filozófiát.
Ajánlott emiatt, hogy elmélyedjünk a kritizált tárgyban is. Így leszünk autentikusak.
A tudományos érveknek nincs sok köze a hithez. (Mondom ezt ateistaként.) Ha így cáfoltad magadban Isten létét, akkor nem is voltál igazán hívő, inkább csak elfogadtad, mint családi hagyományt. Megkockáztatom, hogy anyukád is így lehet ezzel.
A jó/rossz ember dolog egy külön kérdés. Ha nem a keresztény értékrend alapján ítéled meg magad, akkor el kell döntened, hogy mi alapján. Pl. azt gondold át, hogy ezzel kárt okoztál-e valakinek. És ne feledd, hogy elvileg már nem vagy hívő, tehát nehogy ott lyukadj ki, hogy Isten megbüntet téged vagy anyukádat. :)
"mert tudós típus vagyok"
Ez mit jelent? Phd fokozatot szereztél valamilyen természettudományos tárgyban, vagy elismert külföldi folyóiratokban jelennek meg munkáid?
Mivel anyukádat próbálod befolyásolni, ezért jó ember biztos nem vagy. Akkor lennél, ha tiszteletben tartanád az ő hitét, de sajnos te ennyire se veszed őt emberszámba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!