Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Katolikus egyház követett...

A Katolikus egyház követett el bűnöket a történelem során vagy nem?

Figyelt kérdés
2021. máj. 24. 16:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

Akik itt fröcsögnek tele gyűlölettel, azok hogy tudnak Isten előtt megállni?

Én pl ezen az oldalon olvastam, hogy hogyan harcol a katolikus egyház a pedofilia ellen, illetve ők maguk miért is nem tudnak feljelentést tenni, csak gyűlölet nélkül kellene ezeket megérteni. Nekem sikerült. Ti meddig akartok még a gonosznak szolgálni? Azt hiszitek jobbak vagytok? Nincs bűntelen ember. Másra ujjal mutogattok, míg magatok már bűzlötök.

2021. máj. 26. 11:09
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Úgy tűnik, már a valláskritika rovatot is ellepték a harcos keresztény lepontozó önkéntesek.

Egyetlen fröcsögő hozzászólást nem találok a kérdés alatt. A kérdés pedig nem az volt, hogy a katolikus egyház mennyit ér, hogy harcol-e a saját démonaival, stb. A kérdés az volt, hogy követett-e el bűnöket.

Aki erre azt képes mondani hogy nem, vagy azokat kritizálja, akik saját udásuk szerint helyesen válaszolnak, csak erősítik a már amúgy is létező sztereotípiát, miszerint a vallásos ember szemellenzős.

Ha nem értesz egyet valamivel, amit előtted írtak, akkor ne csak hőbörögj, hanem érvelj, vitatkozz a konkrét állítással szemben, hogy az szerinted miért nem volt bűn.

A katolikus egyház pedig elég óvatosan harcol a pedofília ellen, mert az elkövetők másik faluba dugdosása az én szememben nem harc. Az áldozat feljelentése sem tekinthető követendőnek. Ha nincs a nagy nyilvánosság, még mindig nem történt volna semmi, úgy rémlik, pár éve még azt nyilatkozták, hogy Magyarországon soha nem történt ilyen.

Ez nem az áldozatok szembeköpése? Ezt nem az egyház követte el?

Olvasd el ismét a kérdést és utána a saját hozzászólásod. Ha imádkozol, Isten talán útmutatással segít, vajon tényleg bűzlünk-e, ahogy azt állítottad.

2021. máj. 26. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Egy francia újságíró kérdezte a cölibátusról és a homoszexualitásról a római pápa asszisztenseit, legközelebbi munkatársait.

"Asszisztensei, legközelebbi munkatársai, ceremóniamesterei és más liturgikus szakértői, teológusai és bíborosai, akik között ugyansak seregnyi érintettet [homoszexuálist] találunk, mind tisztában vannak vele, hogy a Vatikánban a homoszexualitás sokat nyom a latban. Ők egyenesen azt sugallják, amikor erről beszélgetünk velük, hogy a papok nősülésének tilalmával az egyház szociológiailag homoszexuálissá vált, és hogy a természetellenes önmegtartóztatás kikényszerítésével, a titoktartás kultúrájának kiépítésével az egyházat részben felelősség terheli azért a sokezernyi szexuális visszaélésért, amely belülről rohasztja.

"

Ezt a pápa munkatársai mondták, és jómagam is egyetértek vele. A rendszerszintű problémákért (több ezer pedofil pap kinevelése, és bújtatása évtizedeken át) a Római Katolikus Egyház felel.

Ilyen volt Mccarrick pedofil bíboros is, egyes római katolikus papok, érsekek szerint a pápa több évig fedezte a bu-zi bíborosa (egyben személyes tanácsadója) piszkos pedofil ügyeit.

2021. máj. 27. 09:03
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"Egy francia újságíró kérdezte a cölibátusról és a homoszexualitásról a római pápa asszisztenseit, legközelebbi munkatársait."

Hát persze :)

Én tegnap az amerikai elnökkel beszéltem, ne tudd meg, hogy miket kikotyogott. :)

2021. máj. 27. 11:45
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

Nem csak a lepcseszájú bíborosok, hanem a csontok is beszélnek az egyház sötét fejezeteiről:

[link]

"

"Valakitől értesültem egy újszülött-temető létezéséről, de amit találtam, az jóval több ennél"

- mondta el Catherine Corless történész, a csontvázakkal teli, föld alatti betontartály felfedezője. Állítása szerint a zárda víztisztítója tömegsírként szolgált.

796 csontvázra, újszülöttek és 8 évesig terjedő korú gyerekek maradványaira bukkant, koporsó vagy sírkő nélkül.

"

2021. máj. 27. 13:59
 16/19 anonim ***** válasza:
47%

Segíteni akarok: ha a katolikus "Júdea népe front" lepontozóbrigád tagja vagy, nyomj piros pacsit, nem kell tovább olvasnod.

Friss hír:

[link]

"tizenöt kanadai ügyvéd hivatalos kérvényt nyújtott be a Nemzetközi Törvényszékhez (ICC), hogy indítson vizsgálatot a kanadai kormánnyal és a Vatikánnal szemben is feltételezett emberiesség elleni bűncselekmények miatt"

A katolikus egyháznak rendszeresen előbukkannak a korábban rendre elásott és elsunnyogott rettenetes bűnei. Nem lehet megállítani a világot, folyton kiderül valami és nem győzik a kárpótlásokat fizetni a hívők pénzéből.

2021. jún. 6. 17:16
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Miért rakták a 215 őslakos gyermeket tömegsírba a katolikusok? Ez elég durva!

Meggyilkolták őket?

2021. jún. 6. 19:12
 18/19 anonim ***** válasza:
40%

Vagy csak az történt, mint az írországi árvaházakban? Halálra éheztették a gyermekeket, majd tömegsír ezres méretekben?

Mindenesetre mutatják ezek az esetek a Római Katolikus Egyház igazi arcát, ami felbukkan a repedező vallásos propaganda mögül.

2021. jún. 6. 19:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze hisz egyház. Az egyházak minden mozzanata spirituális bűn.
2021. júl. 23. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!